Εσωκομματικοί τριγμοί στο ΚΙΝΑΛ- Πολιτικό Συμβούλιο συγκαλεί η Φώφη

Πολιτικό Συμβούλιο στις 7 το απόγευμα συγκαλεί η Φώφη Γεννηματά μετά τις αναταράξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής. Οι τριγμοί προκλήθηκαν από τη συμφωνία για το ονοματολογικό με την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗ.ΣΥ να εμφανίζεται διχασμένη την ώρα που το Ποτάμι τάσσεται υπέρ της λύσης.

Αφορμή για την εκδήλωση της αντιπαράθεσης αποτέλεσε η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη, στο Ραδιόφωνο 24/7 υπέρ της ανάγκης να υποστηρίξει το σύνολο του ΚΙΝΑΛ τη συμφωνία. «Τίθεται θέμα συνοχής για το Κίνημα Αλλαγής, εάν η Δημοκρατική Συμπαράταξη

δεν υπερψηφίσει μαζί με το Ποτάμι τη συμφωνία για το Σκοπιανό» ανέφερε ο κύρος Δανέλλης και τάχθηκε υπέρ της συμφωνίας επισημαίνοντας ότι το Ποτάμι θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του για κοινή πορεία με το ΚΙΝΑΛ εάν η ΔΗ.ΣΥ καταψηφίσει τη λύση.

Απαντώντας στη Βουλή ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πήρε έμμεσες αποστάσεις από το ενδεχόμενο υπερψήφισης της συμφωνίας και κατηγόρησε τον κ. Δανέλλη ότι θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ καταλόγισε στον κ. Δανέλλη ότι «ξεκίνησε από βουλευτή του Συνασπισμού, έγινε στην πορεία ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετά πήγε στο Ποτάμι ενώ τώρα θέλει να γυρίσει πίσω». «Εμείς που περάσαμε και παραμείναμε όρθιοι λέμε σε όλους αυτούς ότι η πόρτα είναι ανοικτή και τα σκυλιά δεμένα» συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος επιτιθέμενος στον βουλευτή του Ποταμιού.

Ανοιχτή στήριξη Μαυρωτά σε Δανέλλη

Το εσωτερικό ζήτημα για το ονοματολογικό δεν έληξε, όμως, εκεί αφού λίγη ώρα αργότερα ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς εξέφρασε στη Βουλή τη συμπαράστασή του στον Σπύρο Δανέλλη.

Μάλιστα, ο κ. Μαυρωτάς άφησε αιχμές για την επιλογή του κ. Κωνσταντινόπουλου να εξαπολύσει επίθεση στον βουλευτή του Ποταμιού παρά το γεγονός ότι απουσίαζε από την αίθουσα. «Εκφράζω τη λύπη μου για αυτό που έγινε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα