Μόσιαλος για κορονοϊό: Δεν θα χαλαρώσουν τα μέτρα πριν τον Μάιο – Κρίσιμη η διατήρηση αποστάσεων και μετά την καραντίνα (video)

Καθώς η Ελλάδα τα πάει καλύτερα στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού σε σχέση με άλλες χώρες με παρόμοιο πληθυσμό, έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα, κάτι που δεν θα ήταν προς το παρόν εφικτό αν βιώναμε την κατάσταση που επικρατεί σε Ιταλία και Ισπανία, ανέφερε ο Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στον Ant1.

Όπως είπε ο καθηγητής πολιτικής της υγείας στο LSE τα μέτρα δεν πρόκειται να

χαλαρώσουν τον Απρίλιο, ενώ σύμφωνα με στοιχεία επιστημονικά για να έχουμε αποτέλεσμα θα πρέπει να εφαρμόσουμε ευλαβικά τα μέτρα για 11 με 12 εβδομάδες. Μπορεί να υπάρχει μια μικρή χαλάρωση μέσα σε αυτό το διάστημα, αλλά η χαλάρωση δεν μπορεί να είναι μεγάλη, ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως θεωρεί ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν και κάποιες ημέρες μέσα στον Μάιο. 

Γνωστοποίησε ότι ήδη η κυβέρνηση έχει συστήσει μια ειδική επιτροπή που θα αποφασίσει πώς θα γίνει η μερική αποκλιμάκωση, ενώ σημείωσε ότι δεν μπορούμε να πάμε από τον πλήρη περιορισμό στην πλήρη κανονικότητα, όπως αυτή ίσχυε πριν.

Ο καθηγητής δήλωσε ότι είναι κρίσιμη η διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας ακόμη και αφού γίνει μερική άρση των περιορισμών, ειδικά μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, το οποίο δεν θα γίνει παρά μόνο όταν βρεθεί το εμβόλιο.

Όπως είπε γίνονται αυτή τη στιγμή ότι πάνω από 100 κλινικές δοκιμές για φάρμακο σε όλο τον κόσμο.

Για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας, σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ και τους εργοδότες για το πώς θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους και ειδικά για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Πηγή: Μόσιαλος για κορονοϊό: Δεν θα χαλαρώσουν τα μέτρα πριν τον Μάιο – Κρίσιμη η διατήρηση αποστάσεων και μετά την καραντίνα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα