Καούρα: 8 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης

Η καούρα, η αίσθηση καψίματος στο στήθος πίσω από το στέρνο, είναι μια κατάσταση που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους.

Βασική αιτία που την προκαλεί είναι ο αδύναμος κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας, η διαφραγματοκήλη, η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία, το άγχος και οι διαταραχές του ύπνου.

Η καούρα σε συνδυασμό με δυσκολία στην κατάποση για τρεις ή περισσότερες εβδομάδες, μπορεί να αποτελεί ένδειξη για καρκίνο στο στομάχι ή τον οισοφάγο.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί 8 φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Μασήστε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη, που

βοηθά στην εξουδετέρωση των οξέων του στομάχου, καθώς αυξάνει την παραγωγή σάλιου. Το σάλιο διαλύει τα οξέα και τα απομακρύνει από τον οισοφάγο.

Φροντίστε να μην καταναλώσετε το τελευταίο γεύμα της ημέρας λίγο πριν κοιμηθείτε, επιβαρύνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαδικασία της πέψης.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση της καούρας είναι να αποφύγετε τροφές που την προκαλούν, όπως είναι η σοκολάτα, το αλκοόλ, τα καυτερά φαγητά και οι τηγανιτές πατάτες.

Χάστε βάρος και αρχίστε να τρώτε μικρές μερίδες. Τα περιττά κιλά αυξάνουν τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Αυτό πιέζει το περιεχόμενο του στομάχου, το οποίο οδηγείται στον οισοφάγο, προκαλώντας καούρα και παλινδρόμηση.

Σταματήστε το κάπνισμα: Τα βλαβερά συστατικά που υπάρχουν στον καπνό, αποδυναμώνουν τους μυς του οισοφάγου και του στομάχου, με αποτέλεσμα να παλινδρομεί το φαγητό και το γαστρικό οξύ και να αισθάνεστε καούρα.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό: Όσο απλό και αν ακούγεται τόσο αποτελεσματικό είναι. Το νερό μετακινεί το φαγητό από τον οισοφάγο στο στομάχι και διευκολύνει την πέψη.

Η γλυκόριζα συμβάλλει στην προστασία της βλεννώδης επένδυσης του οισοφάγου, ώστε να αποφευχθεί ο ερεθισμός λόγω της παλινδρόμησης των οξέων του στομάχου.

Η ρίζα του τζίντζερ διευκολύνει την πέψη και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως ένα άκρως αποτελεσματικό γιατροσόφι για την καούρα.

ΠΗΓΗ:Onmed.gr  ,  www.rd.com

ΠΗΓΗ: Καούρα: 8 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης Γράφτηκε απο το newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα