Όμιλος Μούχαλη: Απώλειες κερδοφορίας λόγω e-commerce αλλά αισιοδοξία για την συνέχεια

Η διατήρηση των μεγεθών στις παραδοσιακές δραστηριότητες του Ομίλου και τα «βάρη» που έφερε η σημαντική επένδυση στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αν και κατάφερε να επιδείξει διατήρηση των πωλήσεων του και της κερδοφορίας του σε σχέση με το 2019 στις υφιστάμενες παραδοσιακές δραστηριότητες του, ο Όμιλος Μούχαλη αναφέρει πως η έντονη δραστηριοποίηση του και οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην δραστηριότητα του E-commerce είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της συνολικής κερδοφορίας και των Ιδίων Κεφαλαίων του το 2020

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση, το 2020 ο Όμιλος

εμφάνισε μικρή αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 240χιλ.ευρώ σε σχέση με το 2019 αγγίζοντας τα 328 εκατ. ευρώ. Από την άλλη όμως το 2020 τα Κέρδη προ φόρων , τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου εμφανίζονται μειωμένα κατά 31,4% ήτοι 2,8 εκατ.ευρώ σε σχέση με το 2019, καθώς ανήλθαν σε 6 εκατ. ευρω.

Τα δε Αποτελέσματα προ Φόρων του Ομίλου εμφανίζονται μειωμένα κατά 2,5 εκατ. Ευρώ κυρίως λόγω της έντονης δραστηριοποίησης στην δραστηριότητας του e commerce. στο 1,9 εκατ. ευρώ. Για τους ίδιους λόγους τα αποτελέσματα μετά Φόρων του εμφανίζονται μειωμένα κατά 2 εκατ.ευρώ με συνέπεια ο Όμιλος να καταγράφει ζημιές 1,14 εκατ. ευρώ.

Η αισιοδοξία για την συνέχεια

Όσον αφορά το μέλλον, στην οικονομική έκθεση σημειώνεται πως ο Όμιλος αναμένεται να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία παράλληλα με την λειτουργική αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων του με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητάς της και τον εκσυγχρονισμό των οργανωτικών του δομών εκμεταλλευόμενος τη πολυετή εμπειρία του στην εμπορία και διακίνηση στο χώρο της μικρής λιανικής καθώς και την ηγετική του θέση στην αγορά.

Η στρατηγική για τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας έχει τους παρακάτω τρειςβασικούς στόχους:

1. Η διαχείριση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην αγορά που δραστηριοποιείται με στόχοτην μετατροπή της κρίσης σε ευκαιρία.

2. Τη διεύρυνση του πελατολογίου με γρηγορότερους ρυθμούς ανάπτυξης των προηγουμένων ετών και αξιοποίηση της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας.

3. Την περαιτέρω επέκταση και ενίσχυση των δραστηριοτήτων του ομίλου σε νέα προϊόντα και κανάλια διανομής.

4. Την αύξηση της μέσης αξίας πωλήσεων ανα σημείο.

5. Την ανάπτυξη της αλυσίδας Kioskys μέσω της αύξησης των νέων μελών.

Ποιος είναι ο Όμιλος Μούχαλη

Σήμερα ο Όμιλος ΜΟΥΧΑΛΗ δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο καπνοβιομηχανικών προϊόντων , προϊόντων Jacobs ,ειδών ζαχαρωδών-κάβας, στην παροχή υπηρεσιών από πώληση κωδικών ανανέωσης χρόνου ομιλίας κινητής και σταθερής τηλεφωνίας , στη παροχή υπηρεσιών logistics , στο λιανεμπόριο ειδών περιπτέρου , σε υπηρεσίες Διαφήμισης και Προώθησης προιόντων ,σε υπηρεσίες franchise περιπτέρων και καταστημάτων μικρής Λιανικής (Kiosky’s One Stop All) και σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης παραγγελιών λιανοπωλητών μέσω διαδικτυακών πλατφόρμων.

Σημειώνεται πως όσον αφορά της Κiosky’s το στρατηγικό πλάνο της εταιρείας προβλέπει τη διεύρυνση του δικτύου των καταστημάτων της σε όλη την Ελλάδα, με στόχο τη λειτουργία 100 καταστημάτων, μέχρι το τέλος του έτους και την πλήρη κάλυψη όλων των γειτονιών της Αττικής, έτσι ώστε να αποτελέσει την πρώτη εταιρεία που θα διανέμει προϊόντα μικρής λιανικής στο σύνολο της γεωγραφίας του νομού. Επίσης τον Ιανουάριο του 2020 ενεργοποιήθηκε η διαδικτυακή πλατφόρμα e kioskys.

Τον Ιούλιο του 2019 η εταιρεία Μούχαλης Α.Ε εξαγόρασε το 60,80% της εταιρείας Delivery.gr ΙΚΕ η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτρονικής παραγγελίας σε σημεία εστίασης μέσω της χρήσης καινοτόμων τηλεφωνικών και on line υπηρεσιών. Τον Δεκέμβριο του 2019 η εταιρεία Μούχαλης Α.Ε προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και απέκτησε το 75% της Delivery.gr IKE.

Τον Νοέμβριο του 2019 η εταιρεία Μούχαλης Α.Ε εξαγόρασε το 100% της εταιρείας E TABLE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτρονικής υπηρεσίας κρατήσεων εστιατορίων.

Τον Φεβρουάριο του 2020 ιδρύθηκε η εταιρεία Carrotz Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε στην οποία η Μούχαλης Α.Ε συμμετέχει με 100% και το αντικείμενο δραστηριότητας της είναι υπηρεσίες έκδοσης κουπονιών.

Ως αποκλειστικές συνεργασίες του Ομίλου Μούχαλη είναι η αποκλειστική διανομή και εμπορία προϊόντων Phillip Morris, Jacobs, Chipita , Unilever και οι υπηρεσίες αποκλειστικές διανομής με τις εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΑΧΕΙΑ και Ι.Ο.Ν.

Keywords
Τυχαία Θέματα