Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του δήμου Χανίων που «χτυπήθηκαν από το Δαίδαλο»

Τη διαβεβαίωση πως τμήματα του δήμου Χανίων θα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τις τελευταίες καταστροφικές βροχές έδωσε το μεσημέρι ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

Ο κ. Βάμβουκας το μεσημέρι επισκέφθηκε περιοχές του δήμου, αλλά και επιχειρήσεις που βρέθηκαν το κέντρο της κακοκαιρίας και υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Μεταξύ αυτών και την επιχείρηση της κας Πηγής Μπελώνη, στο Καλαμάκι, το κατάστημα της οποίας σχεδόν ισοπεδώθηκε από τα ποτάμια του νερού που πέρασαν από το

εσωτερικό του καταστρέφοντας εμπορεύματα, αλλά και όχι μόνο (δείτε εδώ).

Η Χανιώτισσα επιχειρηματίας είχε και την στήριξη του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων καθώς όπως είπε ο πρόεδρος κ. Βουρλάκης έχει ζητήσει από την δημοτική αρχή να βρει τρόπους να στηρίξει τους επιχειρηματίες που έχουν ανάγκη.

Κατά την παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή ο δήμαρχος Χανίων, με τους αντιδήμαρχος κ.κ. Ξανθουδάκη και Φραγγεδάκη και τον κ. Στεργιάννη από την ΔΕΥΑΧ άκουσε τις παρατηρήσεις κατοίκων και επιχειρηματιών και δεσμεύτηκε πως από την πλευρά του δήμου θα γίνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως δεν έλλειψαν και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ κατοίκων για τα μπαζωμένα ρέματα κατάσταση που αν μη τι άλλο είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες για τις επαναλαμβανόμενες καταστροφικές πλημμύρες.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα