Το Twitter αναστέλλει τον λογαριασμό που παρακολουθούσε το ιδιωτικό τζετ του Elon Musk

Το Twitter προχώρησε στην αναστολή του @ElonJet, του λογαριασμού που παρακολουθεί τις κινήσεις του προσωπικού τζετ του Elon Musk.

Ο Musk δήλωσε τον Νοέμβριο ότι ο λογαριασμός αποτελούσε "άμεσο κίνδυνο για την προσωπική του ασφάλεια", αλλά ότι δεν θα τον απαγόρευε στο πλαίσιο της "δέσμευσής του για την ελευθερία του λόγου".

Δεν είναι σαφές τι άλλαξε μέσα σε ένα μήνα από εκείνο το tweet. Οι αναρτήσεις από το @ElonJet δημοσιεύονται παράλληλα στο Instagram

και στο Facebook, ενώ σε καμία από τις δύο υπηρεσίες δεν φαίνεται ότι ο λογαριασμός κάνει κάτι ασυνήθιστο τις τελευταίες ημέρες. Οι τελευταίες αναρτήσεις του λογαριασμού ήταν χθες, οι οποίες εμφάνιζαν το ιδιωτικό τζετ του Musk να προσγειώνεται στο Λος Άντζελες μετά από 48λεπτη πτήση. Ο λογαριασμός χρησιμοποιεί δημόσια διαθέσιμα δεδομένα πτήσεων για τη λειτουργία του @ElonJet και λογαριασμών που παρακολουθούν πτήσεις άλλων δημόσιων προσώπων. 

Η απαγόρευση έρχεται σε λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου ο δημιουργός του λογαριασμού Jack Sweeney ισχυρίστηκε ότι ο tracker του είχε περιοριστεί σημαντικά από το Twitter. Ο Sweeney δημοσίευσε ένα screenshot ενός υποτιθέμενου μηνύματος από το εσωτερικό Slack του Twitter που έδειχνε την Ella Irwin, την επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας της εταιρείας, να ζητά από την ομάδα της να "εφαρμόσει κάποιο φίλτρο ορατότητας" στο λογαριασμό και μάλιστα άμεσα. Ο Sweeney δημοσίευσε tweets που υποδηλώνουν ότι οι περιορισμοί του Twitter έκαναν το @ElonJet πιο δύσκολο να βρεθεί σε μια αναζήτηση ή στις προτάσεις της υπηρεσίας για ένα χρονικό διάστημα, πριν αργότερα η όλη κατάσταση αντιστραφεί.

Το The Verge δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του screenshot ενώ και η Ella Irwin του Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει.

Με νέο του μήνυμα στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Sweeney έγραψε ότι το @ElonJet φαίνεται να έχει ανασταλεί. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο The Verge, o Sweeney ανέφερε ότι δεν έχει λάβει καμία επικοινωνία από το Twitter "εκτός από την προεπιλεγμένη προειδοποίηση αναστολής του λογαριασμού". Αναφερόμενος για το μήνυμα αυτό, ενδέχεται να σχετίζεται με τις καταγγελίες που έκανε το προηγούμενο σαβ/κο, και πιο συγκεκριμένα σε ότι έχει σχέση με τους περιορισμούς που έθεσε η εταιρεία στο @ElonJet.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Sweeney στους New York Times, κατά το παρελθόν, ο Musk είχε επικοινωνήσει με τον ίδιο προσφέροντας να πληρώσει το ποσό των 5.000 δολαρίων για να καταργηθεί ο λογαριασμός λόγω ανησυχιών ότι αποτελούσε "κίνδυνο για την προσωπική του ασφάλεια". Η αναστολή του λογαριασμού φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Musk γύρω από τον τρόπο με τον οποίο θα συντονίζει το περιεχόμενο στο Twitter. Εδώ και μήνες, ο ίδιος καυχιέται για τη σημασία του να επιτρέπεται η "ελευθερία του λόγου" στην πλατφόρμα και να παρέχεται διαφάνεια γύρω από τις αποφάσεις για το συντονισμό περιεχομένου σε αντίθεση με ότι ίσχυε στο παρελθόν. Σε αυτή την περίπτωση πάντως, παραμένει άγνωστο γιατί ο λογαριασμός @ElonJet ανεστάλη.
 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα