ΕΛΤΟΝ: «Δεν αφήνουμε την Ουκρανία, θα εξετάσουμε εκ νέου τα logistics στο τέλος της κρίσης»

Μετά το πρώτο σοκ του Φεβρουαρίου, από τον Μάρτιο οι υπάλληλοι της θυγατρικής ξεκίνησαν την εργασία από απόσταση. 

Σε αναμονή της κατάστασης στην Ουκρανία παραμένει η εισηγμένη εταιρεία, ένα μήνα σχεδόν μετά την πλήρη εκκένωση των γραφείων της στο Κίεβο και λίγες ημέρες μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του κέντρου Logistics που χρησιμοποιούσε από βομβαρδισμό των ρωσικών δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν είχε δικό της ιδιόκτητο, χώρο Logistics στην περιοχή, αλλά επινοικίαζε, για τις ανάγκες της θυγατρικής της εταιρείας στο Κίεβο, έναν χώρο αρκετών χιλιάδων τμ στην περιοχή Kiev Oblast, όπου στεγάζονταν όσα προϊόντα της εταιρείας προορίζονταν για την ουκρανική αγορά.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας «δεν έχουμε σταματήσει τη δραστηριοποίησή μας στην Ουκρανία, είναι μια αγορά που παρότι δεν αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος του τζίρου μας, έχει ενδιαφέρον για εμάς. Μετά τις πρώτες δέκα ημέρες και αφού βεβαιωθήκαμε ότι όλοι οι συνεργάτες μας στο γραφείο μας στο Κίεβο είναι καλή στην υγεία τους, ξεκινήσαμε να κάνουμε τηλεργασία, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και όσο οι καταστάσεις μας το επιτρέπουν».

Μάλιστα, όπως τονίζουν, θα είναι σε πρώτη προτεραιότητα ο εντοπισμός ενός νέου χώρου, μόλις τελειώσει η κρίση, σημάδι του γεγονότος ότι η εταιρεία επιθυμεί να συνεχίσει τη δραστηριοποίησή της στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα φάση το γραφείο της ΕΛΤΟΝ στην Ουκρανία έχει 12 υπαλλήλους, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή εγκατέλειψαν το κτίριο όπου εργάζονταν στο κέντρο του Κιέβου και μετά από κάποιες ημέρες ξεκίνησαν να εργάζονται απομακρυσμένα από ασφαλείς χώρους.

Πάντως, η ελληνική εισηγμένη διευκρινίζει ότι οι κεντρικές υπηρεσίες και τα γραφεία της θυγατρικής εταιρείας δεν έχουν - τουλάχιστον ακόμα - επηρεαστεί από τις πολεμικές συγκρούσεις, αν και εκκενώθηκαν από την πρώτη στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα