Σχέδιο απαξίωσης των ΕΛΤΑ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Οι διοικήσεις των ΕΛΤΑ και της ΔΕΗ θα μπορούσαν να τηρήσουν τη μεταξύ τους σύμβαση και να μην επιβαρύνουν τους καταναλωτές στο θέμα της καθυστέρησης των χρημάτων από τους λογαριασμούς είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών, Γιώργος Βασιλόπουλος.

Μιλώντας για την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μετά το θέμα που προέκυψε με την καθυστέρηση της απόδοσης των χρημάτων από τους πληρωμένους λογαριασμούς

στη ΔΕΗ, ο κ. Βασιλόπουλος είπε πως, ενώ τα ημερήσια έσοδα των ΕΛΤΑ από την είσπραξη των λογαριασμών της ΔΕΗ ήταν 2,5 εκατ., σήμερα έχουν κατρακυλήσει σε μόλις 600 χιλιάδες.

Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της κυβέρνησης καταβλήθηκαν 22.5 εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ ώστε να επιλυθεί το θέμα, ενώ εντός του επόμενου διημέρου θα δοθούν ακόμη 22.5 εκατομμύρια.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλόπουλος, κύριοι υπεύθυνοι για το θέμα που προέκυψε είναι οι διοικήσεις των δύο Επιχειρήσεων αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο που οφείλει στα ΕΛΤΑ 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ κατήγγειλε πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης της επιχείρησης η οποία "βρίσκεται πλέον στα όρια της χρεοκοπίας".

"Καταρχήν οφείλουμε ως εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ και αφού η διοίκηση δεν το έκανε να ζητήσουμε μια τεράστια συγγνώμη από τους καταναλωτές και την κατανόηση τους για την ταλαιπωρία που υπέστησαν" είπε ο κ. Βασιλόπουλος.

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ ανακοίνωσε ότι οι οφειλές του Δημοσίου προς την Επιχείρηση φτάνουν τα 250 εκατ. ευρώ και αφορούν την καθολική υπηρεσία, δηλαδή την παροχή ταχυδρομικών και άλλων υπηρεσιών από τα ΕΛΤΑ σε κάθε σημείο της χώρας.

Η ΕΕΤΤ πρόσφατα πιστοποίησε ότι το καθαρό κόστος της καθολικής υπηρεσίας για την περίοδο 2013-2015, ανέρχεται σε 128 εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμεί η επαλήθευση του κόστους για την περίοδο 2016-2017, η οποία σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ υπολογίζεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, μιλώντας για το business plan που έχει παρουσιάσει η διοίκηση των ΕΛΤΑ στο Υπερταμείο, η Ομοσπονδία των Εργαζομένων θεωρεί πως αυτό κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, περιμένουν ωστόσο, όπως είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΤ να συναντηθούν και με τους αρμόδιους του υπερταμειου.

Keywords
Τυχαία Θέματα