Red Bull: Αύξηση τζίρου κατά 9% το 2023, στα 10,5 δις ευρώ

Η αυστριακή εταιρεία ενεργειακών ποτών ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2023 πούλησε πάνω από 12 δις συσκευασίες «Red Bull», ενώ τα έσοδά και τα κέρδη της κατέγραψαν ιστορικό ρεκόρ.

Συνολικά 12,138 δισεκατομμύρια κουτάκια Red Bull πουλήθηκαν παγκοσμίως το 2023, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 4,8% έναντι ενός πολύ επιτυχημένου

2022.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 9% από 9,684 δισεκατομμύρια ευρώ σε 10,554 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά τις πωλήσεις, τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη, ήταν για άλλη μια χρονιά ανοδικά και αποτελούν τις καλύτερες επιδόσεις στην ιστορία της εταιρείας.

«Οι κύριοι λόγοι της απόδοσης αυτής είναι οι εξαιρετικές πωλήσεις σε όλες σχεδόν τις αγορές της Red Bull παγκοσμίως, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά αποτελεσματική διαχείριση κόστους και την ενίσχυση των επενδύσεων της επωνυμίας», αναφέρει η εταιρεία.

Οι πωλήσεις των ενεργειακών ποτών της Red Bull συνεχίζουν να είναι ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, παρόλο που η εταιρεία επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της σε αθλητικές επενδύσεις.

Οι χορηγίες της εταιρείες σε αθλητές ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ για πρώτη φορά το 2022.

Όσον αφορά την περαιτέρω επέκταση, η Red Bull εστιάζει στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ και στις αγορές των αναπτυσσόμενων χωρών, ενώ παράλληλα συνεχίζει να προωθεί τις συσκευασίες των 250 ml.

Τα σχέδια της εταιρείας για ανάπτυξη και επενδύσεις το 2024 είναι για άλλη μια φορά πολύ φιλόδοξα, καθώς προβλέπουν μια συνεχή ανοδική τάση και όπως τονίζει η εταιρεία θα χρηματοδοτηθούν από τις λειτουργικές ταμειακές ροές.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1987 και αξίζει να σημειωθεί ότι δραστηριοποιείται σε 177 χώρες παγκοσμίως.

Keywords
Αναζητήσεις
red-bull-afxisi-tzirou-kata-9-to-2023-sta-105-dis-evro.htm
Τυχαία Θέματα