Μετά το διαζύγιο με τον Τζεφ Μπέζος η Μακένζι γίνεται η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο

Στην κορυφή της λίστας με τις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου θα μπορούσε να σκαρφαλώσει η Μακένζι Μπέζος μετά το διαζύγιό της από τον μέχρι πρότινος σύζυγός της, ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κατά το Forbes, και η Μακένζι ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι έλαβαν από κοινού την απόφαση να ακολουθήσουν

χωριστά μονοπάτια μετά από 25 χρόνια γάμου.

Ο Τζεφ Μπέζος είναι σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με την περιουσία του να έχει εκτοξευθεί σε περισσότερα από 160 δισ. δολάρια λόγω του μεριδίου του στην Amazon.

Η 48χρονη Μακένζι Μπέζος είναι συγγραφέας, ενώ γνώρισε τον Τζεφ Μπέζος σε συνέντευξη για μια θέση στην εταιρεία επενδύσεων D.E Shaw στη Νέα Υόρκη, προτού ο μετέπειτα σύντροφός της ιδρύσει την Amazon.

Στο πρόσφατο παρελθόν, σύμφωνα με το Reuters, ο Τζεφ Μπέζος αποκάλυψε ότι η στήριξη της Μακένζι ήταν καθοριστική, όταν εκείνος ίδρυσε την Amazon ως μια διαδικτυακή πλατφόρμα πώλησης βιβλίων το 1994. Τον πρώτο χρόνο, μάλιστα, εκείνη είχε αναλάβει τα λογιστικά της εταιρείας, στην οποία διαθέτει και μερίδιο από κοινού με τον Τζεφ Μπέζος.

Σήμερα, πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο βάσει στοιχείων του Bloomberg είναι η Φρανσουά Μπετενκούρ Μέγιερς, εγγονή του ιδρυτή της L’Oreal SA Εζέν Σιλέρ, με εκτιμώμενη περιουσία 45,6 δισ. δολαρίων.

Οι περισσότερες από τις 66 πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη έλαβαν την περιουσία τους είτε από διαζύγιο είτε από διαθήκη.

Μόνο έξι γυναίκες της λίστας είναι αυτοδημιούργητες, συγκριτικά με 313 αυτοδημιούργητους άνδρες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετά, Τζεφ Μπέζος, Μακένζι,meta, tzef bezos, makenzi