Βουλή: Πώς θα γίνει η ενημέρωση από τον Τσίπρα για το ονοματολογικό

Βάσει του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής θα ενημερώσει την Ολομέλεια για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όπως ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας θα διατυπώσει το σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο της Βουλής

Νίκο Βούτση και θα ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί, τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη συζήτηση. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής η διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού θα πρέπει να μην ξεπερνά τα 10 λεπτά της ώρας ενώ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 5 λεπτά. Ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος αναμένεται να δοθεί άνεση χρόνου τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στους πολιτικούς αρχηγούς για να τοποθετηθούν. Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν και δικαίωμα δευτερολογίας.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της 4 αξιολόγησης το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προγραμματιστεί την ίδια ημέρα ή την Παρασκευή το πρωί. Πάντως η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά από κύκλο συνεννοήσεων με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα