Χανιά: Συγκέντρωση της ΚΟΒ Νοτίων Περιαστικών του ΚΚΕ στον Γαλατά, με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΒ Νοτίων Περιαστικών του ΚΚΕ στον Γαλατά ενόψει Ευρωεκλογών, με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στο «υπαρκτό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής που υπάρχει σήμερα, το οποίο εκφράστηκε στις κινητοποιήσεις που έγιναν φέτος, για το έγκλημα

στα Τέμπη, για τα προβλήματα των αγροτών, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, με τις απεργίες, οι οποίες ήταν από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών. Αυτή η αμφισβήτηση είναι δικαιολογημένη και πρέπει να εκφραστεί και στην κάλπη».

Αναφερόμενος σε όσους προβληματίζονται, ειδικά η νεολαία, για το εάν το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να αλλάξει κάτι, εάν θα λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, τόνισε ότι «υπάρχει λόγος που προβληματίζονται, καθώς αντιλαμβάνονται ότι την επόμενη των εκλογών, η ακρίβεια, οι σκληρές εργασιακές συνθήκες, η ανασφάλεια και οι πολεμικοί ανταγωνισμοί θα μείνουν.

Με ισχυρό όμως ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, θα είναι πιο ανίσχυροι αυτοί που ψηφίζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Θα αποδυναμωθούν αυτοί που επίσημα διαπλέκονται με τα λόμπι που αλωνίζουν στο ευρωκοινοβούλιο. Η ψήφος στο ΚΚΕ θα δώσει δύναμη στους αγώνες που γίνονται στους χώρους δουλειάς αλλά και στον δρόμο. Ότι κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι όλη η ζωή και η καθημερινότητα του εργαζόμενου.

Και αυτό διότι η πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζουν τα αστικά κόμματα που κυβερνούν και κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα αλλάξει. Δηλαδή, η πολιτική του υπερ-μνημονίου που λέγεται Ταμείο Ανάκαμψης, με επενδύσεις για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η πολιτική της λεγόμενης «Πράσινης Ανάπτυξης» και του χρηματιστηρίου ενέργειας που φέρνει το πανάκριβο ρεύμα στον λαό. Η πολιτική που μπορεί να ξοδεύει μισό εκατομμύριο ευρώ την ημέρα για να στέλνει μια πολεμική φρεγάτα εκτός συνόρων, αλλά θεωρεί απαγορευτικό κόστος το να μειώσει τον ΦΠΑ ή να αυξήσει τους μισθούς. Αυτήν την πολιτική υπηρετούν η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πλέον δεν εκφράζει τίποτα από αυτό που ο λαός αισθάνεται ως αριστερά, όπως και το ΠΑΣΟΚ».

Πρόσθεσε, ότι «ο λαός δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της ψήφου άλλων, «μικρότερων» κομμάτων, τα οποία μάλιστα μπορεί σήμερα να αυτοχαρακτηρίζονται «αντι-στυστημικά», όπως η Ελληνική Λύση και η Νέα Αριστερά. Υπάρχει εμπειρία για το πώς τέτοια κόμματα στο παρελθόν, το μόνο πρόβλημα που έλυσαν, ήταν το πρόβλημα των εκάστοτε κυβερνήσεων στο να βρουν κυβερνητικούς εταίρους για να ψηφίσουν και να εφαρμόσουν αντιλαϊκά μέτρα. Υπάρχει επίσης εμπειρία, πώς ούτε η αποχή από τις εκλογές τους έβαλε κάποιο «φρένο».

Τέλος, υπογράμμισε τις «επικίνδυνες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά αλλά και διεθνώς, στα Βαλκάνια, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Η χώρα μας εμπλέκεται και πρωτοστατεί στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, για τους οποίους, ακόμα και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μπαίνουν στο παζάρι το οποίο διεξάγεται κάτω από την ΝΑΤΟική ομπρέλα. Σε αυτή την εμπλοκή ιδιαίτερο ρόλο παίζει η βάση της Σούδας στα Χανιά.

Όσο αφορά στην ακροδεξιά, την οποία χρησιμοποιούν όλα τα αστικά κόμματα ως τον «μπαμπούλα» για να αποσπάσουν την λαϊκή ψήφο, αυτή γιγάντωσε στο έδαφος της δικής τους εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής».

Ο Τηλέμαχος Δημουλάς απηύθυνε πλατύ κάλεσμα, «τώρα στην τελική ευθεία να μη χαθεί ούτε λεπτό, να μη μείνεις κανείς και καμιά έξω από τη μάχη, να δυναμώσουν οι προσπάθειες ώστε το ΚΚΕ να βρεθεί όσο πιο ψηλά γίνεται και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, για να μπορέσει ο λαός μας την επόμενη μέρα από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Συγκέντρωση, ΚΟΒ Νοτίων Περιαστικών, ΚΚΕ, Γαλατά, Τηλέμαχο Δημουλά,chania, sygkentrosi, kov notion periastikon, kke, galata, tilemacho dimoula