Πώς να αλλάξετε τη ζωή σας σε 31 ημέρες -Αναλυτικός οδηγός…

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, ωστόσο μια μικρή αλλαγή κάθε ημέρα, για διάστημα ενός μήνα, είναι υπεραρκετή για να αλλάξετε τη ζωή σας.Και μπορεί οι γενικές οδηγίες και συμβουλές, να είναι καλές και να μας εμπνέουν ωστόσο οι πράξεις είναι αυτές που κάνουν την διαφορά.

Η νέα χρονιά είναι μια καλή ευκαιρία για να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε πως θα βελτιώσουμε την υγεία, την δουλειά, τις σχέσεις και την ζωή μας γενικότερα και να αρχίσουμε ενεργητικά και δυναμικά να το κάνουμε.

Αυτός είναι ο οδηγός των 31 ημερών για να αλλάξετε
τη ζωή σας:1η Ημέρα.

Αναρωτήσου τι θέλω που ήδη έχω; Τι άλλο μπορεί να θέλω πραγματικά;

Η ψυχοθεραπεύτρια Κάθριν Σάφλερ έγραψε για την «παγίδα των προσδοκιών». Είναι η τάση να θέλουμε να αποκτήσουμε τα πάντα, που μας κάνει δυστυχισμένους.

«Όσο πιο συνειδητοποιημένος είστε, τόσο πιο εύκολο είναι να ξεχωρίσετε του τι σας αρέσει και τι πραγματικά χρειάζεται να αποκτήσετε», αναφέρει στο βιβλίο της, και συμπληρώνει. «Πως μπορούμε όμως να τα ξεχωρίσουμε; Όντας άνθρωποι, έχουμε συνηθίσει να θέλουμε περισσότερα. Περισσότερο φαγητό, χρήματα, φίλους, σεξ, υλικά αγαθά, χρόνο, προσοχή. Οπότε πως ξεκινάμε να θέλουμε λιγότερα;»

Για να βρείτε τις απαντήσεις, ξεκινήστε με τις ερωτήσεις στην αρχή.

2η Ημέρα.

Σταματήστε να κλείνετε το ξυπνητήρι

Μπορεί να αισθάνεστε πως το να κλείνετε το ξυπνητήρι το πρωί, σας δίνει λίγο παραπάνω ξεκούραση για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, αλλά η αλήθεια είναι πως κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν ξυπνάτε, το σύστημα των ενδορφινών ξεκινάει να απελευθερώνει ορμόνες για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Με το να κοιμάστε και πάλι, καθυστερείτε αυτή την διαδικασία, ενώ 9 λεπτά επιπλέον ύπνου δεν σας δίνουν το βαθύ ύπνο που χρειάζεται το σώμα σας για να αναπληρώσει την κούραση.

3η Ημέρα.

Ξεκινήστε να ελέγχετε πόσα χρήματα έχετε στην άκρη

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να βλέπετε την οικονομική σας πρόοδο είναι να ελέγχετε το πόσα χρήματα έχετε στην άκρη, αφαιρώντας όλες τις υποχρεώσεις που πρέπει να πληρώσετε. Η Λορίν Λ. Κολέ, οικονομική αναλύτρια του Business Insider λέει πως από τις πρώτες δουλειές που δίνει στους πελάτες της να κάνουν είναι να καταγράφουν την οικονομική τους δραστηριότητα, καταγράφοντας κάθε πτυχή της οικονομικής τους δραστηριότητας και των λογαριασμών. Μόλις δείτε όλα τα χρήματα σας συγκεντρωμένα, τότε θα μπορείτε να σχεδιάσετε τι θέλετε να κάνετε με αυτά.

Μπόνους: Το να οργανωθείτε, απελευθερώνει χώρο στο μυαλό καθώς δεν χρειάζεται να σκέφτεστε τα χρήματα τόσο πολύ

4η Ημέρα.

Μιλήστε στον εργοδότη σας για τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες

Από εσάς εξαρτάται να πείτε στον εργοδότη σας ότι θέλετε μια αύξηση ή προαγωγή. Αυτό δεν είναι απαραίτητα μια εύκολη συζήτηση που θα έχετε αλλά είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τον Τόνι Τόμπσον, αντιπρόεδρο στο The Muse. Όπως δήλωσε ο Τόμπσον στο Business Insider, «Μιλήστε με τον εργοδότη, για ότι σας απασχολεί. Βεβαιωθείτε πως θα ξέρουν στο τέλος τι μισθό διεκδικείτε, ή ποιον τίτλο και ευκαιρίες αναζητάτε».

Μπορεί ο εργοδότης σας να μην μπορεί να σας δώσει αμέσως αυτά που ζητάτε, αλλά μια τέτοια συζήτηση μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε προς τα εκεί.

5ή Ημέρα.

Διορθώστε το προφίλ σας στο LinkedIn

Το Business Insider επικοινώνησε με τον Χάρι Σρινισάβα του LinkedIn και ήταν από τους επικεφαλής στον συνολικό ανασχεδιασμό της σελίδας στις αρχές του 2017. Ο Σρινισαβάν έδωσε μερικές συμβουλές στους χρήστες όπως:

Συμπληρώστε το κείμενο για τον εαυτό σας

Μοιραστείτε ιστορίες και άρθρα που μπορεί να ενδιαφέρουν το κοινό σας

Επισημάνετε τουλάχιστον 5 ικανότητες που έχετε σχετικά με την θέση σας και την βιομηχανία

Φώτο: Shutterstock6η Ημέρα.

Χρησιμοποιείστε ένα απλό τρόπο για να υπολογίσετε πόσα χρειάζεται να αποταμιεύετε πριν βγείτε στη σύνταξη.

Αν οι βόλτες το Σάββατο στη παραλία και τα παιχνίδια γκολφ είναι αυτό που ονειρεύεστε για όταν αφήσετε την καθημερινή εργασία, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να υπολογίσετε πόσα χρειάζεται να αποταμιεύσετε για να συμβεί το σενάριο που επιθυμείτε.

Ποιος είναι ο τύπος;

Το εισόδημα που θέλετε να έχετε κατά την σύνταξη σας ÷ 4% = Πόσα χρήματα χρειάζεστε για να πάρετε σύνταξη.

Για παράδειγμα, αν το επιθυμητό σας εισόδημα είναι τα 80.000 δολάρια, αν το διαιρέσετε με το 4% θα δείτε πως χρειάζεται να αποταμιεύσετε 2 εκατ. δολάρια. Βέβαια είναι σημαντικό να ξέρετε το ποσό που θα θέλατε να έχετε από πριν.

7η Ημέρα.

Να κάνετε «ψευτοδουλίτσα» την Κυριακή και να είστε πιο παραγωγικοί μέσα στη διάρκεια της εβδομάδας.

Αυτός είναι ένας όρος που έχει εφευρεθεί ουσιαστικά για την απάντηση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, προγραμματισμός τηλεφωνικών κλήσεων και την οργάνωση της λίστας με τις υποχρεώσεις που έχετε. Όλα αυτά δηλαδή που πρέπει να κάνει ο επαγγελματίας για να παραμείνει ενεργός, αλλά σπάνια παράγουν άμεσα χειροπιαστά αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό και δεν παίρνει πολύ από την ενέργεια ή την συγκέντρωση σας, οπότε μπορείτε να το κάνετε σε μια καφετέρια ή ενώ κάθεστε με τις πιτζάμες σας. Αν επικεντρωθείτε στις σοβαρές υποχρεώσεις από την Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή και κρατήσετε λίγο ψευτοδουλίτσα για την Κυριακή, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα μπορείτε να καταφέρετε και τα δυο σε καθημερινή βάση.

8η Ημέρα.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με μια ώρα ενέργειας

Η «ώρα ενέργειας» είναι όταν δουλεύετε απερίσπαστοι για μια ώρα σε ένα σημαντικό προτζεκτ. Η Λάουρα Βαντερκαμ, συγγραφέας πολλών βιβλίων για την διαχείριση χρόνου και παραγωγικότητας, προτείνει να προγραμματίζετε μια τέτοια στην αρχή κάθε ημέρας.

Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, ειδικά όταν φτάνετε στο γραφείο σας και βλέπετε την ηλεκτρονική σας αλληλογραφία να πνίγεται από τα μηνύματα και ο προϊστάμενος θέλει να σας φορτώσει με ακόμα μια νέα υποχρέωση.

Αλλά αν δεν προγραμματίσετε τουλάχιστον πως θα αξιοποιήσετε μια ώρα σε κάτι που είναι πραγματικά σημαντικό, τότε θα βρεθείτε να ξοδεύετε την ημέρα σας ανάμεσα σε μειλ και θέματα που δεν έχουν τόση σημασία. Δεν το συζητάμε για όσους λιώνετε στα social media…

Για όσους νιώθουν πως μπορούν να πάνε την «ώρα ενέργειας» στο επόμενο επίπεδο, η Λάουρα Βάντερκαμ συμβουλεύει πως αυτή μπορεί να είναι και μια ολόκληρη ημέρα.

9η Ημέρα.

Τελειώστε το πρώτα και μετά μπορείτε να το κάνετε τέλειο

Ο Ντάνιελ ΜακΜάχον του Business Insider όταν έχει να ολοκληρώσει μια δουλειά που έχει, άμεσα τότε: «Κλείνω το ίντερνετ και στρώνομαι στη δουλειά απευθείας χωρίς να σταματήσω μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό που έχω αναλάβει, ή να έχει τελειώσει έστω ένα πολύ σημαντικό μέρος του. Δεν στοχεύω στη τελειότητα, αλλά απλά να τελειώσω με την δουλειά που έχω μπροστά μου. Αργότερα αν μπορώ να επανέλθω το βελτιώνω όσο μπορώ».

10η Ημέρα.

Διευρύνετε το δίκτυο σας πίνοντας καφέ με ανθρώπους που θαυμάζετε

Όπως αναφέρει ο CEO της GrowthLab, Ραμιτ Σέχτι πως το μέιλ σας είναι βασικό για να πετύχετε να συναντηθείτε με έναν επιτυχημένο άνθρωπο που πραγματικά θαυμάζετε.

Να θυμάστε πως είναι οι μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν την διαφορά, όπως το να αναφέρετε πως σκεφτήκατε το συγκεκριμένο άτομο. Εξηγήστε τους τι θέλετε από αυτούς και τι συμβουλή αναζητάτε και σεβαστείτε τον χρόνο από το πιεσμένο πρόγραμμα τους που θα σας δώσουν.

11η Ημέρα.

Αλλάξτε το σκηνικό στο γραφείο σας αν δουλεύετε από το σπίτι

Η Τάνζα Λουντεμπανκ του Business Insider όταν ξεκίνησε να εργάζεται από το σπίτι, ένιωθε πως πλήττεται η παραγωγικότητά της. Μετά από ένα μήνα προσπαθειών και λαθών, ανακάλυψε πως μια ήταν η στρατηγική που έπρεπε να ακολουθήσει. Να αλλάξει το σκηνικό του γραφείου της.

Πλέον ξοδεύει δυο ώρες κάθε μέρα μακριά από το γραφείο του σπιτιού της και τουλάχιστον μια μέρα της εβδομάδας εκτός του διαμερίσματός της σε μια καφετέρια ή κάπου άλλου. Το να μετακινήσεις από τον έναν χώρο στον άλλο είναι εξαιρετικός για να διατηρείτε την παραγωγικότητά σας όλη την ημέρα και σπάει την μονοτονία από την οποία υποφέρουμε όλοι.

12η Ημέρα.

Κάντε ψηφιακά αντίγραφα της χειρόγραφης δουλειάς σας και πετάξτε τις σημειώσεις

Ο Τζος Ζέρκελ, πιστοποιημένος επαγγελματίας οργάνωσης συμβουλεύει όσους βλέπουν το γραφείο τους να χάνεται εξαιτίας των τεράστιων σορών από σημειώσεις. «Φωτογραφίστε και αποθηκεύεστε όλες αυτές τις σημειώσεις, ψηφιακά», σημειώνει και υπογραμμίζει πως το να έχετε όλα τα αρχεία σας σε ένα μέρος, είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε να είστε παραγωγικοί. Επισημαίνει πως δεν πρέπει αυτό να σας παίρνει πάνω από 10 λεπτά την ημέρα.

Φώτο: Shutterstock13η Ημέρα.

Μιλήστε με τον σύντροφο σας για 10 λεπτά

Ο κανόνας των 10 λεπτών είναι μια πρόταση από την καθηγήτρια κοινωνιολογίας και ειδικό στις σχέσεις Τέρι Όρμπαχ. Είναι απλό, καθώς το μόνο που απαιτεί είναι να βρείτε χρόνο και να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για το οποιοδήποτε θέμα, αλλά να μην είναι κάτι σχετικό με τα παιδιά, το σπίτι, ή την δουλειά. Τα ζευγάρια που περνούν χρόνο έξω από την κρεβατοκάμαρα και έχουν χρόνο να ανταλλάζουν γνώσεις είναι και τα πιο ευτυχισμένα.

14η Ημέρα.

Ετοιμάστε μια λίστα με υποχρεώσεις και τα ρούχα της επόμενης μέρας πριν πέσετε για ύπνο

Προετοιμάστε τα ρούχα του γυμναστηρίου από σήμερα. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για κάποιον να ξεκινήσει να αναπτύσσει μια συνήθεια άσκησης είναι η έξτρα προσπάθεια που πρέπει να κάνει για να χωρέσει στο πρόγραμμα της ημέρας του. Για να το κάνετε πιο εύκολο στον εαυτό σας, προετοιμάστε τα ρούχα σας το βράδυ, ώστε να τα έχετε έτοιμα όταν ξυπνήσετε το πρωί.

Επιπλέον προετοιμάστε τη λίστα με τις αυριανές σας υποχρεώσεις από σήμερα. Ξέρετε ήδη τι πρέπει να κάνετε για την επόμενη μέρα, και ξεκινήστε να το κάνετε από νωρίς.

15η Ημέρα.

Δημιουργήστε την δικιά σας «φόρμα εργασίας» για να γλιτώσετε χρόνο και ενέργεια

Η φόρμα εργασίας είναι μια ιδέα που υιοθετήθηκε από πολλούς επιτυχημένους άντρες όπως ο Μαρκ Ζουκενμπεργκ, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Στιβ Τζομπς που φορούσαν την δική τους «στολή» στη δουλειά. Πολλοί ειδικοί σημειώνουν ότι να παίρνετε πολλές μικρές αποφάσεις όπως το τι να φορέσετε και τι να φάτε στη διάρκεια της ημέρας, απορροφά την πνευματική σας ενέργειας όταν πρέπει να πάρετε πιο πιεστικές αποφάσεις σε ένα φαινόμενο που αποκαλείται «κόπωση απόφασης».

Αυτή η πνευματική κόπωση κάνει τους ανθρώπους να ενεργούν περισσότερο παρορμητικά ή να μην κάνουν τίποτα όταν εμφανίζονται σημαντικά θέματα.

16η Ημέρα.

Αν θέλετε να μάθετε μια καινούρια γλώσσα, ξεκινήσετε να την εξασκείτε κάθε βράδυ για 15 λεπτά πριν κοιμηθείτε

Εκείνοι που εξασκούν την γλώσσα για 15 λεπτά πριν τον ύπνο έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους χρήστες δυο γλωσσών, όπως επισημαίνει ο ο CEO της εφαρμογής ξένων γλωσσών, Λουίς Βον Αν. «Αυτοί (σ.σ. που εξασκούν την γλώσσα κάθε μέρα) είναι που ξέρουμε πως πρόκειται να μείνουν για πολύ καιρό. Όταν τον βλέπεις να το κάνει κάθε μέρα για μια εβδομάδα, σκέφτεσαι πως αυτόν θα τον έχουμε για καιρό μαζί μας». Την ίδια στιγμή αυτοί που προσπαθούν να μάθουν μια ξένη γλώσσα με εντατικούς τρόπους μέσω διαδικτύου, είναι αυτοί που τα παρατάνε συνήθως πρώτοι και να εξαφανίζονται.

17η Ημέρα.

Μιλήστε με τον σύντροφο σας και χωρίστε τις δουλειές του σπιτιού ώστε να μην τσακώνεστε

Οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά ψυχολογικά βάρη, όπως το να θυμηθούν να γράψουν το παιδί σε μια εξωσχολική δραστηριότητα ή να τον πάνε στον οδοντίατρο. Σύμφωνα με την θεραπεύτρια Σάρα Χάρτ-Ουνγκερ, η στρατηγική για να ελαφρύνει αυτό το ψυχολογικό φορτίο είναι να μοιράζονται τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις θα χρειαστεί και τους δυο γονείς. Ο ένας θα γράψει όλες τις οικογενειακές ευθύνες που έχουν, ενώ ο άλλος θα σημειώσει ποιες από αυτές τις δουλειές μπορεί να κάνει με ευχαρίστηση και ποιες καθόλου.

«Με αυτό τον τρόπο θα δείτε πόσο είναι πραγματικά το βάρος που κουβαλάτε και θα μπορείτε να επιλέξετε ποιες δουλειές μπορείτε να κάνετε, ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι».

Φώτο: Shutterstock18η Ημέρα.

Ξεκαθαρίστε και ρυθμίστε το μειλ σας για να μην ξοδεύετε χρήματα

Η Λίμπι Κέιν του Business Insider διαπίστωσε πως ο καλύτερος τρόπος για να αντισταθεί στην επιθυμία να ξοδεύει χρήματα στο διαδίκτυο, ήταν απλά να βάλει «φίλτρα» στο μειλ της. Τώρα όλα τα μειλ που αφορούν αγορές πηγαίνουν σε έναν φάκελο που έχει δημιουργήσει για τα ψώνια, τον οποίο ανοίγει μόνο όταν χρειάζεται κάτι πολύ συγκεκριμένο. Τότε πραγματοποιεί και την έρευνα αγορά της, και βλέπει ποιοι μπορεί να έχουν σε καλύτερη προσφορά εκείνο που αναζητεί.

19η Ημέρα.

Μιλήστε με έναν συνεπιβάτη σας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology αποκάλυψε πως οι άνθρωποι είναι πολλοί πιο χαρούμενοι στις μετακινήσεις τους, όταν πιάνουν κουβέντα με κάποιον άλλον επιβάτη. Πολλοί σημείωσαν πως ένιωθαν και πιο παραγωγικοί. Το δυσάρεστο της έρευνας ήταν πως επισήμανε το γεγονός οτι οι άνθρωποι δεν θέλουν να μιλούν με τους συνεπιβάτες τους γιατί θεωρούν πως δεν θέλουν να τους μιλήσουν και εκείνοι πίσω. Αν μπορέσετε να ξεπεράσετε αυτό τον φόβο και συνειδητοποιήσετε πως μπορεί να φτιάξετε την ημέρα κάποιου όπως και την δική σας, η ανταμοιβή θα αξίζει τον κόπο.

20η Ημέρα.

Κάντε το καθάρισμα του σπιτιού εύκολο με τη στρατηγική 20/10

Η Ρέιτσελ Χοφμαν έχει μια απλή στρατηγική για να καθαρίζετε το σπίτι. Για κάθε 20 λεπτά δουλειάς, κάντε 10 λεπτά διάλειμμα ή αν θέλετε μπορείτε να σταματάτε για 15 λεπτά ανά 45. Αυτός είναι αρκετός χρόνος για να μαζέψετε μια μπουγάδα ή να καθαρίσετε κάπως καλά το μπάνιο σας.

Σύμφωνα με την Χόφμαν, η ιδέα βασίζεται στο να αποφύγετε αυτό που αποκαλούν «μαραθώνιο καθαρίσματος» που συμβαίνει όταν το σπίτι σας πλέον το έχετε αφήσει πολλές μέρες και οι στοίβες είναι παντού. Από τα πιάτα μέχρι τα ρούχα. Μετά ξοδεύετε μερικές μέρες καθαρίζοντας σαν μανιακοί ώστε να γίνει και πάλι κατοικήσιμο.

21η Ημέρα.Δημιουργήστε οικονομικούς στόχους με τον σύντροφο σας

Οικονομικοί αναλυτές σημείωσαν στο Business Insider πως ένα από τα πλέον σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις με τα χρήματα σου μόλις παντρευτείς, είναι να κάνετε κοινούς στόχους. Αυτό σημαίνει να βρείτε κοινό σημείο επαφής όσον αναφορά τις προτεραιότητες. Είναι σημαντικό να στείλετε τα παιδιά σε ένα ιδιωτικό σχολείο; Είναι οι διακοπές κάθε καλοκαίρι απαραίτητες για την ψυχική σας υγεία;

Φώτο: Shutterstock22η Ημέρα.

Ξεκινήστε να ξυπνάτε 2 λεπτά νωρίτερα κάθε πρωί

«Οι πεζοναύτες έχουν την συνήθεια να ξυπνούν κάθε πρωί πριν το ξυπνητήρι, καθώς το ξύπνημα είναι αρκετά βίαιο», εξομολογείται ο βετεράνος Γουίτμαν που επισημαίνει ότι αυτή η συνήθεια βοηθάει και στην καθημερινή ρουτίνα καθώς αυτά τα 2 λεπτά έξτρα χρόνου να τα αφιερώσετε απολύτως στις προσωπικές σας σκέψεις.

23η Ημέρα.

Γράψτε τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμων

Η Σέριλ Σαντμπεργκ του Facebook σε μια ομιλία της στο πανεπιστήμιο UC Berkeley αποκάλυψε μια από τις στρατηγικές που χρησιμοποίησε για να ανταπεξέλθει στο θάνατο του άντρα της. Πριν πέσει για ύπνο, ξεκίνησε να γράφει τρεις στιγμές που την έκαναν ευτυχισμένη. «Αυτή η απλή συμβουλή, άλλαξε την ζωή μου. Ότι και να συμβεί πλέον, κάθε βράδυ πηγαίνω για ύπνο και σκέφτομαι κάτι ευχάριστο» σημειώνει η Σαντμπεργκ.

Ο Μάρτιν Σέλιγκμαν, ιδρυτής του κινήματος της θετικής ψυχολογίας, σε έρευνα του αποκάλυψε πως μετά από 6 μήνες, όσοι έγραφαν τα πράγματα που τους κάνους ευτυχισμένους πριν πέσουν για ύπνο, ένιωθαν περισσότερο χαρούμενοι.

24η Ημέρα.

Βάλτε ένα στόχο αποταμίευσης ανάλογα με την ηλικία σας

Για να εξοικονομήσετε 10%-15% του εισοδήματος σας κάθε μήνα θα πρέπει να προσπαθήσετε αρκετά σύμφωνα με τους ειδικούς. Σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα αποταμιευτικού Fidelity, αν είστε 30 ετων και κερδίζετε 60.000 δολάρια τον χρόνο, θα πρέπει να έχετε αποταμιεύσει το ίδιο ποσό. Στα 35 θα πρέπει αυτό το ποσό να είναι το διπλάσιο και στα 40 τουλάχιστον τρεις φορές περισσότερο.

Να θυμάστε, δεν χρειάζεται απλά να αποταμιεύετε για να φτάσετε στον στόχο σας. Μπορείτε και να επενδύσετε μέρος των χρημάτων σας, ώστε να σας αποδώσουν σε βάθος χρόνου. Βέβαια αν είστε στην μεταμνημονιακή Ελλάδα, απλά καν’ τε τον σταυρό σας και ίσως η τύχη σας βοηθήσει να βρείτε δουλειά για αρχή.

25η Ημέρα.

Σκεφτείτε 20 επιχειρηματικές ιδέες σε 10 λεπτά

Ο Ράμιτ Σεθι, CEO της Growthlab σημειώνει ότι υπάρχουν 4 ερωτήσεις που θα πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας για να απομονώσετε τις ανταποδοτικές και κερδοφόρες ικανότητές σας.

1. Τι έχετε ήδη πληρώσει;

2.Τι ικανότητες έχετε;

3.Σε τι λένε οι φίλοι σας οτι είστε καλοί;

4.Τι κάνετε ένα Σαββατιάτικο πρωινό;

«Ξοδέψτε περίπου 20 λεπτά να γράψετε 5 απαντήσεις για κάθε μια από τις τέσσερις ερωτήσεις. Το κάνατε; Συγχαρητήρια! Μόλις έχετε 20 πιθανές επιχειρηματικές ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε και να αναπτύξετε παράλληλα».

26η Ημέρα.

Αναρωτηθείτε τι θα θέλατε να είχατε μάθει σε ένα ή πέντε χρόνια από τώρα

Αυτό είναι ένα ερώτημα που μοιράστηκε ο CEO του Dropbox, Ντριου Χιούστον στο Business Insider. Όπως σημειώνει ο ίδιος: «Είναι έξυπνο να είστε συστηματικοί με την μάθηση. Είτε είναι απλά τα βασικά σε μια επιχείρηση ή ικανότητες όπως ο δημόσιος λόγος ή πιο εμπνευσμένα, όπως το να γίνετε καλύτερος αρχηγός. Όλα αυτά γίνονται με εξάσκηση. Πρέπει να θέσετε τους ορίζοντές σας ψηλά και σύμφωνα με αυτό που σας εμπνέει, αλλά θα πρέπει να έχετε και υπομονή».

«Είναι σαν να παίζετε ένα όργανο. Δεν πρόκειται να είστε από την πρώτη ημέρα ο καλύτερος, αλλά όσο περνάει ο καιρός θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο μπορείτε να βελτιωθείτε».

27η Ημέρα.

Συμπληρώστε όλα τα έγγραφα άμεσης ανάγκης για να διατηρήσετε τον έλεγχο της ζωής σας

Όπως σημειώνει ο Κόουλ Σόλτζ, δικηγόρος από το Νιου Τζέρσει, «Ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τον εαυτό σας από οικονομική αναποδιά ή κακομεταχείριση, είναι να έχετε έτοιμα όλα τα έγγραφα σας και όχι μόνο την διαθήκη σας».

28η Ημέρα.

Ξεκινήστε μια παράλληλη ασχολία για να συμπληρώσετε το εισόδημά σας

Αν ρωτήσετε τον επιχειρηματία Κρις Κιλομπο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνετε μια παράλληλη ασχολία, πέρα από το να μεγαλώσετε το εισόδημα σας. Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος στο Business Insider: «Πραγματικά πιστεύω πως είναι κάτι που χρειάζονται οι άνθρωποι και και δεν θεωρώ πως είναι απλά κάτι καλό. Υπάρχει πλέον μια αναγκαιότητα για κάτι τέτοιο. Όταν κάποιος σκέφτεται να ξεκινήσει μια παράλληλη ασχολία, εκτός του είναι ένας έξυπνος τρόπος για να αναπτύξει μια οικονομική ασφάλεια, υπάρχει και ένα βαθύτερο κέρδος που είναι το γεγονός ότι ενθαρρύνονται να θέσει στόχους που κοιτούν μπροστά».

Ο ίδιος βέβαια δεν έχει βρεθεί στην Ελλάδα όπου και μια δεύτερη εργασία είναι πλέον σχεδόν απαραίτητη για να μπορεί κάποιος να έχει απλά το «ζην» και όχι το ευ ζην.

29η Ημέρα.

Ρωτήστε την ομάδα σας για την επίδοση σας

Η Κιμ Σκοτ, πρώην διοικητικό στέλεχος της Google και της Apple είναι από τους υπέρμαχους της αξιολόγησης από την υπόλοιπη ομάδα, αλλά ξέρει πως δύσκολα οι υπάλληλοι θα ασκούσαν κριτική στον εργοδότη. Η ίδια προτείνει πως την επόμενη φορά που οι υπάλληλοι θα δώσουν την τετριμμένη απάντηση πως «Όλα πάνε καλά», μετρήστε σιωπηλά μέχρι το 6 πριν πείτε οτιδήποτε άλλο.

Όπως η ίδια ομολογεί: «Κανείς δεν μπορεί να αντέξει τόση ησυχία και σίγουρα κάτι θα βρουν να σας πουν. Μπορεί να σας πουν οτι δεν είστε τόσο καλοί στο τηρείτε τα χρονοδιαγράμματα ή πως δείχνετε περισσότερο προσοχή σε ένα συγκεκριμένο άτομο της ομάδας. Ότι και να σας πουν μην το απορρίψετε».

Φώτο: Shutterstock30η Ημέρα.

Ξεκινήστε να αγκαλιάζετε και να φιλάτε την οικογένεια σας πριν φύγετε για δουλειά

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τα IKEA αν και οι περισσότεροι άνθρωποι σημείωσαν πως είναι σημαντικό να αγκαλιάζουν ή να φιλούν τον σύντροφο τους κάθε πρωί, εντούτοις είναι ελάχιστοι αυτοί που συνηθίζουν να το κάνουν πριν βγουν έξω από την πόρτα. Όσο για τις πιο ρομαντικές σχέσεις, η έρευνα υπογραμμίζει πως η περισσότερη προσωπική επαφή σημαίνει και μεγαλύτερη ικανοποίηση στη σχέση.

31η Ημέρα.

Ξεκινήστε να πηγαίνετε στις συνεντεύξεις για δουλειά, λες και σας έχουν ήδη προσλάβει

Η Μέγκαν Γουέλτς, διοικητικό στέλεχος της Capital One, σημειώνει πως ο καλύτερος τρόπος για να πετύχετε σε μια συνέντευξη για δουλειά, είναι σαν να συμπεριφέρεστε πως την έχετε ήδη κερδίσει. Υπογράμμισε πως οι καλύτεροι υποψήφιοι ήταν εκείνοι που είχαν ήδη σκεφτεί και πρότειναν μεγάλες ιδέες για την επιχείρηση. «Ο υποψήφιος δίνει έτσι την εντύπωση πως είναι πολύ ενθουσιασμένος για το θέμα που συζητάμε τώρα και μπορώ να έχω ένα σωρό ιδέες που θα ήθελα να χρησιμοποιήσω για να το λύσω».

economistas.gr

The post Πώς να αλλάξετε τη ζωή σας σε 31 ημέρες -Αναλυτικός οδηγός… appeared first on Lady's Life.

Keywords
ζωη, στιβ τζομπς, ευ ζην, νέα, ξυπνητήρι, business, insider, muse, linkedin, βγείτε, γκολφ, ηλεκτρονική, μειλ, ceo, συγκεκριμένο, προσφορες, χοφμαν, σημαίνει, καλοκαιρι, facebook, fidelity, ετων, ελλαδα, dropbox, καιρος, google, apple, ikea, πηγαίνετε, capital, life, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, www.google.gr, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, 25η μαρτιου, γουιτνει χιουστον, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, ομπαμα, αλλαγη ωρας 2013, εξτρα, αποτελεσματα, βγείτε, ηλεκτρονική, το θεμα, δουλεια, εργασια, θεμα, καθημερινη, οριζοντες, παιχνιδια, προγραμμα, ρουχα, τυχη, υγεια, ωρα, apple, capital, ceo, dropbox, linkedin, muse, αγορα, αυξηση, αρθρα, αξιζει, απλα, ατομο, πηγαίνετε, βετερανος, βιβλιο, βραδυ, βρειτε, φαγητο, γεγονος, γινει, γινονται, γλωσσα, γονεις, δευτερα, διαστημα, δειτε, δικη, δωσει, διαδικτυο, δικτυο, εγγραφα, ευκαιρια, ευκολο, υπαρχει, εβδομαδα, ενεργεια, επρεπε, επιθυμια, ερευνα, ετων, ευ ζην, εξυπνο, ζευγαρια, ζωης, ζωη μου, ιδεα, ιδεες, ιδια, ιδιο, ηλικια, ιντερνετ, υπνο, ησυχια, μειλ, ομιλια, γκολφ, κειμενο, κοπωση, λαουρα, λεπτομερειες, μακρια, μηνυματα, μηνες, μπανιο, μπορειτε, μυαλο, ξεκουραση, ξερετε, ξυπνητήρι, ομαδα, παντα, οδηγος, οικογενεια, οντας, ορμονες, ορος, ουσιαστικα, παιδι, παιδια, πεζοναυτες, πιατα, πορτα, πρωι, σαββατο, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συζητηση, συνταξη, συγκεντρωση, σκεφτεσαι, σκεψεις, σωμα, σπιτι, ταση, τονι, τρια, φορμα, φορα, χοφμαν, χρονος, ψυχολογικα, ψωνια, ωρες, αντρες, αγορες, ασφαλεια, business, δουλειες, ερωτησεις, φιλοι, fidelity, γινετε, γνωσεις, κυριακη, life, μπροστα, σημαίνει, σωρο, θεματα, υλικα, ξεκινησε, ξυπνατε, insider
Τυχαία Θέματα