Τα μεγάλα ονόματα που θα τρέξουν στον 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

17:01 11/10/2018 - Πηγή: seleo
Μεγάλα ονόματα συγκαταλέγονται στους περισσότερους από 18.000 δρομείς

από 56 χώρες που θα βρεθούν στην εκκίνηση του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και του Δρόμου Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., το Σάββατο 13 Οκτωβρίου.

Στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ., που θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου, στις 18:45, με αφετηρία στο Λιμάνι, στην κατηγορία ανδρών ξεχωρίζουν οι Κενυάτες Πολ Τιόνγκ και Σάμι Κίπνετιτς,

ο Ιταλός Μαουρίτσιο Λορεντζέτι, καθώς και οι Έλληνες πρωταθλητές Δημήτρης Θεοδωρακάκος, Γιώργος Μενής, Γιώργος Καλαπόδης, Χαράλαμπος Πιτσόλης, Κώστας Αντωνόπουλος, Μιχάλης Καλομοίρης, Γιάννης Κρέκας, Μάριος Αποστολίδης και Θεόδωρος Αναγνώστου, μεταξύ άλλων.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον υπόσχεται ο αντίστοιχος αγώνας των γυναικών, όπου στην εκκίνηση θα βρεθούν η Κενυάτισσα Βίβιαν Κεμπόι και η Ιταλίδα Γκλόρια Μαρκόνι (νικήτρια στα 5.000μ. το 2016), μαζί με την Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη (νικήτρια το 2015 και 2016), την Στέφανι Λεοντιάδου, τη Βίκυ Καραγεωργάκη (νικήτρια το 2012), τη Ράνια Ρεμπούλη, τη Φωτεινή Δαγκλή-Παγκότο, τη Μαρία Μαλάη, την Ειρήνη Μιχαλά και την Ντενίζ Δημάκη.

Ισχυρός ανταγωνισμός αναμένεται και στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. (ώρα εκκίνησης 21:15, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης), όπου στους άνδρες θα αγωνιστούν ο τρις θριαμβευτής στην απόσταση Ιάσων Ιωαννίδης και οι Κωνσταντίνος Δρόσος, Δημήτρης Λιατίφης, Παναγιώτης Γραμμένος, ενώ στις γυναίκες θα είναι παρούσες μεταξύ άλλων οι Γεωργία Κωνσταντινοπούλου, Γεωργία Δημητριάδου, Μαργαρίτα Ντίνα και Ζωή Μπέτα.

Παράλληλα, στο μεγάλο νυχτερινό πάρτυ δρόμου της χώρας θα συμμετάσχουν επίσης πρωταθλητές άλλων αγωνισμάτων του στίβου, όπως η Μαρία Μπελιμπασάκη και η Λίλη Αλεξούλη, εκπροσωπώντας τον Ονομαστικό Χορηγό της διοργάνωσης, Protergia, καθώς και η Σοφία Ρήγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα