Περιτομή: Μάθε για την επέμβαση και την ανάρρωση σου!

Η περιτομή είναι μία επέμβαση ρουτίνας που προσφέρει ριζική λύση στο πρόβλημα της φίμωσης πέους. Μάθε πόσο εύκολα γίνεται και γιατί είναι απολύτως ασφαλής!

Η φίμωση πέους είναι μία πάθηση που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άντρας σε οποιαδήποτε ηλικία και να τον ταλαιπωρήσει αρκετά. Η λύση στην παραπάνω περίπτωση έρχεται με την περιτομή, μία εξαιρετικά

εύκολη, με γρήγορη ανάρρωση και πολύ πρακτική επέμβαση.

Τι είναι η φίμωση πέους;

Πρόκειται για μία παθολογική κατάσταση που αντιμετωπίζουν αρκετοί άντρες, κατά την οποία δεν είναι δυνατή η πλήρης αποκάλυψης της βαλάνου (εσωτερικό τους πέους) λόγος της στένωσης που παρουσιάζει η ακροποσθία (το εξωτερικό δέρμα).

Η φίμωση πέους μπορεί να είναι μερική ή ολική, δηλαδή η ακροποσθία να κατεβαίνει μέχρι ενός σημείου με πόνο ή να μην μπορεί να ανοίξει καθόλου.

Αίτια της φίμωσης μπορεί να είναι:

Η χρόνια φλεγμονή της βαλάνου (βαλανοποσθίτιδα)Ο διαβήτηςΗ παραφίμωσηΟι δερματικές παθήσεις της βαλάνουΟ τραυματισμός κατά τη σεξουαλική πράξηΠως γίνεται η περιτομή;

Ο ασθενής με φίμωση πέους θα πρέπει να απευθυνθεί σε έναν ουρολόγο – ανδρολόγο, ώστε να κάνει την κλινική εξέταση και να διαπιστώσει το πρόβλημα της φίμωσης, αλλά και τον βαθμό της ώστε να αποφασιστεί αν θα γίνει ολική ή μερική περιτομή.

Κατά την ολική περιτομή αφαιρείται όλη η ακροποσθία, αφήνοντας ακάλυπτη τη βάλανο, ενώ με τη μερική αφαίρεση παραμένει ένα μέρος της. Η πρώτη πρακτική είναι αναπόφευκτη στην ολική φίμωση πέους.

Η διαδικασία της επέμβασης είναι εξαιρετικά απλή και χαρακτηρίζεται ως «ρουτίνα», καθώς έχει σχεδόν μηδενικές επιπλοκές, αφήνει πάντα ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα και προσφέρει πολύ μεγάλη λειτουργικότητα μελλοντικά στο ανδρικό μόριο, χωρίς να επηρεάζει τη στύση ή την υγιεινή του.

Η διάρκεια της είναι περίπου 30 λεπτά, μέσα στα οποία ο γιατρός αφαιρεί το δέρμα με τοπική αναισθησία και κάνει πλαστική συρραφή με απορροφήσιμα ράμματα. Ο ασθενής γυρίζει κανονικά στο σπίτι του την ίδια μέρα.

Μετά την επέμβαση, η ανάρρωση και η πλήρης επούλωση του τραύματος γίνεται μέσα σε 2 εβδομάδες, όμως για λόγους ασφαλείας ο ασθενής θα πρέπει να απέχει από την σεξουαλική πράξη για 3 με 4 βδομάδες. 

Που μπορεί να πραγματοποιηθεί;

Αν και είναι μία γρήγορη και εύκολη μικροεπέμβαση, η εμπειρία του ιατρού που θα την αναλάβει εγγυάται τα άριστα αποτελέσματα της περιτομής. Ένας από τους πιο εξειδικευμένους χειρουργούς ουρολόγους – ανδρολόγους, πάνω στην περιτομή είναι ο Ιωάννης Μπελημπασάκης, επίτιμος Λέκτορας Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Leicester και επιστημονικός υπεύθυνος του ιατρικού κέντρου athensurology.gr.

.

The post Περιτομή: Μάθε για την επέμβαση και την ανάρρωση σου! appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα