Νεκροτομεία Αθηνών: «Βαφτίζουν» ατυχήματα… δολοφονίες και πουλάνε σορούς στα Γραφεία Τελετών

Ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία ξεπερνούν οι επίσημες καταγγελίες, που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso» για τα «ανεξερεύνητα» έργα και τις ημέρες κυρίως στα Νεκροτομεία Αθηνών και Πειραιά, όπου φέρεται ότι έχει στηθεί μια προσοδοφόρα «μπίζνα» με ιατροδικαστές και «τελετάρχες».

Η ανελέητη σύγκρουση γραφείων τελετών για τον «ανταγωνισμό» ανέδειξε τη διαμάχη μέχρις εσχάτων που έχει στηθεί πάνω απ’ τα πτώματα… Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες

της «Espresso», στο υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίθουν οι αναφορές για «εμπόριο» με τις ταριχεύσεις σορών και πιστοποιητικά θανάτου που συντάσσονται όχι μόνο στο πόδι, αλλά και κατ’ οίκον προκαλώντας οργή και προβληματισμό στο κοινό αίσθημα … Ειδικά όμως για τις ταριχεύσεις η χρέωση είναι έξτρα όταν αφορούν την επαρχία και το εξωτερικό, όπου κυρίως οι περιπτώσεις με προορισμό την Αλβανία χτυπούν «κόκκινο».

Απ’ τον ανελέητο πόλεμο ορισμένων γραφείων τελετών, των αποκαλούμενων «κορακιών», αναδείχτηκε για πρώτη φορά έγγραφο που είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας, όπου εν ενεργεία πρωτοδιοριζόμενος ως «δόκιμος» ιατροδικαστής στην Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών συνέτασσε παρανόμως «πιστοποιητικά θανάτου», με τη σφραγίδα που διατηρούσε όμως ως ελεύθερος επαγγελματίας. Και φυσικά άνευ διενέργειας νεκροψίας-νεκροτομής στο νεκροτομείο της υπηρεσίας στο Γουδί, αλλά σε κατ’ οίκον επισκέψεις…

Εγγραφο-ντοκουμέντο με το «μαύρο» πιστοποιητικό θανάτου από εν ενεργεία ιατροδικαστή του υπουργείου Δικαιοσύνης

Το πιο εξοργιστικό όμως αναδεικνύεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά, όπου ανώτεροι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, που κατονομάζονται στις καταγγελίες, διόρισαν εκεί –άκουσον άκουσον!– οφθαλμίατρο! Και όταν άρχισαν οι πρώτοι ψίθυροι, ο οφθαλμίατρος, ως μόνιμος υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης, διορισμένος στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιώς, μετατάχθηκε σε κενή οργανική θέση τον Ιανουάριο του 2023 στο «Ελπίς» ως οφθαλμίατρος επιμελητής Β’. Ο διορισμός «ρουσφέτι-λούφα» επ’ ουδενί πάντως δεν σχετίζεται με περιπτώσεις δωρεάς οργάνων, καθώς αυτές αφορούν αποκλειστικά «ζώντες οργανισμούς» και γίνονται σε νοσοκομεία της επικράτειας. Οσον αφορά τον «δόκιμο» ιατροδικαστή, που είναι κανονικά διορισμένος στην Κεντρική Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, έβαζε την υπογραφή του σε πιστοποιητικά θανάτου σε κατ’ οίκον επισκέψεις.

Πρόκειται, μάλιστα, για τον ιατροδικαστή που κλήθηκε πρόσφατα σε δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η «Espresso» έχει στη διάθεσή της, πάντως, ένα απ’ τα πιστοποιητικά θανάτου για τα οποία καταγγέλλεται ο «δόκιμος», πλην όμως διορισμένος, ιατροδικαστής στη μεγαλύτερη ιατροδικαστική υπηρεσία της χώρας. Στις 24/12/2022, ο εν λόγω ιατροδικαστής μετέβη στην οδό Κίρκης στο Γαλάτσι, «εξέτασε» την 89χρονη Μ.Ε. και διέγνωσε πως η «νοσηρή κατάσταση που προκάλεσε τον θάνατό της ήταν: α) καρδιακή ανεπάρκεια, β) ισχαιμική καρδιοπάθεια, γ) νόσος Πάρκινσον (κατακεκλιμένη-κατάκοιτη). Στο έγγραφο, η κρίσιμη παράγραφος του πιστοποιητικού θανάτου, που παρέμεινε κενή, είναι ο βίαιος θάνατος ως προϊόν ατυχήματος, αυτοκτονίας ή ανθρωποκτονίας.

Αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, στον οποίο απευθυνθήκαμε, μας υπογράμμισε ότι «έτσι μπορεί άνετα να συγκαλυφθεί και ένας φόνος, και μάλιστα με πιστοποιητικό θανάτου που φέρει την υπογραφή όχι κάποιας τυχαίας ειδικότητας, αλλά του ιατροδικαστή, καθώς τα αστυνομικά όργανα στα Α.Τ., όταν πάνε οι οικείοι να δηλώσουν τον θάνατο, δεν μπορούν να γνωρίζουν αν ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής απαγορεύεται να έχει τέτοιου είδους παράνομη και “μαύρη” δραστηριότητα. Κάθε φορά, ωστόσο, που πάμε διαχρονικά να κάνουμε εις βάθος έρευνα για τα σημεία και τέρατα στην ιατροδικαστική υπηρεσία, η οποία ανήκει στο δικό μας υπουργείο, μας θέτουν υπό ομηρία με λευκή απεργία…

Αποτέλεσμα είναι να παραμένουν άταφοι οι νεκροί, να ψάχνουμε για διαθέσιμα ψυγεία και οι οικογένειες των θανόντων να τηλεφωνούν (και, δικαιολογημένα, σε γραφεία υπουργών) για να λυθεί το ζήτημα. Πάντως, κάθε δόκιμος ιατροδικαστής είναι ουσιαστικά κανονικός ιατροδικαστής που έχει τελειώσει την ειδικότητά του και επί δύο χρόνια στην ιατροδικαστική υπηρεσία κρίνεται επί του πρακτέου».

Εγγραφο-ντοκουμέντο με το «μαύρο» πιστοποιητικό θανάτου από εν ενεργεία ιατροδικαστή του υπουργείου Δικαιοσύνης

Την ίδια ώρα, άλλο ένα περιστατικό έρχεται τελευταία να προβληματίσει και για την επιστημονική επάρκεια άλλου ιατροδικαστή, και μάλιστα πανεπιστημιακού. Το «δεξί χέρι» της ειδικής συμβούλου απ’ το Πανεπιστήμιο Αθηνών που όρισαν οι ανακρίτριες για την πολύκροτη υπόθεση Πισπιρίγκου υπέπεσε σ’ ένα παρ’ ολίγον ολέθριο λάθος, που κόντεψε να βγει «ατύχημα». Και αυτό δεν είναι άλλο από τη δολοφονία με μαχαίρι στον αυχένα της 63χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος στη Χαλκίδα, την προπερασμένη Πέμπτη. Στην αυτοψία του χώρου, ο νεαρός πανεπιστημιακός ιατροδικαστής «διέγνωσε» πως ο θάνατος της γυναίκας οφείλεται σε πτώση από τις σκάλες του σπιτιού της.

Το έγκλημα όμως αποκαλύφθηκε στο Νεκροτομείο Αθηνών, απ’ τον έμπειρο νεκροτόμο που διέκρινε τις απανωτές μαχαιριές στον αυχένα. Ο ιατροδικαστής μεταφέρθηκε στη Χαλκίδα με περιπολικό και, όταν εξέτασε τη θανούσα, προφανώς «επιδερμικά» και «επιπόλαια», απεφάνθη ότι το τραύμα και το αίμα στον τόπο του συμβάντος οφείλονταν στην πτώση της στις σκάλες… Η γυναίκα, ωστόσο, είχε δεχθεί πέντε μαχαιριές! Φυσικά, προηγήθηκε τεράστια αναστάτωση στο νεκροτομείο και καταβλήθηκε προσπάθεια αποσιώπησης της ανατριχιαστικής αποκάλυψης του ευσυνείδητου νεκροτόμου.

Ηρθε όμως ο δικηγόρος της οικογένειας της θανούσας Θανάσης Τάρτας να καταγγείλει: «Ντρέπομαι για τη συμπεριφορά του ιατροδικαστή. Την εξέτασε στο σπίτι και δεν είδε τις μαχαιριές. Οχι μόνο δεν είδε τις μαχαιριές, αλλά είπε ο ίδιος πως ο θάνατος προήλθε από την πτώση. Ο ιατροδικαστής αρχικά δεν είχε μιλήσει για δολοφονία. Μπορεί να ξανακοιτάξει τις γνώσεις του…» Σημασία πάντως έχει πως, λόγω του «ατυχήματος», αλλοιώθηκαν χρήσιμα στοιχεία, όπως τα αποτυπώματα του ασύλληπτου δράστη. Ο χώρος δεν αποκλείστηκε για να εμφανιστούν σε αυτή την κρίσιμη φάση αστυνομικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Πηγή: Εφημερίδα «Espresso»

Keywords
αθηνα, γραφεια, δολοφονιες, υπουργειο δικαιοσυνης, εν λόγω, φως, espresso, πειραιας, χαλκιδα, οφείλεται, απεργια, διορισμος, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια ταξι, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, εξτρα, αλβανια, γυναικα, θανατος, πειραιως, φως, ψυγεια, ωρα, αιμα, γινονται, γουδι, δοκιμος, εγγραφο, ειπε, ενεργεια, εν λόγω, εργα, ερευνα, ερχεται, εφημεριδα, ιδια, υπηρεσια, υποθεση, λαθος, λευκη, νοσοκομεια, ουσιαστικα, οφείλεται, παμε, πανεπιστημιο αθηνων, πεμπτη, υπογραφη, σπιτι, σφραγιδα, φυσικα, φορα, ψιθυροι, ανηκει, γνωσεις, υπουργειο, νεκροι, οφθαλμιατρος, οργανα, οργη, πληροφοριες, θανασης
Τυχαία Θέματα