Διανομή τροφίμων στη Θέρμη

15:33 11/10/2018 - Πηγή: seleo
Δωρεάν διανομή τροφίμων και ειδών παντοπωλείου

για τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 από τις 9.30 έως τις 13:30, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης, που βρίσκεται στην οδό Στενημάχου 16. Για κάθε νοικοκυριό που δικαιούται, σε αυτή τη νέα διανομή ΤΕΒΑ θα δοθούν τρόφιμα και συγκεκριμένα: κοτόπουλο, μελιτζάνες, όσπρια, λάδι και ζυμαρικά.

Οι

δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα, να γνωρίζουν τον Αριθμό Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ) και τον αριθμό ΑΜΚΑ τους, αλλά και να έχουν μαζί τους σακούλες προκειμένου να πάρουν τα προϊόντα τους. Οι διανομές ΤΕΒΑ γίνονται στο πλαίσιο εφαρμογής ευρωπαϊκού προγράμματος, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Όπως είναι γνωστό το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) που υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στη χώρα μας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I). Η εφαρμογή του Προγράμματος πρόκειται να ολοκληρωθεί την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή και Δεύτερη βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων. Στο Δήμο Θέρμης υπάρχουν περίπου διακόσιοι ωφελούμενοι. Δικαιούχοι είναι οι ωφελούμενοι του ΚΕΑ που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να παίρνουν και τρόφιμα από το ΤΕΒΑ. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι όσοι παίρνουν ΤΕΒΑ αποκλείονται αυτόματα από το δικαίωμα να είναι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θέρμης.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορεί να παραλαμβάνει τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Αξιοσημείωτος για μία ακόμη φορά και ο ρόλος των εθελοντών του Κοινωνικού Παντοπωλείου που με την πολύτιμη προσφορά και βοήθειά τους συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της δομής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης θα συνεχίζει σταθερά το έργο του, το οποίο βασίζεται στις αρχές του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού. Πρόκειται για ένα έργο «ανάσα ζωής» για πολλούς πολίτες, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να ενεργοποιεί την τοπική κοινωνία. Η προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο γίνεται «αλυσίδα αγάπης» για την κάλυψη των αναγκών και την ανακούφιση των πολυτέκνων, άπορων, άνεργων οικογενειών και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων που ελπίζουν στην αγάπη όλων μας. Η αγάπη για τον συνάνθρωπο άλλωστε είναι και η κινητήριος δύναμη της κοινωνικής δομής του Δήμου μας, που κύριο μέλημά της είναι η κάλυψη των πρώτων αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πρόβλημα επιβίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα