Τι συζητήθηκε μεταξύ ΠΟΕ-ΔΟΥ και του Διοικητή της ΑΑΔΕ την Πέμπτη 19 Ιουλίου



Αθήνα 23.7.2018Αρ. Πρωτ.: 1354

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ κ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19.7.2018
Την Πέμπτη 19.7.2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΟΕΔΟΥ με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή.

Από την πλευρά της ΠΟΕ-ΔΟΥ:
- Διαμαρτυρηθήκαμε για
την καθυστέρηση ψήφισης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για την νομική κάλυψη και την προστασία των συναδέλφων από τις επιθέσεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Κοινοποιήσαμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου για προκήρυξη απεργίας-αποχής για το συγκεκριμένο θέμα.

- Απαιτήσαμε την συμμετοχή της ΠΟΕ-ΔΟΥ με εκπροσώπους μας στις διαπραγματεύσεις που θα πραγματοποιηθούν από την τριμερή επιτροπή (Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο, Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Γεροβασίλη και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή) για το βαθμολόγιο-μισθολόγιο της ΑΑΔΕ.

- Διαμαρτυρηθήκαμε για την λειτουργία της Διεύθυνσης Προσωπικού και απαιτήσαμε για άλλη μια φορά όλες οι μετακινήσεις να γίνονται από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

- Υπερασπιστήκαμε το ιερό δικαίωμα των εργαζομένων στην χορήγηση της καλοκαιρινής άδειας.

- Διαμαρτυρηθήκαμε για την καθυστέρηση στην διαδικασία έκδοσης των συντάξεων στην ΑΑΔΕ.

Ο Διοικητής απάντησε τα εξής:
- Η διάταξη νόμου για την νομική κάλυψη και τις ευθύνες των ελεγκτών βεβαίωσης βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού κ. Τσακαλώτου με θετική εισήγηση από τον ίδιο.

- Για την συμμετοχή της ΠΟΕ-ΔΟΥ στις διαπραγματεύσεις της τριμερούς επιτροπής ανέφερε ότι θα συζητήσει το θέμα με τον Υπουργό. Δήλωσε ότι η προτίμηση του είναι η διαπραγμάτευση για το θέμα του βαθμολογίου -μισθολογίου όπως και του τρόπου αξιολόγησης του προσωπικού να διεξαχθεί σε πρώτη φάση μεταξύ της ΠΟΕ-ΔΟΥ και της ΑΑΔΕ.

- Θα εξετάσει το ενδεχόμενο της εισήγησης για ψήφιση διάταξης νόμου με την οποία θα μεταβληθεί η διαδικασία μετακίνησης των υπαλλήλων εντός νομού, ώστε να εισάγονται για συζήτηση υποχρεωτικά στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

- Δεν έδωσε εντολή για την μη χορήγηση της καλοκαιρινής άδειας των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ.
- Όσο αφορά την προώθηση των εγγράφων για την έκδοση των συντάξεων δήλωσε ότι θα εξετάσει το θέμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα