Η Lenovo παρουσιάζει τους πρώτους Copilot+ φορητούς υπολογιστές της, τα Yoga Slim 7x και ThinkPad T14s Gen 6

Τα Yoga Slim 7x14 και ThinkPad T14s εφοδιάζονται με επεξεργαστή Spandragon X Elite.

H Lenovo αποτελεί έναν από τους πρώτους κατασκευαστές, που ενσωματώνουν τους νέους arm επεξεργαστές της Qualcomm, αρχικά σε 2 προιόντα της, ένα νέο Yoga Slim και ένα νέο ThinkPad. Και οι δύο υπόσχονται κορυφαίες επιδόσεις σε συνδυασμό με κορυφαία αυτονομία, όπως δήλωσε άλλωστε

και η Microsoft κατά τη χθεσινή παρουσίαση των πρώτων CoPilot Plus PCs που προορίζονται για εντατική χρήση AI λειτουργιών.

Το Yoga Slim 7x14 9ης Γενιάς είναι η πρόταση που απευθύνεται σε όσους εστιάζουν στη δημιουργικότητα. Θα βασίζεται στον επεξεργαστή Snapdragon X Elite, ενσωματώνοντας έως και 32GB μνήμης, αποθηκευτικό χώρο έως 1TB M.2 SSD, τρεις θύρες USB-C με υποστήριξη Power Delivery και DisplayPort 1.4, καθώς και οθόνη αφής OLED 14,5 ιντσών. Ολόκληρη η συσκευή θα ζυγίζει λιγότερο από 1,3 κιλά και θα έχει πάχος έως 1,3 εκατοστά. Επιπλέον, θα διαθέτει webcam 1080p που υποστηρίζει την τεχνολογία Windows Hello. Η Lenovo υποστηρίζει πως η μπαταρία του Yoga Slim είναι ικανή να το κρατά σε λειτουργία για πολλαπλές ημέρες, πράγμα το οποίο, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα το κατατάσσει στην ίδια κατηγορία με το MacBook Pro.

To ThinkPad T14s 6ης Γενιάς είναι, φυσικά, η πρόταση που απευθύνεται στους επαγγελματίες. Θα βασίζεται στον ίδιο επεξεργαστή Snapdragon, με ίδιο αποθηκευτικό χώρο και webcam, όμως θα διατίθεται με έως και 64GB μνήμης, ενώ θα υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές οθόνης: μία IPS με έως και 400 nits φωτεινότητας, μία IPS αφής ή μια OLED, η οποία καλύπτει το 100% του χρωματικού φάσματος DCI-P3, επίσης με 400 nits φωτεινότητας.

Παράλληλα, θα διαθέτει αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, δύο θύρες USB-A και δύο θύρες USB4 Type-C, θύρα HDMI 2.1 και βύσμα ήχου. Το βάρος του θα είναι περίπου ίδιο με εκείνο του Yoga Slim (1,23 κιλά) ενώ και εδώ η μπαταρία θα είναι ικανή να υποστηρίζει τις λειτουργίες της συσκευής για πολλαπλές ημέρες, όμως το laptop θα είναι παχύτερο, στα 1,7 εκατοστά.

Το Lenovo ThinkPad T14s 6ης Γενιάς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Lenovo παρουσιάζει laptop με λειτουργικό Windows και επεξεργαστή της Qualcomm. Το 2019, κυκλοφόρησε το Yoga 5G, το οποίο όχι μόνο διέθετε επεξεργαστή Snapdragon 8cx, αλλά πρόσφερε και συνδεσιμότητα 5G. Το 2022, η Lenovo διέθεσε στην αγορά το ThinkPad X13s με επεξεργαστή Snapdragon 8cx 3ης Γενιάς, όμως δεν προσφέρετε μεγάλη συμβατότητα σε επίπεδο λογισμικού σε εκείνη την έκδοση (Τα Windows δεν συνοδεύονταν από ιδιαίτερα καλή φήμη ως προς την ικανότητά τους να προσομοιώνουν προγράμματα x86 στην τεχνολογία Arm, επίσης). Ένα άλλο ζήτημα ήταν ότι ανέβαζε θερμοκρασίες, ενώ διέθετε λίγες θύρες, φουσκωμένη τιμή και όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδόσεις, σε σχέση με τις αντίστοιχες προτάσεις των Apple, Intel και AMD.

H Lenovo εκτιμά ότι το Yoga Slim 7x14 9ης Γενιάς θα ξεκινά από τα 1.199 δολάρια, ενώ το ThinkPad T14s 6ης Γενιάς από τα 1.699 δολάρια. Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα από τον Ιούνιο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα