OPPO: Επίθεση στα foldables με τα Find N2 και Find N2 Flip που θα δούμε και στην Ελλάδα

Η OPPO ανακοίνωσε σήμερα δύο νέα άκρως ενδιαφέροντα αναδιπλούμενα smartphone, ένα εκ των οποίων θα το δούμε και από τα μέρη μας.

Το νέο Find N2 μοιράζεται παρόμοιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του -που μας είχε εντυπωσιάσει- ωστόσο ζυγίζει μόλις 233 γραμμάρια. Η επίδοση αυτή είναι 42 γραμμάρια ελαφρύτερη από το προηγούμενο μοντέλο, περίπου 30 γραμμάρια ελαφρύτερο από το Galaxy Z Fold 4 της Samsung,

αλλά και μερικά γραμμάρια ελαφρύτερο από ένα iPhone 14 Pro Max. Ως εκ τούτου, η OPPO ισχυρίζεται ότι το νέο της foldable smartphone είναι το "ελαφρύτερο οριζόντια αναδιπλούμενο τηλέφωνο της βιομηχανίας". Τόσο η πράσινη όσο και η λευκή έκδοση του Find N2 ζυγίζουν επιπλέον 4 γραμμάρια λόγω της γυάλινης πλάτης τους, αλλά εξακολουθούν να είναι ελαφρύτερες από τον ανταγωνισμό.

Η OPPO χρησιμοποιεί ένα μικρότερο μεντεσέ (hinge) δεύτερης γενιάς, καθώς και υποπλαίσιο από ανθρακονήματα (αντί για αλουμίνιο) για την εύκαμπτη οθόνη της. Σύμφωνα με την πιστοποίηση της TÜV Rheinland, το Find N2 μπορεί να αντέξει πάνω από 400.000 αναδιπλώσεις υπό κανονικές συνθήκες διπλασιάζοντας το ρεκόρ του Find N και πάνω από 100.000 αναδιπλώσεις στους 50°C (122°F ). Η εταιρεία αναφέρει ακόμα μεγάλη αντοχή στις πτώσεις, αναφέροντας και δοκιμές από ύψος 1,2 μέτρων. Η μπαταρία έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με πριν, ανεβάζοντας ελαφρώς τη χωρητικότητά της στα 4.520mAh, όμωςτώρα υποστηρίζει ταχύτερη φόρτιση 67W SuperVOOC, η οποία χρειάζεται 10 λεπτά για να πάει από το μηδέν στο 37% ή 42 λεπτά για μια πλήρη φόρτιση.

Το OPPO Find N2 ενσωματώνει στο εσωτερικό του το Snapdragon 8+ Gen 1 SoC, ενώ η εξωτερική του οθόνη είναι ελαφρώς μεγαλύτερη φέτος στις 5,54 ίντσες. Η εύκαμπτη οθόνη στο εσωτερικό, με μέγεθος 7,1 ιντσών έχει διατηρήσει την ίδια "χρυσή" αναλογία διαστάσεων 9:8,4 (1.792 x 1.920. Για την πλήρη αξιοποίηση της μεγάλης οθόνης τοπίου, η εταιρεία κυκλοφορεί επίσης το OPPO Pen, το οποίο υποστηρίζει 4.096 επίπεδα πίεσης και έχει αυτονομία 11 ώρες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουμπί του στυλό ως τηλεχειριστήριο κάμερας, το οποίο είναι χρήσιμο όταν στηρίζετε την κάμερα για "FlexForm Capture".

Μιλώντας για τις λήψεις φωτογραφιών, το Find N2 διαθέτει μια νέα σειρά από κάμερες οι οποίες έχουν επωφεληθεί από βελτιστοποιήσεις της Hasselblad. Στο πίσω μέρος θα βρείτε μια κύρια κάμερα 50-megapixel f/1.8 (24mm) με οπτική σταθεροποίηση, μια υπερ-ευρυγώνια κάμερα 48-megapixel f/2.2 (14mm) και ένα τηλεφακό στα 32-megapixel f/2.2 (47mm). Υπάρχει επίσης μια εμπρόσθια κάμερα 32 megapixel f/2.4 που είναι κρυμμένη στην επάνω αριστερή γωνία της αναδιπλούμενης οθόνης. Με τον δικό της νευρωνικό επεξεργαστή απεικόνισης MariSilicon X της OPPO, το Find N2 μπορεί επίσης να καταγράψει βίντεο 4K Ultra night και βίντεο 4K Ultra HDR.

Η OPPO παρουσίασε ακόμα το Find N2 Flip το οποίο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για την Ευρώπη όπου και θα κυκλοφορήσει στις αρχές της επόμενης χρονιάς, κάτι που αφορά και τη χώρα μας. Όπως μπορείτε να καταλάβετε από την ονομασία της συσκευής, είναι άμεσος ανταγωνιστής του Galaxy Z Flip 4 της Samsung με ένα clamshell form factor. Η εξωτερική οθόνη 3,26 ιντσών εδώ είναι προφανώς η "μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη σε οποιαδήποτε συσκευή flip", η οποία είναι βολική για τη λήψη selfies, τον έλεγχο του Calendar μας και την προεπισκόπηση μηνυμάτων. Το Find N2 Flip διαθέτει ακόμα τη "μεγαλύτερη" μπαταρία σε αυτόν το form factor με χωρητικότητα 4.300mAh σε αντίθεση με τα 3.700mAh της πρότασης της Samsung, ενώ υποστηρίζεται και γρήγορη φόρτιση στα 44W.

Ο Chief Product Officer της εταιρείας, Pete Lau, πρόσθεσε ότι το Find N2 Flip υποστηρίζει dual SIM dual 5G standby, κάτι που προφανώς γίνεται για πρώτη φορά σε ένα μικρό αναδιπλούμενο τηλέφωνο, χάρη στον επεξεργαστή MediaTek Dimensity 9000+. Όπως και στο Find N2, η κύρια κάμερα εδώ έχει ανάλυση 50-megapixel (f/1.8), η υπερ-ευρυγώνια κάμερα έρχεται με ανάλυση 8 megapixel (f/2.2) ενώ και η εμπρόσθια κάμερα των 32-megapixel (f/2.4) είναι βελτιστοποιημένη μετά από τη συνεργασία της OPPO με τη Hasselblad.

Το Find N2 διατίθεται σε δύο εκδόσεις: το μοντέλο με 12GB RAM με 256GB αποθηκευτικού χώρου κοστίζει περίπου 1.150 δολάρια ενώ η ανώτερη έκδοση με 16GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου κοστίζει 1.290 δολάρια. Όσον αφορά το Find N2 Flip, η τιμή του ξεκινά από τα 860 δολάρια περίπου για την έκδοση με 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου ενώ φτάνει στα 1.000 δολάρια με την έκδοση των 16GB RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου.

Για την ώρα η OPPO δεν έχει αποφασίσει την ευρωπαϊκή τιμή του Find N2 Flip ενώ δεν αποκλείει την κυκλοφορία και του Find N2 στην Ευρώπη.
 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα