Θολό το τοπίο – Καμμένος: «Ούτε απερχόμενος είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση»

Λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και κυρίως την ολοκλήρωση της διαδικασίας στα Σκόπια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έκανε μια δήλωση που απλώς επιτείνει την αβεβαιότητα.

Προσερχόμενος στη Βουλή, στη συνεδρίαση

της επιτροπής που συζητά τη συμφωνία για τα αντισταθμιστικά της αναβάθμισης των F-16, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Ούτε απερχόμενος υπουργός είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση». Και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια».

Είναι προφανές ότι ο κ. Καμμένος θα εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο ώστε να μην αναγκαστεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ενώ κανείς δεν γνωρίζει στα αλήθεια ποιες είναι η προθέσεις του σε σχέση με τη στήριξη της κυβέρνησης.

Πάντως, νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής ο στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου, βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης είπε: «Τέλος από σήμερα ή τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση». Συγκεκριμένα μιλώντας στο ΑΝΤ1 ο κ. Κατσίκης μίλησε για άλλη μία φορά για διαζύγιο του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, θα επιχειρήσουν να ξεκαθαρίσουν σήμερα την κατάσταση τόσο για τις μεταξύ τους σχέσεις όσο και για τη σύνθεση της κυβέρνησης.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, μετά και την αποχώρηση της Άνγκελα Μέρκελ από την Αθήνα, συναντώνται το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ατμόσφαιρα στα δύο στρατόπεδα παραμένει «βαριά». Ο πρωθυπουργός μετά και τα ξεκάθαρα μηνύματα που έστειλε περί ψήφου εμπιστοσύνης δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να αλλάξει προσανατολισμό, ούτε και να αποδεχτεί τυχόν μεσοβέζικη λύση.

Ο όρος που θέτει ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι να μη βάλει σε κίνδυνο την κυβερνητική πλειοψηφία. «Ούτε αυτός, ούτε κανένας εκ των βουλευτών του να μην άρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση», υπογράμμισε προχθές, κάνοντας ξεκάθαρο ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα μετρηθούμε στη Βουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα