Μπρούνο Λε Μερ: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πλήρους επανακρατικοποίησης της EDF

Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την όποια απόφαση πάρει για την εταιρεία σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire (Μπρούνο Λε Μερ) άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πλήρους επανακρατικοποίησης της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού EDF, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισιού (Euronext) με το γαλλικό δημόσιο να ελέγχει το 83,88% του μετοχικού κεφαλαίου (12,86% έχουν οι θεσμικοί επενδυτές).

Όλες οι

επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι σχετικά με το μέλλον της κρατικής εταιρείας κοινής ωφέλειας EDF, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, συμπεριλαμβανομένης της εθνικοποίησης, την Τρίτη το πρωί σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο BFM Business. Ο κ. Le Maire ρωτήθηκε δύο φορές εάν μια πιθανή επιλογή θα ήταν η εθνικοποίηση της εταιρείας και απάντησε: «Εάν όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, είναι όλες στο τραπέζι».

Ο Λεμέρ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει το γαλλικό κολοσσό ηλεκτρικής ενέργειας, η τιμή της μετοχής του οποίου έχει υποχωρήσει λόγω του ότι κλήθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση να αναλάβει μεγάλο μέρος της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να μην επβαρυνθούν οι καταναλωτές. Επίσης η εταιρεία επηρεάστηκε από μια σειρά τεχνικών προβλημάτων που έχουν σταματήσει τη λειτουργία ορισμένων πυρηνικών αντιδραστήρων.

«Θα είμαστε εκεί (για την EDF) και θα αποφασίσουμε μαζί ποια είναι η καλύτερη επιλογή», είπε ο Λεμέρ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την απόφασή της για το EDF σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει στα 8,23 ευρώ από 13 ευρώ δηλαδή έχει χάσει το 37% της αξίας της.

Keywords
Τυχαία Θέματα