Στο real estate για τουριστική αξιοποίηση ο ιδιοκτήτης της Elvida Foods (Ελληνικός Γύρος)

Ο Θωμάς - Αλέξανδρος Ζύμνης συνέστησε νέα εταιρεία με την επωνυμία Masmar A.E. 

Στο χώρο του real estate και της τουριστικής αξιοποίησης καταλυμάτων εισέρχεται ο επιχειρηματίας Θωμάς - Αλέξανδρος Ζύμνης, γνωστότερος από την ενασχόλησή του με την εταιρεία Elvida Foods (ΕΛΒΙΔΑ – Ελληνικός Γύρος Α.Ε.) στον κλάδο της εμπορίας

και επεξεργασίας κρέατος. Ο εν λόγω επιχειρηματίας ο οποίος έχει διάφορες άλλες εταιρείες στον ίδιο κλάδο (FACTOR Α.Ε. κλπ) συνέστησε ένα νέο νομικό πρόσωπο που φέρει την επωνυμία Masmar Α.Ε.

Η εταιρεία ξεκινά με μετοχικό κεφάλαιο 1,5 εκατ. ευρώ με σκοπό την αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, την αξιοποίηση καταλυμάτων διακοπών.

Ο κ. Ζύμνης έγινε περισσότερο γνωστός στο ελληνικό επιχειρείν όταν εξαγόρασε την Ελληνικός Γύρος Α.Ε. από fund της Global Finance το 2006. Η Global Finance είχε αγοράσει την εταιρεία από τους επιχειρηματίες Χάρη Δαυίδ και Τζόε Μοδιάνο. Ο κ. Ζύμνης μεγάλωσε στην Αργεντινή και γνωρίζει καλά τον συγκεκριμένο κλάδο κρεάτων. Ακόμα και σήμερα διατηρεί καλές σχέσεις με τον Χάρη Δαυδίδ. Ο τελευταίος είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικός Γύρος Α.Ε. Αντίστοιχα ο κ. Ζύμνης ήταν μέλος στο Δ.Σ. του ομίλου Ιντεάλ, πριν τις τελευταίες εξελίξεις, την είσοδο δηλαδή άλλων επενδυτών μεταξύ αυτών και του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις της Ελληνικός Γύρος Α.Ε. το 2020 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 20,95 εκατ. ευρώ από 25,3 εκατ. ευρώ το 2019, παρουσιάζοντας μείωση 17,36%. Το καθαρό αποτέλεσμα (κέρδη μετά φόρων) διαμορφώθηκε σε 578,79 χιλ. έναντι € 384,32 χιλ. το 2019 παρουσιάζοντας αύξηση 50,60%.

Για εφέτος, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν 25%.

Keywords
Τυχαία Θέματα