Ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ καλείται να παραδοθεί στο FBI

Βαριά σκιά στη θητεία του Ντόναλτ Τραμπ έρχεται να ρίξει η είδηση ότι ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του, Πολ Μάναφορτ και ο πρώην συνεταίρος του τελευταίου, Ρικ Γκέιτς καλούνται, όπως μεταδίδουν οι New York Times, να παραδοθούν στο FBI στο πλαίσιο της έρευνας για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο

Μαναφόρτ εμφανίζεται πρόθυμος να συνεργαστεί με τις αρχές και σύντομα θα παραδοθεί στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του στο σπίτι του, μεταδίδει το CNN επικαλούμενο ανώνυμη πηγή. Μάλιστα όπως μετέδωσε το Reuters, έφθασε πριν από λίγο στα γραφεία του FBI στην ΟΥάσιγκτον.

Σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal, στις κατηγορίες σε βάρος του Μάναφορτ περιλαμβάνεται αυτή της φορολογικής απάτης.

Η υπόθεση αφορά στην υποψία σύμπραξης μεταξύ της προεκλογικής ομάδας συνεργατών του Τραμπ και της ρωσικής κυβέρνησης. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι η Μόσχα επιχείρησε στοχευμένα να χειραγωγήσει την προεκλογική εκστρατεία ώστε να γείρει η πλάστιγγα των εκλογών υπέρ του Ρεπουμπλικανού προέδρου. Εκείνο που παραμένει προς το παρόν ασαφές είναι σε ποιο βαθμό γνώριζαν στο στρατόπεδο του Τραμπ για τις προσπάθειες αυτές ή κατά πόσον συνεργάστηκαν με τη Ρωσία. Σ’ αυτό το πλαίσιο ερευνά και ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ κατά πόσον ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ παρακώλυσε τη δικαιοσύνη στην έρευνά της.

Εικάζεται ότι ο Μαναφόρτ εμπλέκεται σε προηγούμενες μπίζνες με την Ουκρανία και σε ξέπλυμα χρήματος και ότι δεν σχετίζεται άμεσα με τον πυρήνα των ερευνών του Μιούλερ. Αναφορικά με τον πρώην συνεργάτη του οι New York Times αναφέρουν ότι το το όνομά του Ρικ Γκέιτς εμφανίζεται σε έγγραφα που σχετίζονται με επιχειρήσεις που ίδρυσε η εταιρεία του Μάναφορτ στην Κύπρο, προκειμένου να λαμβάνει πληρωμές από πολιτικούς και επιχειρηματίες στην ανατολική Ευρώπη.

Πηγή: iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα