Χρηματιστήρια: Αρνητικό κλίμα στην Ασία μετά την πτώση στη Wall Street

Σημαντικές είναι οι απώλειες σήμερα το πρωί στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την πτώση των τιμών των μετοχών χθες το βράδυ στη Wall Street με τους επενδυτές αντιδρούν στην άνοδο των αποδόσεων στην αγορά ομολόγων. 

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο σημειώνει πτώση 2,3% στις 29.497,60 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κινείται με μικρά κέρδη 0,3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande Group

ότι θα πουλήσει ένα μερίδιο στην Shengjing Bank έναντι 9,9 δισ. γουάν ($1,5 δισ.) σε ένα νέο βήμα για να αντιμετωπίσει την πιστωτική της στενότητα. Ο τίτλος της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει άλμα 9% στον απόηχο της ανακοίνωσης.

Στην ηπειρωτική Κίνα, στο μεταξύ, ο Shanghai Composite χάνει 1,1%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρεί 1,4%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 1,3%.

Το ράλι των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα ακολουθεί τις ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζών σε Ευρώπη και ΗΠΑ ότι σύντομα θα ξεκινήσουν να περιορίζουν τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιούν για να αντιμετωπίσουν την κρίση της πανδημίας. Αυτό είναι το πρώτο διστακτικό βήμα από τις κεντρικές τράπεζες για την ομαλοποίηση της πολιτικής τους, με την αύξηση των επιτοκίων τους πάντως να είναι ακόμα μακριά, όπως έχουν ξεκαθαρίσει οι κεντρικοί τραπεζίτες. Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ σκαρφάλωσε στο 1,54%, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του Ιουνίου, από 1,32% που ήταν πριν από μια εβδομάδα.

Στη Wall Street, ο S&P 500 υποχώρησε την Τρίτη 2,04%, στη χειρότερη πτώση του από τον περασμένο Μάιο, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατρακύλησε 2,83%, εμφανίζοντας τις χειρότερες απώλειες από τον Μάρτιο.

Ο S&P 500 υποχωρεί 3,8% από την αρχή του μήνα και οδεύει για την πρώτη μηνιαία πτώση από τον Ιανουάριο, έχοντας σημειώσει άνοδο σχεδόν 16% από την αρχή του 2021.

O Dow JOnes υποχώρησε 1,63% στις 34.299,99 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα