Ryanair: Απροσδόκητα χαμηλές οι τιμές των εισιτηρίων - Έρχονται νέες απεργίες

Προειδοποίηση ότι η μέση τιμή των εισιτηρίων θα είναι χαμηλότερη του αναμενόμενου κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο, απηύθυνε η Ryanair, λόγω υψηλού ανταγωνισμού, που αποδίδεται στον ασυνήθιστα ζεστό καιρό στη Βόρεια Ευρώπη, αλλά και τον γύρο απεργιών που έχει προκαλέσει αβεβαιότητα στους επιβάτες, με αποτέλεσμα να στρέφονται σε άλλες εταιρείες.

Τα φθηνότερα εισιτήρια σε συνδυασμό με τα υψηλότερα κόστη τόσο για το προσωπικό, όσο και

για τα καύσιμα, προκάλεσε πτώση 20% στα έσοδα σε σχέση με έναν χρόνο πριν, για το α' τρίμηνο που έληξε στα τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, τα κέρδη 319 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο ήταν ελαφρώς ανώτερα των προβλέψεων που έκαναν λόγο για 305 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο CEO της Ryanair, Michael O'Leary, «ενώ τα εισιτήρια κατά το α' τρίμηνο ήταν οριακά αυξημένα από αυτό που αναμέναμε προηγουμένως, το τρέχον περιβάλλον με τα φθηνότερα εισιτήρια και ο αναμενόμενος αντίκτυπος από τις νέες απεργίες των πληρωμάτων, σημαίνουν ότι τα εισιτήρια θα αυξηθούν μόνο κατά σχεδόν 1% κατά το β' τρίμηνο».

Το ασθενές περιβάλλον αποδίδεται στο Μουντιάλ, στο κύμα ζέστης στη Βόρεια Ευρώ[η και στην αβεβαιότητα λόγω των απεργιών.

Σημειώνεται ότι η Ryanair βρίσκεται ενώπιον ενός σοβαρού κύματος απεργιών, καθώς την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται να ακυρωθούν πάνω από 300 πτήσεις ημερησίως σε σύνολο 2.400 λόγω απεργιών σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Βέλγιο.

Η Ryanair επαναβεβαίωσε τις προβλέψεις της για ετήσια κέρδη μεταξύ 1,25 δισ. και 1,35 δισ. ευρώ, από ετήσια κέρδη - ρεκόρ ύψους 1,45 δισ. μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Η μετοχή της έκλεισε την Παρασκευή στα 15,55 ευρώ σημειώνοντας πτώση 20% από το ιστορικό υψηλό των 19,38 ευρώ τον περσινό Αύγουστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα