«Βάφτιζαν» τα πιστόλια «κουτσομούρες» και τα έστελναν σε μπράβους στον Πειραιά | Photos

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία αποκαλύπτονται σχετικά με τη δράση της μεγάλης σπείρας η οποία πωλούσε όπλα σε «μπράβους» του Πειραιά και εξαρθρώθηκε μετά από τουλάχιστον 7-8 μήνες μεθοδικής και συστηματικής έρευνας των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά από τα όπλα που διακινούσε η σπείρα προέρχονταν από παράνομα κυκλώματα που δρουν σε Ιταλία και Ισπανία, ενώ η δικογραφία και οι μεταξύ τους διάλογοι σε

μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεπερνούν τις 150 σελίδες.

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένη γλώσσα για τα διάφορα είδη όπλων που διακινούσαν. Τα πιστόλια, για παράδειγμα, οι πελάτες τα παράγγελναν ως «κουτσομούρες», τα περίστροφα ως «σαρδέλες Καλλονής», ενώ αν επρόκειτο για Beretta τη ζητούσαν ως «ιταλική ράτσα».

Η «διαφήμιση» και ο τιμοκατάλογος

Η σπείρα μάλιστα διαφήμιζε τα όπλα της ως «καθαρά» (μη εμπλεκόμενα σε εγκληματικές δραστηριότητες), κάτι που στον κόσμο της παρανομίας θεωρείται σημαντικό «ατού», ώστε σε περίπτωση σύλληψης να μην «φορτωθούν» επιπλέον κατηγορίες και εγκλήματα.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως μία Beretta, ενώ κοστίζει από 800 έως 1.000 ευρώ όταν αγοραστεί με νόμιμο τρόπο, η σπείρα τη χρέωνε από 2.500 έως 4.000 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο ένας εκ των μελών, ο 65χρονος, διατηρούσε τον ρόλο του οπλουργού της σπείρας, έχοντας μάλιστα δικό του εργαστήριο με τόρνο.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, κεντρικό ρόλο στον τομέα της διακίνησης των όπλων είχε ένας 54χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές στο παρελθόν, καθώς το 1998 είχε πουλήσει εκείνος το όπλο σε μπράβο που συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τα όπλα ήδη βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, όπου εξετάζονται για τυχόν χρήση τους και σε εγκληματικές ενέργειες.

Φωτογραφίες από τα ευρήματα

altsantiri.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα