B. Καμπάνης - Γ. Χριστόπουλος για ηλεκτρονικά βιβλία, πιστοποίηση και κατοχύρωση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού.



Στην εκπομπή του Τ.Τέλογλου στον ΣΚΑΙ μίλησαν ο πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Β.Καμπάνης και ο εκπρόσωπος Τύπου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Γ.Χριστόπουλος, σχετικά με εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει ένα τέτοιο εγχείρημα σε ότι αφορά την ασφάλεια των δεδομένων αλλά και στην διαχείριση του όγκου της πληροφορίας.
Ο Γ.Χριστόπουλος αναφερόμενος σε ορισμένα σημεία τα οποία έχει ήδη σημειώσει η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τις προτάσεις που έκανε στο υπόμνημα που έχει
στείλει στην ΑΑΔΕ από τον Μάρτιο του 2019, σημείωσε ότι θα πρέπει να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις και οι λογιστές στην καθημερινότητά τους και να μην μπούμε σε μια διαδικασία νέας ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας, θα πρέπει επίσης τα ηλεκτρονικά βιβλία να εξοικονομήσουν χρόνο στον λογιστή και να αυτοματοποιήσουν μια σειρά από διαδικασίες που θα περιορίσουν την γραφειοκρατία.

Τόσο ο πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. όσο και ο Γ.Χριστόπουλος τόνισαν ότι για τα ηλεκτρονικά βιβλία θα πρέπει να είναι αποκλειστικός χρήστης ο λογιστής φοροτεχνικός, ο οποίος έχει και την ευθύνη για την ορθή τήρησή τους. Σημείωσαν επίσης ότι θα πρέπει να πιστοποιηθεί και να κατοχυρωθεί ο λογιστής φοροτεχνικός, όπως είναι κατοχυρωμένος ο δικηγόρος ή ο γιατρός, ενώ το όριο των ακαθάριστων εσόδων (το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 50.000 ευρώ) για την υποχρεωτική υπογραφή των δηλώσεων από τους λογιστές φοροτεχνικούς, θα πρέπει να μηδενίσει.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη παρακάτω.

Single player

Your browser does not support the audio element.

Flash player

Keywords
Τυχαία Θέματα