Ophthalmica: Συνολικές επενδύσεις 6,2 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με τον όμιλο Sanoptis

Ο ευρωπαϊκός όμιλος επενδύει 4,8 εκατομμύρια ευρώ για τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ophthalmica στην Καλαμαριά και 1,4 εκατομμύρια για εξοπλισμό και μηχανήματα.

Με συνολικές επενδύσεις ύψους 6,2 εκατομμυρίων ευρώ ξεκινά η στρατηγική συνεργασία του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Sanoptis. Συγκεκριμένα ο Όμιλος Sanoptis ως στρατηγικός επενδυτής επενδύει 4,8 εκατομμύρια ευρώ για τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ophthalmica στην

Καλαμαριά, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2024 και 1,4 εκατομμύρια για εξοπλισμό και μηχανήματα.

Οι νέες επενδύσεις σε κτιριακές υποδομές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό καθώς και νέες και σημαντικές συνεργασίες με διεθνείς οίκους ανακοινώθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Ophthalmica και εκπροσώπων του Ομίλου Sanoptis.

Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου το Ινστιτούτο Ophthalmica με την συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας του, αποτέλεσε μία από τις πρώτες Οφθαλμολογικές Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας με τις οποίες ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Sanoptis επέλεξε να συνεργαστεί στη Νότια Ευρώπη, κατόπιν εκτεταμένης μελέτης και αναλυτικής αξιολόγησης ποιοτικών δεικτών. Παράλληλα αναφέρθηκε ότι η συνεργασία με τον Όμιλο Sanoptis θα συμβάλλει στην διασύνδεση και διαρκή επαφή της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Ophthalmica με τα υπόλοιπα αναγνωρισμένα και διεθνούς φήμης κέντρα του δικτύου, με αποτέλεσμα, όχι μόνο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και κλινικής εμπειρίας, αλλά και τη συμμετοχή σε νέα ερευνητικά - θεραπευτικά πρωτόκολλα που συνδέονται με την αντιμετώπιση οφθαλμολογικών παθήσεων.

Το Ινστιτούτο Ophthalmica δημιουργήθηκε το 2013, ως αποτέλεσμα συγχώνευσης τριών οφθαλμολογικών κέντρων, έχοντας μια ομάδα εξειδικευμένων οφθαλμιάτρων και επιστημόνων, που διαχειρίζεται οφθαλμολογικές παθήσεις σε προληπτικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό και χειρουργικό επίπεδο. Κατά τη δεκαετία 2013 - 2023 η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Ophthalmica πραγματοποίησε 31.240 επιτυχημένες ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις (ενέσεις) για την αντιμετώπιση οφθαλμικών παθήσεων οπισθίου ημιμορίου, 32.660 χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης καταρράκτη, 14.710 διαθλαστικές επεμβάσεις με laser, 3.630 επεμβάσεις υαλοειδούς, αμφιβληστροειδούς & ωχράς κηλίδας, 1.810 επεμβάσεις κερατοειδούς, ενώ συνολικά έχει διαχειριστεί 253.780 κλινικά και διαγνωστικά περιστατικά.

Στη νέα δεκαετία στόχος είναι να αναβαθμιστεί η περίθαλψη στη Βόρεια Ελλάδα με το επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 6,2 εκατομμυρίων. Το επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει επενδύσεις ύψους 4,8 εκ. ευρώ σε κτιριακές υποδομές, αναβαθμίζοντας την εμπειρία των ασθενών με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Επιπλέον, 1,4 εκ. ευρώ θα διατεθούν σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου επισημάνθηκε ότι το Ινστιτούτο Ophthalmica αποτελεί τη μοναδική οφθαλμολογική Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας στη Βόρεια Ελλάδα στην οποία θα εφαρμόζεται σύντομα τόσο η τεχνολογία femtosecond laser, όσο και η μέθοδος SMILE (lenticule extraction) στις διαθλαστικές επεμβάσεις με laser, για την αντιμετώπιση των γνωστών σε όλους διαθλαστικών ανωμαλιών (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός).

Από το 2017, το Ινστιτούτο Ophthalmica δοκιμάζει διαγνωστικές τεχνικές με οφθαλμολογικά συστήματα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και εξατομικευμένες θεραπευτικές προσεγγίσεις διασύνδεσης κολλαγόνου (corneal cross linking - CXL) για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου. Παράλληλα, σχεδίασε και καθιέρωσε την πρωτοπόρο υπηρεσία “Ophthalmica @home”, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις οφθαλμικής υγείας στον ιδιωτικό χώρο ασθενών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του. Επίσης το Ινστιτούτο Ophthalmica με το στοχευμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Δώστε στα γυαλιά σας μια δεύτερη ευκαιρία, χαρίστε τα σε εκείνους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη» και την μαζική αποστολή συνολικά 10.000 σκελετών και οπτικών σε χώρες της Αφρικής.

Ο Όμιλος Sanoptis διαθέτει στο δυναμικό του περισσότερα από 300 επιλεγμένα οφθαλμολογικά κέντρα και περιφερειακά ιατρεία, κυρίως στην Ελβετία και στη Γερμανία και πιο πρόσφατα στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Αυστρία, τα οποία παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες οφθαλμολογικής φροντίδας σε κλινικό, διαγνωστικό, θεραπευτικό και επεμβατικό - χειρουργικό επίπεδο, καλύπτοντας όλο το φάσμα της σύγχρονης οφθαλμολογίας.

Keywords
Αναζητήσεις
ophthalmica-synolikes-ependyseis-62-ekat-evro-sto-plaisio-tis-stratigikis-synergasias-me-ton-omilo-sanoptis.htm
Τυχαία Θέματα