Το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας κήρυξε κατάσταση συναγερμού

Κατάσταση συναγερμού κήρυξε το κοινοβούλιο της Βενεζουέλας έπειτα από το αίτημα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Το αίτημα αυτό, έρχεται μετά την τέταρτη κατά σειρά ημέρα όπου η χώρα έχει παραλύσει λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης. «Κατάσταση συναγερμού κηρύχθηκε σε ολόκληρη την επικράτεια...εξαιτίας της καταστροφικής κατάστασης της χώρας που οφείλεται στην διακοπή της ηλεκτροδότησης», αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης που υποβλήθηκε από τον Χουάν Γκουαϊδό και στο

οποίο απευθύνεται έκκληση για «διεθνή συνεργασία».

Την Κυριακή ο Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο περίπου πενήντα χώρες, ανέφερε επικαλούμενος τη ΜΚΟ Médicos por la Salud ότι «15 ασθενείς πέθαναν» λόγω της διακοπής και «άλλοι 15.000 νεφροπαθείς» διατρέχουν κίνδυνο, κάνοντας λόγο περί «τραγωδίας χωρίς προηγούμενο».

Ο υπουργός Υγείας Αλβαράδο αντέτεινε ότι «όλες οι υπηρεσίες για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών λειτουργούν πλήρως» και η κυβέρνηση εγγυάται την προσφορά περίθαλψης στους ασθενείς εκείνους που τη χρειάζονται επειγόντως.

Αναφέρθηκε ιδίως σε κέντρο δημόσιας υγείας όπου βρίσκεται μια από τις κυριότερες παιδιατρικές κλινικές της χώρας, το JM de los Ríos, στο Καράκας, όπου, τόνισε, εκτός από τις μονάδες επειγόντων περιστατικών είναι διαθέσιμες επίσης υπηρεσίες φροντίδας νεογνών (θερμοκοιτίδες κ.ά.) και μονάδες αιμοκάθαρσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα