Τα ευρήματα που ρίχνουν «φως» στους θανάτους Μαλένας και Ίριδας – «Κλειδί» το ματωμένο πανάκι

Με εξειδικευμένες ιστολογικές στο συκώτι και τα νεφρά της Μαλένας, αλλά και τοξικολογικές εξετάσεις, επιχειρούν οι επιστήμονες να αναδείξουν τοξική ουσία που ενδεχομένως επέφερε το θάνατο του κοριτσιού στην Πάτρα.

Τα συγκεκριμένα όργανα βρίσκονται ήδη στο παθολογοανατομικό εργαστήριο και έχει γίνει λήψη ιστών από διαφορετικές τομές προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Κατά το πρώτο στάδιο της νεκροψίας – νεκροτομής στην Μαλένα, είχε διαπιστωθεί μεταξύ άλλων εκτεταμένη εκφύλιση στο συκώτι

και ήπιες παρεγχυματώδεις αλλοιώσεις νεφρού.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα πρόκειται να επανεξεταστούν, καθώς συνήθως εμφανίζονται και σε περίπτωση που έχει χορηγηθεί τοξική ουσία ή δηλητήριο.

Οι παθολογοανατόμοι, που διενεργούν τις νέες ιστολογικές εξετάσεις, με σύγχρονο εξοπλισμό, θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την χρησιμοποίηση θανατηφόρας ουσίας στην Μαλένα, σε περίπτωση που προκύψουν τέτοιες ενδείξεις.

Αν δηλαδή οι αλλοιώσεις που είχαν εντοπιστεί σε ήπαρ και νεφρά, προέρχονται από κάποια τοξική χρήση φαρμάκου, υπάρχει η τεχνολογία αναζήτησης η οποία έχει την δυνατότητα εντοπισμού της ουσίας που μπορεί χορηγήθηκε από εξωγενή παράγοντα.

Επανεξετάζεται το πανάκι της Ίριδας

Ίχνη τοξικής ουσίας, αλλά και ευρήματα που μπορεί να αναδεικνύουν ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου, αναζητούν οι ιατροδικαστές στην περίπτωση της Ίριδας.

Από τα δείγματα ιστών του άτυχου παιδιού, θα πραγματοποιηθούν νέες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, αντίστοιχες με αυτές της Μαλένας.

Εργαστηριακή επανεξέταση, διενεργούν οι ειδικοί επιστήμονες στο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του 6 μηνών βρέφους, το οποίο παραδόθηκε στους αστυνομικούς από την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, μία μέρα μετά τον θάνατό του παιδιού. Πάνω του υπήρχε οροαιματηρό υγρό, από εξαγγείωση.

Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό είτε έχει προέλθει από το σκούπισμα των χειλιών, στα οποία είχε διαπιστωθεί ερυθρότητα και αποξήρανση, είτε από τους πνεύμονες και υποδηλώνει σε συνδυασμό με άλλα ιατροδικαστικά ευρήματα, όπως το τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο, ασφυκτικό θάνατο.

Παράλληλα το τραύμα στο στόμα, εξετάζεται αν δημιουργήθηκε συνέπεια βίαιου τρόπου εισχώρησης του πανιού, και έχει προέλθει από χέρι, δάκτυλα ή νύχια..

Οι παραπάνω ενέργειες έχουν δρομολογηθεί από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, που έλαβαν την εισαγγελική παραγγελία για νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Στα πλαίσια των ερευνών κομβικής σημασίας θα είναι τόσο για την Ανακρίτρια, όσο και για τους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, η κατάθεση της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα, που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή της Ίριδας. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το συμπέρασμα της πρώτης ιατροδικαστικής έκθεσης: «ο θάνατος επήλθε συνέπεια υποπλασίας-αγενεσίας ερεθισματαγωγού συστήματος της καρδιάς-πνευμονικού οιδήματος».

ieidiseis.gr

The post Τα ευρήματα που ρίχνουν «φως» στους θανάτους Μαλένας και Ίριδας – «Κλειδί» το ματωμένο πανάκι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα