Η Meta διέθεσε ένα ανοικτού κώδικα εργαλείο για την ανίχνευση περιεχομένου συνδεδεμένου με την τρομοκρατία ή την παιδική κακοποίηση

Η Meta έκανε γνωστό ότι πέρυσι επένδυσε $5 δισεκατομμύρια για την ασφάλεια των χρηστών και την κυβερνοασφάλεια και ότι απασχολεί εκατοντάδες ανθρώπους αφοσιωμένους στην αντιτρομοκρατική εργασία.

Όπως είναι φυσικό, δεν έχει κάθε εταιρεία τόσους πόρους, ωστόσο με το εργαλείο ανοικτού κώδικα που διέθεσε πρόσφατα η εταιρεία του Mark Zuckerberg δωρεάν, σχεδόν κάθε εταιρεία

πλέον μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παιδικής εκμετάλλευσης, της παιδικής κακοποίησης, της τρομοκρατικής προπαγάνδας και άλλων τύπων καταχρηστικού περιεχομένου.

Το εργαλείο ονομάζεται Hasher-Matcher-Actioner (HMA) και βασίζεται στο λογισμικό αντιστοίχισης εικόνας και βίντεο της εταιρείας που διέθεσε επίσης πριν από περίπου τρία χρόνια. Το εργαλείο HMA μπορεί να βοηθήσει ώστε οι ιστοσελίδες, μαζί με τη βοήθεια των χρηστών τους (οι οποίοι επισημαίνουν εικόνες και βίντεο που παραβιάζουν τους κανόνες των κοινοτήτων ή τη νομοθεσία), να απαλλαγούν από κακόβουλο περιεχόμενο. Το σύστημα δημιουργεί ένα «hash» ή ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα για κάθε κομμάτι περιεχομένου το οποίο αποθηκεύεται σε μια βάση δεδομένων.

Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο για να δημιουργήσουν και να «τρέξουν» τις δικές τους βάσεις δεδομένων, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες βάσεις δεδομένων κατακερματισμού (hash) για να βεβαιωθούν ότι έχουν καλύψει τα πάντα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται οι ίδιες οι εταιρείες να αποθηκεύουν και να διατηρούν τις προσβλητικές εικόνες ή βίντεο καθώς μπορούν απλώς να τρέχουν όλο το περιεχόμενό τους μέσω των βάσεων δεδομένων που χρησιμοποιούν για τον εντοπισμό αναρτήσεων που ενδεχομένως παραβιάζουν τους κανόνες τους.

Η Meta διέθεσε το συγκεκριμένο εργαλείο λίγο πριν αναλάβει την προεδρία του συμβουλίου του Παγκόσμιου Φόρουμ Διαδικτύου για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (GIFCT) τον επόμενο μήνα. Το GIFCT δημιουργήθηκε από την Meta σε συνεργασία με το Twitter, το YouTube και τη Microsoft για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εξτρεμισμού το 2017. Το GIFCT τρέχει μια βάση δεδομένων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εταιρείες μαζί με το εργαλείο HMA με τη Meta να υποστηρίζει ότι όσες «περισσότερες εταιρείες συμμετέχουν στην κοινόχρηστη βάση δεδομένων κατακερματισμού, τόσο καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη θα γίνει -και τόσο καλύτεροι θα γίνουμε όλοι συνολικά στο να διατηρήσουμε το τρομοκρατικό περιεχόμενο μακριά από το Διαδίκτυο» ειδικά από την ώρα που οι άνθρωποι συχνά μετακινούνται από τη μια πλατφόρμα στην άλλη για να μοιραστούν αυτό το περιεχόμενο. Η εταιρεία πρόσθεσε επίσης ότι «...πολλές εταιρείες δεν έχουν τις εσωτερικές τεχνολογικές δυνατότητες να εντοπίσουν και να μετριάσουν το κακόβουλο περιεχόμενο μαζικά, και για αυτό το HMA είναι ένα πολύτιμο εργαλείο». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν το εργαλείο Hasher-Matcher-Actioner στο GitHub.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα