Δοκιμάσαμε το realme 12+ 5G: Κινητό για… κακομαθημένους!

Κάτω από το λάβαρο του «Make it real», η realme παρατάσσει μια νέα γενιά συσκευών. Σε αυτές συγκαταλέγεται και το realme 12+ 5G, το οποίο είναι ικανό να πραγματοποιήσει κάθε επιθυμία ενός κοινού που έχει… δυσανάλογα υψηλές απαιτήσεις σε σχέση με το «προσγειωμένο» budget του!

Όταν πήραμε στα χέρια μας το realme 12+ 5G, περιμέναμε ακόμα ένα value for money κινητό της μεσαίας κατηγορίας, όπως αυτά που μας έχει συνηθίσει τελευταία η κατασκευάστρια εταιρεία.

Ωστόσο, μια σειρά από χαρακτηριστικά, όπως η κάμερα, η οθόνη, η RAM και ο αποθηκευτικός χώρος, μας επιφύλασσαν… εκπλήξεις που ξεπέρασαν τις mid-range απαιτήσεις μας. Πριν σας ξεναγήσουμε σε όλα τα παραπάνω, ας ξεκινήσουμε από την πρώτη επαφή και τη γοητεία που ασκεί το realme 12+ 5G με το που εγκαταλείψει τη συσκευασία του…

 

Για όσους βαρέθηκαν τα ίδια

Η «Pioneer Green» απόχρωση που κατέφθασε στα γραφεία μας, αν μη τι άλλο, έχει προσωπικότητα! Προκειμένου να αποκτήσει το ξεχωριστό αυτό σχεδιαστικό «αποτύπωμα», το realme 12+ 5G επιστράτευσε τις εμπνεύσεις του Γάλλου κατασκευαστή πολυτελών ρολογιών Ollivier Savéo, ο οποίος έχει συνεργαστεί με πολυάριθμα brand πολυτελών ρολογιών, όπως Rolex, Roger Dolby, Piaget, Breitling και Quentin.

Η εμμονή στη λεπτομέρεια και η σχολαστική σπουδή για την επίτευξη ενός οπτικά και κατασκευαστικά άρτιου αποτελέσματος αντανακλώνται στη μοναδική εμφάνιση της συσκευής, με την απολαυστική στη θέα, πράσινη, vegan leather πλάτη να κλέβει την παράσταση. Το ευχάριστο στην αφή πολυμερές σιλικόνης δίνει μια πολυτελή αίσθηση δέρματος, η οποία δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα διακριτά στοιχεία του design, όπως το ραφιναρισμένο δαχτυλίδι γύρω από την κυκλική νησίδα της κάμερας και το 3D Jubilee Bracelet που διατρέχει κατακόρυφα το μέσο της πίσω πλευράς του κινητού. Συγχρόνως, η διαδικασία επιμετάλλωσης PVD που χρησιμοποιείται συνήθως για τη σχεδίαση της premium θήκης ρολογιού βάζει και αυτή το λιθαράκι της στο σασί του τηλεφώνου.

Περιπετειώδες μα διαχρονικό, τολμηρό μα ταυτόχρονα οικείο, το realme 12+ 5G αποδεικνύει πως η ευρηματική εμφάνιση είναι θέμα… ταλέντου και όχι ζήτημα απλησίαστου κόστους. Συνυπολογίστε το γεγονός πως όλες οι παραπάνω εμπνεύσεις «συνοψίζονται» σε μια συσκευή πάχους 7,9 χιλ. και βάρους μόλις 190 γραμμαρίων, ενώ η IP54 πιστοποίηση μεταφράζεται στο γεγονός πως στερεά αντικείμενα με διάμετρο 1 χιλιοστού δεν μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό, το οποίο προστατεύεται και από πιτσιλιές νερού από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Συνδυάζοντας το τελευταίο αυτό χαρακτηριστικό με τη Rainwater Smart Touch τεχνολογία για απροβλημάτιστη χρήση της οθόνης αφής ακόμα και με σταγόνες νερού στην επιφάνειά της, θα είστε προετοιμασμένοι και για ξαφνικές ψιχάλες!

Οθόνη ανώτερης κλάσης

Μιας και ξεκινήσαμε την αναφορά μας στην οθόνη αφής, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πως πρόκειται για μία από τις κορυφαίες AMOLED προτάσεις στην κατηγορία της, με 600 nits φωτεινότητα, που κάτω από το εκτυφλωτικό φως του ήλιου, μπορεί υπό συνθήκες να αγγίξει και τα 2000 nits σε σημεία της. Με διαγώνιο 6,67 ιντσών, 120Hz ρυθμό ανανέωσης, FHD+ ανάλυση (2400×1080 pixel) και 16,7 εκατομμύρια χρώματα για 100% κάλυψη της χρωματικής γκάμας P3, δύσκολα θα βρείτε πιο απολαυστική στέγη για το αγαπημένο σας περιεχόμενο. Οι gamers θα εκτιμήσουν και τον αυξημένο ρυθμό δειγματοληψίας (Instant Touch 240Hz), καθώς ανιχνεύεται οποιοδήποτε άγγιγμα στην οθόνη μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, δεδομένου πως η επιφάνειά της σαρώνεται 240 φορές ανά δευτερόλεπτο.

Επιδόσεις με flagship νότες!

Αν και εμείς δοκιμάσαμε την πιο «light» εκδοχή με τα 256GB αποθηκευτικού χώρου, η συσκευή έρχεται στην Ελλάδα στην έκδοση των 512GB, με 12GB RAM. Αμφότερα τα προαναφερθέντα νούμερα είναι αξιοζήλευτα ακόμα και από κινητά με τετραψήφιο κόστος κτήσης! Στη θέση του chipset «στρογγυλοκάθεται»,  η διόλου ευκαταφρόνητη πρόταση της MediaTek, δομημένη σε αρχιτεκτονική παραγωγής 6 νανομέτρων. Ο λόγος για το Dimensity 7050 5G SoC (System-on-Chip), το οποίο φιλοξενεί έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή με δύο ταχύτατους πυρήνες Cortex-A78, χρονισμένους στα 2.6GHz και έξι «εργάτες» Cortex-A55 που καταναλώνουν σαφώς λιγότερη ενέργεια στα 2.0GHz.

Τα γραφικά των παιχνιδιών -και όχι μόνο­- επωμίζεται η Mali-G68 MC4 GPU, προκειμένου να βάλει… φωτιά στις επιδόσεις μα όχι στο εσωτερικό του κινητού, καθώς εκεί προβάλλει «βέτο» το σύστημα απαγωγής θερμότητας 7 επιπέδων, με 4357mm² Vapor Chamber. Διπλά στερεοφωνικά ηχεία και πιστοποίηση ήχου Hi-Res μαρτυρούν πως η συσκευή δεν κάνει συμβιβασμούς ούτε σε ό,τι προορίζει για τα αφτιά σας.

Στον τηλεπικοινωνιακό τομέα, το realme 12+ 5G υποστηρίζει Dual Carrier Aggregation, για ταυτόχρονη σύνδεση με δύο παρόχους 5G, ώστε η συνολική ταχύτητα download να μπορεί να αγγίξει έως και τα 2,77Gbps. Βελτιώσεις έχουν εφαρμοστεί και σε έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς σπατάλης ενέργειας, την εναλλαγή μεταξύ δικτύων 4G και 5G, όταν δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη στην περιοχή.

Μπαταρία 5.000mAh με φόρτιση 67W

Η μεγάλη χωρητικότητα (5.000mAh) της μπαταρίας, βέβαια, δεν θα σας αγχώσει, ακόμα και αν η χρήση σας δεν χαρακτηρίζεται από… σύνεση. Όταν χρειαστεί να την επαναφορτίσετε, ο SUPERVOOC 67W ταχυφορτιστής της επιτρέπει να αγγίξει το 50% μέσα σε 19 λεπτά και το 100% μέσα σε 48 λεπτά! Η τεχνολογία Dual Charge Pump  αυξάνει την αποδοτικότητα της διαδικασίας και μειώνει τη συσσώρευση θερμότητας και την καταπόνηση της συσκευής. Βελτιστοποιώντας την απόδοση φόρτισης στο τελευταίο 10% (από 90% έως 100%) η μπαταρία προστατεύεται και όσον αφορά στη μακροβιότητά της, στο πέρασμα των ετών συνεχόμενης χρήσης. Παράλληλα, μια ποικιλία κυκλωμάτων παρακολούθησης ασφαλείας χρησιμοποιούνται για την απευθείας διακοπή της ταχείας φόρτισης 67W, σε περίπτωση που παρατηρηθεί οτιδήποτε ανησυχητικό στη ροή του ρεύματος.

 

realme UI 5.0: Το Android 14 όπως θα έπρεπε να είναι

Το περιβάλλον χρήσης της realme στην 5.0 έκδοσή του, ενσωματώνει αρκετές ευκολίες που ίσως θα έπρεπε να είχε υλοποιήσει ήδη η Google στο Android 14, το λειτουργικό στο οποίο είναι βασισμένο το realme 12+ 5G.

Από τη διαλειτουργικότητα και την εύκολη εναλλαγή μεταξύ πολλαπλών εργασιών, με υποστήριξη μικρού παράθυρου ή διαχωρισμένης οθόνης, μέχρι την πολυχρηστική γραμμή κατάστασης και την απομόνωση του θέματος από το φόντο σε μια φωτογραφία, πολλαπλά εργαλεία τίθενται στη διάθεση του χρήστη.

Το realme UI 5.0 συνεργάζεται απρόσκοπτα με το Microsoft LTW (Σύνδεση με Windows), χωρίς την ανάγκη πρόσθετων εφαρμογών, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε άμεσα αρχεία από το smartphone στον υπολογιστή σας και το αντίστροφο, με απλό drag & drop.

 

Πορτρέτα με 50MP Sony LYT-600 αισθητήρα και OIS

Η πλειονότητα των χρηστών ακόμα και των mid-range συσκευών, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κάμερα. Το ίδιο κάνει και το realme 12+ 5G, το οποίο ξεχωρίζει για την ικανότητά του να αιχμαλωτίζει σαγηνευτικά πορτρέτα με επαγγελματικά bokeh, ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Για να το κατορθώσει αυτό απαιτείται η… μαεστρία ενός εξαιρετικού αισθητήρα της Sony, του LYT-600. Με μέγεθος 1/1.95 και ανάλυση 50MP, ο εν λόγω σένσορας μπορεί να αξιοποιηθεί και για 2x In-Sensor Zoom, όπου πρακτικά η εικόνα κροπάρεται και ζουμάρεται στα 12MP του κάδρου των 50MP, χωρίς να θυσιάζει την ποιότητά της. Προσθέτοντας και το σύστημα OIS για σταθερές λήψεις, απαλλαγμένες από τη θολούρα των μικροκραδασμών, προκύπτει ένα εντυπωσιακό -για τα δεδομένα της κατηγορίας- αποτέλεσμα, το οποίο και μπορείτε να ενισχύσετε με τη βοήθεια των φίλτρων που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας, Κλαούντιο Μιράντα!

Και επειδή οι πιο συγκλονιστικές στιγμές δεν… ποζάρουν επιτηδευμένα σε συνθήκες στούντιο, το realme 12+ 5G δίνει έμφαση σε λειτουργίες που ενθαρρύνουν την αστραπιαία φωτογράφιση ενός θέματος που προκύπτει ξαφνικά μπροστά στα μάτια σας.

Το Snap Portrait System μπορεί να εκκινήσει την κάμερα μέσα σε 0,8 δευτερόλεπτα και συντροφιά με την έξυπνη αυτόματη εστίαση και το βελτιστοποιημένο διάστημα κλείστρου, μια ριπή έως και 208 φωτογραφιών ανά λεπτό μπορεί να εγγυηθεί πως δεν θα χάσετε μια μοναδική φωτογραφία.

Ο ευρυγώνιος φακός 26mm φέρει μεγάλο διάφραγμα (f/1.88), ακόμα ένα λιθαράκι προς την επίτευξη πορτρέτων επαγγελματικού επιπέδου. Την τριπλή κάμερα συμπληρώνει ένας αισθητήρας  8MP με υπερευρυγώνιο φακό 16mm (f/2.2) που απλώνει το κάδρο στις 112˚ και ένας macro φακός (f/2.4) που στέλνει τις κοντινές σας λήψεις σε έναν 2MP σένσορα.

Τις selfie σας θα φροντίσει να καταστήσει ξεχωριστές η 16MP κάμερα της πρόσοψης, με φακό διαφράγματος f/2.5 και ικανότητα καταγραφής Full HD βίντεο στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Συνοψίζοντας…

Το realme 12+ 5G δεν ήρθε για να γίνει ακόμα ένα κινητό με την ταμπέλα του… συμβιβασμού. Διατηρεί την τιμή του σε «γήινα» επίπεδα, μα ταυτόχρονα «στριμώχνει» στη λίστα με τις τεχνικές του προδιαγραφές αρκετά premium χαρακτηριστικά, που έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην καθημερινότητα κάθε χρήστη. Με πρωταγωνιστές την κύρια κάμερα, την οθόνη, τη μνήμη και τον αποθηκευτικό χώρο, το smartphone της realme είναι αδύνατον να μην λάβει μέρος με αξιώσεις σε οποιαδήποτε έρευνα αγοράς που κινείται στα δεδομένα της μεσαίας κατηγορίας. Θα το βρείτε, αποκλειστικά, στο δίκτυο καταστημάτων «Κωτσόβολος».

Μας άρεσεΕξαιρετική κάμερα πορτρέτου με Sony LYT-600 αισθητήρα και OISΦίλτρα με την υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ Καλύτερης Φωτογραφίας, Κλαούντιο ΜιράνταΛεπτό και ελαφρύ, με ιδιαίτερο design120Hz AMOLED οθόνη 6,67 ιντσών με υψηλή φωτεινότηταΓρήγορη φόρτιση 67W SUPERVOOC και μεγάλη αυτονομία μπαταρίαςΑποθηκευτικός χώρος και μνήμη RAM επιπέδου flagshipΔεν μας άρεσεΟι προεγκατεστημένες εφαρμογές της realme και το δικό της App Market δεν πρέπει να επιχειρούν να κλέψουν την προσοχή μας από το Google Play StoreΤεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6.67 ιντσών AMOLED οθόνη με αναλογία 20:9, FHD+ ανάλυση 2400×1080 pixels, 120Hz refresh rate, 240Hz ρυθμό δειγματοληψίας αφής, HDR10+, φωτεινότητα 600 nits (typ), 2000 nits (peak)
Chipset: Mediatek Dimensity 7050 (6 nm), CPU Octa-core ([email protected] & [email protected]), GPU Mali-G68 MC4
Μνήμη: 12GB RAM
Αποθηκευτικός χώρος: 512GB
Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα, 50MP Sony LYT-600 με ευρυγώνιο φακό 26mm (f/1.88), μέγεθος αισθητήρα 1/1.95″, PDAF, OIS + 8MP με υπερευρυγώνιο φακό 16mm (f/2.2), 112˚ fov, μέγεθος αισθητήρα 1/4.0″, μέγεθος pixel 1.12µm  + 2MP με φακό macro (f/2.4), βίντεο 4K@30fps, 1080p@30/60fps, gyro-EIS, selfie-cam 16MP f/2.5) με βίντεο 1080p@30fps
Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, Bluetooth 5.2, GPS, NFC 360ο, USB Type-C 2.0
Ήχος: Στερεοφωνικά ηχεία, υποδοχή 3.5mm, Hi-Res audio
Extras: GPS/GLONASS/BDS/GALILEO/QZSS, USB Type-C 2.0 OTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος κάτω από την οθόνη, Hybrid dual-SIM 5G, IP54 πιστοποίηση στεγανοποίησης για αντοχή σε νερό και σκόνη
Δίκτυο: 5G
Μπαταρία: 5.000 mAh με ταχεία φόρτιση 67W SuperVOOC
Λειτουργικό: Android 14, Realme UI 5.0
Διαστάσεις: 163×75,5×7,9 χιλ.
Βάρος: 190 γρ.

Keywords
κινητο, εν λόγω, real, νέα, budget, εταιρεία, ram, pioneer, green, rolex, εμφάνιση, vegan, design, smart, φως, light, ελλαδα, gpu, προβάλλει, dual, download, android, google, τίθενται, απρόσκοπτα, microsoft, windows, sony, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, system, macro, full, μνήμη, market, play, refresh, cpu, gps, nfc, usb, hybrid, money drop, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, www.google.gr, φωτια, 600 δις, θηκη κινητου, μνημη ram, μνήμη, βιντεο, εργαλεια, ηχεια, κινητα, φωτογραφια, φως, χρωματα, cpu, download, gps, microsoft, nfc, ram, rolex, smart, sony, ανησυχητικο, απρόσκοπτα, αρχιτεκτονικη, βοηθεια, βρειτε, γεγονος, γινει, γοητεια, γραφεια, διαστημα, δικτυο, ευχαριστο, υπαρχει, εμμονη, ενεργεια, εν λόγω, εμφάνιση, εξι, επρεπε, επιθυμια, ερευνα, ερχεται, εστιαση, εταιρεία, ετων, εφαρμογες, τεχνολογια, ιδιο, θεα, εικονα, κυρια, κλασματα, λαβαρο, ληψεις, λιθαρακι, ματια, μπορειτε, νεα γενια, νερο, προβάλλει, οθονη, οθονη αφης, οπτικα, ουσιαστικο, περιβαλλον, ποιοτητα, πιστοποιηση, υπογραφη, ροη, πρασινη, πρωταγωνιστες, ριπη, σασι, σειρα, τιμη, τίθενται, υψηλη, φοντο, budget, cam, δαχτυλιδι, design, dual, εμφαση, φακος, full, gpu, hybrid, ιδιαιτερο, macro, μπροστα, market, play, system, usb, vegan, χερια, refresh
Τυχαία Θέματα