Σε κίνδυνο τα παιδάκια; Ληγμένοι πυροσβεστήρες σε Βρεφονηπιακό σταθμό στα Χανιά | Photos

Ληγμένοι είναι πάνω από ένα χρόνο οι πυροσβεστήρες στο Βρεφονηπιακό σταθμό Νέας Κυδωνίας στο Γαλατά, με τους γονείς να ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Ειδικότερα, η τελευταία αναγόμωση των πυροσβεστήρων έγινε τον Μάιο του 2015, με την δημοτική αρχή να δηλώνει την περσινή χρονιά που υπήρχε το ίδιο πρόβλημα (καθώς δεν είχε γίνει αναγόμωση για 19 μήνες) ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

Σύμφωνα με καταγγελίες των γονιών στο zarpanews.gr, οι νηπιαγωγοί του σταθμού έχουν προσπαθήσει επανειλημμένως να επικοινωνήσουν με τον δήμο και τα αρμόδια πρόσωπα του

ΔΟΚΟΙΠΠ, ωστόσο δεν έχουν λάβει απάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πυροσβεστήρες πρέπει να ελέγχονται μία φορά στους τρεις μήνες, και συνολικά τρεις φορές το χρόνο, ενώ στον τέταρτο έλεγχο η εκάστοτε εταιρεία πραγματοποιεί την αναγόμωση. Οι πυροσβεστήρες σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν είναι επικίνδυνοι για τα παιδιά, ωστόσο έχουν χαμηλή αποτελεσματικότητα σε ενδεχόμενη χρήση τους.

Πάντως, κατόπιν επικοινωνίας με τον Οργανισμό, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το θέμα πρόκειται να λυθεί εντός ολίγων ημερών καθώς τόσο σε κάποιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όσο και σε ΚΑΠΗ και Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας, υπάρχουν πυροσβεστήρες που δεν έχουν αναγομωθεί.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα