Οι παιδοκτονίες που συγκλόνισαν την Κρήτη – Οι τραγικές υποθέσεις της τελευταίας εικοσαετίας

Πώς γίνεται να φτάνει κάποιος άνθρωπος στο σημείο να σκοτώνει ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα, στο οποίο ο ίδιος «χάρισε» το μέγα δώρο της ζωής;

Η παιδοκτονία, τουλάχιστον στις σύγχρονες κοινωνίες, θεωρείται ως εκ των ειδεχθέστερων εγκλημάτων στο οποίο μπορεί να προβεί κανείς. Για πολλούς, το αρχέτυπο του παιδοκτόνου γονέα βρίσκεται στην ελληνική μυθολογία και αντικατοπτρίζεται στη μορφή της Μήδειας: Η Μήδεια σκότωσε τους γιους της Φέρητα και Μέρμερο, τους οποίους είχε αποκτήσει με τον Ιάσονα, προκειμένου να εκδικηθεί τον τελευταίο, ο οποίος την εγκατέλειψε για τη Γλαύκη.

Οι τραγικές υποθέσεις

παιδοκτονίας, οι οποίες είτε έλαβαν χώρα στο νησί, είτε σχετίζονται – έστω κι εντελώς έμμεσα – με αυτό, από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα μέχρι σήμερα

Σοκ στην Ιεράπετρα το 2006

Βούτηξε στο κενό έχοντας αγκαλιά τα «αγγελούδια» του

Το καλοκαίρι του 2006, η οικογένεια του Βρετανού Τ.Χ. από το Μπρίστολ φτάνει για διακοπές στην Κρήτη. Ο – τότε – 32χρονος Άγγλος μετέβη μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδάκια, έξι και δύο ετών, στην Ιεράπετρα, προκειμένου να περάσουν ξένοιαστα τις θερινές διακοπές τους.

Η τετραμελής οικογένεια παραθέριζε σε ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. Όπως έγινε γνωστό εκ των υστέρων, το ανδρόγυνο είχε πολλές στιγμές έντασης. Κάποια στιγμή, η σύζυγος του Τ.Χ. φέρεται να του είπε ότι θα ζητήσει διαζύγιο όταν επέστρεφαν στην πατρίδα τους. Ο 34χρονος θόλωσε… Όπως αναφέρεται στο τότε ρεπορτάζ της «ΝΚ», η γυναίκα πανικόβλητη, βλέποντας τον σύζυγό της εκτός εαυτού, φέρεται να έτρεξε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Την ίδια ώρα, ο 32χρονος πατέρας φέρεται να άρπαξε τα δύο «αγγελούδια» του: τον εξάχρονο γιο του και τη δύο ετών κόρη του. Έχοντας στην αγκαλιά τα δύο του παιδιά, ο Τ.Χ. έκανε βουτιά στο κενό από τον 4ο όροφο του ξενοδοχείου…

Ακολουθούν στιγμές απόλυτης παραφροσύνης… Από την πτώση τραυματίζεται βαρύτατα στο κεφάλι ο 6χρονος. Το κοριτσάκι υπέστη κάταγμα στο χέρι, ενώ κατάγματα υπέστη και ο 32χρονος.

Ο γιατρός του ξενοδοχείου αλλά και προσωπικό του ΕΚΑΒ, που έσπευσαν επιτόπου, αντίκρισαν τον 32χρονο να μονολογεί λέγοντας «τι έκανα;». Η 34χρονη σύζυγός του, δίπλα του, να προσπαθεί να αντιληφθεί το τι είχε συμβεί, η 2χρονη κόρη τους σε κατάσταση σοκ και ο 6χρονος γιος τους αναίσθητος σε πολύ κακή κατάσταση. Λίγο αργότερα, το άτυχο αγοράκι αφήνει την τελευταία του πνοή…

Η υπόθεση συγκλονίζει την κοινή γνώμη της Βρετανίας. Εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί της Αγγλίας στέλνουν ανταποκριτές στην Κρήτη, προκειμένου να καλύψουν την πρωτοφανή υπόθεση.

Όπως είχε υποστηρίξει τότε ο αείμνηστος Ηρακλειώτης δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Τ.Χ., Δημήτρης Ξυριτάκης, ο εντολέας του ήταν πνευματικά και ψυχικά άρρωστος και δεν είχε συνείδηση των πράξεών του.

Κατά την απολογία του στους αστυνομικούς, έδειχνε να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Συνεχώς έκλαιγε και ζητούσε συγνώμη, αναφέροντας ότι δεν είχε μνήμες από το συμβάν κι ότι δε θυμόταν τίποτα πέρα από τον άγριο καβγά που είχε προηγηθεί με τη σύζυγό του.

Μετά την απολογία του, ο 32χρονος τότε άνδρας είχε προφυλακιστεί και μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Το πρώτο κιόλας βράδυ της παραμονής του εκεί επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Ο 32χρονος βρήκε ένα αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα κομμάτι γυαλιού, και με αυτό έκοψε τις φλέβες του… Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον βρήκαν σε μια λίμνη αίματος και ο Τ.Χ. μεταφέρθηκε τάχιστα στο νοσοκομείο.

Κατά την εξέλιξη της υπόθεσης, έγινε γνωστό ότι δύο αδελφοί του Τ.Χ. είχαν προβεί, παλαιότερα, στο απονενοημένο διάβημα. Ο Τ.Χ. βρέθηκε μπροστά στο πτώμα του 17χρονου αδερφού του, ενώ ακολούθησε η αυτοκτονία του μεγαλύτερου αδερφού του, ο οποίος έπεσε από τη γέφυρα του Μπρίστολ. Στο απολογητικό του υπόμνημα αναφερόταν ότι ο Τ.Χ. λάμβανε ψυχιατρική αγωγή, την οποία ωστόσο φέρεται να είχε διακόψει αρκετούς μήνες πριν μεταβεί με την οικογένειά του στην Ιεράπετρα για διακοπές.

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά το τραγικό περιστατικό, η υπόθεση αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων: Το 2008, το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ότι ο 32χρονος είχε κατά την τέλεση της αποτρόπαιης πράξης του το ακαταλόγιστο και διατάχθηκε ο εγκλεισμός του σε δημόσιο ψυχιατρικό κατάστημα.

Στο άκουσμα της απόφασης, ο 32χρονος, αλλά και η πρώην σύζυγός του, που βρισκόταν στο ακροατήριο, ξέσπασαν σε λυγμούς.

Θρήνος για την 6χρονη Στέλλα

Την έπνιξε και την πέταξε στον κάδο απορριμμάτων

Τον Απρίλιο του 2017 ο – τότε – 61χρονος απόστρατος αστυνομικός, κρητικής καταγωγής, Γ.Ε. πνίγει την 6χρονη κόρη του και στη συνέχεια πετάει τη σορό της μέσα σε κάδο σκουπιδιών, στην Αγία Βαρβάρα της Αττικής. Αρχικά, ο παιδοκτόνος είχε υποστηρίξει ότι η κόρη του είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Ωστόσο, μετά από επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών που τον ανέκριναν, αδυνατώντας να καλύψει τις αντιφάσεις στις οποίες είχε υποπέσει, ομολογεί ότι έπνιξε ο ίδιος την 6χρονη Στέλλα, χωρίς ωστόσο να το θέλει.

Μετά την ομολογία του, ο Γ.Ε. ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τα προηγούμενα χρόνια λάμβανε φαρμακευτική αγωγή εξαιτίας ψυχιατρικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το κοριτσάκι ήταν επιθετικό απέναντί του, καθώς, μετά τη γέννηση της ίδιας και του δίδυμου αδελφού της, η σύζυγός του ασχολείτο αποκλειστικά με τη Στέλλα και ο ίδιος αποκλειστικά με το αγοράκι.

Σύμφωνα με τον παιδοκτόνο, το επίμαχο βράδυ πήρε τα χάπια του και ήπιε ένα ποτήρι κρασί. Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι προσπάθησε να κάνει μπάνιο τη Στέλλα, καθώς η μητέρα της έλειπε από το σπίτι λόγω προβλήματος υγείας. Σύμφωνα με τον 66χρονο, η μικρή ήθελε τη μαμά της και άρχισε να τον χτυπάει στα χέρια και στην κοιλιά.

«Όπως με χτυπούσε και το κεφάλι της βρισκόταν στο ύψος του στήθους μου, την έσφιξα με το δεξί μου χέρι για να σταματήσει να με χτυπάει, μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Άνοιξα το χέρι μου που την έσφιγγα και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα. Είδα ότι δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Τα έχασα, τρομοκρατήθηκα και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να βγάλω τη Στέλλα έξω από το σπίτι. Πήγα στο αποθηκάκι και πήρα τρεις μαύρες σακούλες σκουπιδιών.

Μετά σκέφτηκα να σκηνοθετήσω τον χώρο για να φαίνεται ότι κάποιος έκανε ληστεία. Ξέχασα να σας πω ότι στις σακούλες σκουπιδιών που έβαλα τη Στέλλα έβαλα και μία κόκκινη κουβερτούλα που πήρα από το κρεβάτι της – μη ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω να σας απαντήσω. Τις σακούλες με τη Στέλλα τις κρατούσα με τα δυο μου χέρια στην αγκαλιά μου. Κατέβηκα στον δρόμο και με τα πόδια πήγα σε έναν κάδο και εκεί μέσα άφησα τη Στέλλα.

Σε έναν άλλο κάδο, εκεί κοντά, πέταξα και τα κοσμήματα της γυναίκας μου. Μετά πήγα στο κρεβάτι μου, όπου λόγω του κρασιού και των χαπιών που είχα πάρει, με πήρε ο ύπνος. Το πρωί στις 7 παρά τέταρτο ξύπνησα και πήρα τηλέφωνο το Α.Τ. Αγίας Βαρβάρας και είπα ότι κάποιοι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μου», φέρεται να είχε αναφέρει στην κατάθεσή του, σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ, ο παιδοκτόνος.

Τον Μάρτιο του 2018, ο 66χρονος καταδικάζεται σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2019 τα ισόβια «έσπασαν»: Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών τον κρίνει ξανά ένοχο, ωστόσο του αναγνωρίζει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Τελικά του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 6 μηνών για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για περιύβριση νεκρού. «Θέλω συγχώρηση από τον Θεό και ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα και τα παιδιά μου», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην απολογία του.

Τον ζεμάτισαν με καυτό νερό

«Πάλι καλά που δεν άνοιξαν κάποιο λάκκο, να το θάψουν ζωντανό»

Τον Μάρτιο του 2014, ένα αγοράκι μόλις 3 ετών βρίσκει μαρτυρικό θάνατο στο χωριό Σκούρβουλα της Μεσαράς. Το παιδί μεταφέρεται, με εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 70% του σώματός του, στο Κέντρο Υγείας Μοιρών από τη 19χρονη μητέρα του και οι γιατροί που το εξετάζουν διαπιστώνουν έκπληκτοι ότι ο 3χρονος Θανασάκης είχε φύγει από τη ζωή ώρες πριν…

Η Αστυνομία δεν αργεί να συλλάβει την – τότε – 19χρονη γυναίκα, αλλά και τον 29χρονο – τότε – σύντροφό της, αμφότεροι βουλγαρικής εθνικότητας. Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να «ζεμάτισαν» τον αδικοχαμένο 3χρονο με καυτό νερό, προκειμένου ο μικρός να κάνει τη φυσική του ανάγκη, καθώς υπέφερε από δυσκοιλιότητα. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στα Δικαστήρια Ηρακλείου, όπου πλήθος κόσμου ξεστομίζει κατάρες εναντίον τους. Αμφότεροι προφυλακίζονται.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο του 2015. Οι δύο κατηγορούμενοι κάθονται στα εδώλια, σε κοντινή απόσταση, ωστόσο δεν ανταλλάσσουν ούτε μια ματιά μεταξύ τους, καθώς μετά την τραγική κατάληξη του Θανάση, οι σχέσεις τους διακόπηκαν απότομα. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, ο ένας ρίχνει το φταίξιμο για τον θάνατο του παιδιού στον άλλον. Τελικά, και οι δύο κρίνονται ομόφωνα ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και καταδικάζονται σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Νωρίτερα, κατά την επίμαχη δίκη, η αγόρευση της – τότε – εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Μαρίας Πολιτάκη έκανε τους παριστάμενους στο ακροατήριο να ανατριχιάσουν.

«Όλοι όσοι βρίσκονται σ’ αυτήν την αίθουσα και ακούν όσα λέγονται τόση ώρα, ακούν απλώς μια υπόθεση. Όσοι όμως δουν τις φωτογραφίες του νεκρού αγοριού, θα νιώσουν συναισθηματική οργή και αποτροπιασμό», είχε πει – μεταξύ άλλων – η εισαγγελική λειτουργός. Σύμφωνα με την ίδια, εκτός από τα εγκαύματα που είχε το παιδάκι, έφερε και κακώσεις, γεγονός που αποδείκνυε ότι έπεσε και θύμα κακοποίησης.

Επίσης, έγινε αναφορά και στη διαφορετική χρονική ηλικία των εγκαυμάτων του μικρού Θανάση. Όπως εξήγησε στο ακροατήριο η εισαγγελέας, το αδικοχαμένο παιδάκι είχε υποστεί εγκαύματα και σε παλαιότερους χρόνους. Εξάλλου, η κ. Πολιτάκη δεν παρέλειψε να δώσει έμφαση και στις αντιφάσεις, στις οποίες έπεφταν, μετά το έγκλημα, οι δύο κατηγορούμενοι.

«Στην αρχή έλεγαν ότι το παιδί έπεσε μέσα σε μια λεκάνη με νερό. Μετά, όμως, ξεκίνησαν να τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον», επισήμανε η εισαγγελέας, η οποία συμπλήρωσε με νόημα ότι «το πήγανε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών επειδή δεν ήξεραν τι να το κάνουν, και πάλι καλά που δεν άνοιξαν κάποιο λάκκο, να το θάψουν ζωντανό».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το παιδί δέχτηκε βία και από τρίτο άτομο, ενώ τα εγκαύματα που υπέστη «έγιναν ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους του μικρού και άθλιου σπιτιού που ζούσε το αγοράκι», είχε πει, ολοκληρώνοντας τότε την αγόρευσή της, η τότε εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Οι κατηγορούμενοι κρίνονται εκ νέου ένοχοι, ωστόσο σε αμφότερους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, με αποτέλεσμα να “σπάσει” η ποινή των ισοβίων που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα. Στη μητέρα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και στον πρώην σύντροφό της αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Και οι δύο καταδικάστηκαν τελικά σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Η υπόθεση Μεταξάκη

Έπνιξε τα παιδιά του στον Αλμυρό

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 1999, ο 63χρονος – σήμερα – Γιώργος Μεταξάκης δολοφονεί τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του. Για να εκδικηθεί τη γυναίκα του, η οποία τον είχε εγκαταλείψει, ο Μεταξάκης αποφασίζει να πετάξει τα τρία αγόρια που είχε αποκτήσει μαζί της στον Αλμυρό ποταμό. Ο 10χρονος Γιάννης, ο 4χρονος Νικόλας και ο μόλις 2 ετών αβάπτιστος αδελφός τους βρίσκουν φρικτό τέλος στα ορμητικά νερά του ποταμού. Μοναδική διασωθείσα η 12χρονη – τότε – αδερφή τους, την οποία ο Μεταξάκης πριν προβεί στην τριπλή παιδοκτονία είχε δέσει στον λεβιέ του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμβίωση του Μεταξάκη με τη γυναίκα του δεν υπήρξε ποτέ αρμονική, καθώς συχνά ταλαντευόταν από καβγάδες και σκηνικά έντασης. Όταν τον Ιούνιο του 1999 η σύζυγος τού Μεταξάκη τού ζήτησε να χωρίσουν, εκείνος απήγαγε τα παιδιά τους, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τον καταδιώξουν στην εθνική οδό. Όπως είχε αναφέρει η ίδια η χαροκαμένη μάνα στο δικαστήριο, τον συγχώρησε και του επέτρεψε να ξαναδεί τα παιδιά του μετά από παρέμβαση και των αδερφών του Μεταξάκη.

Παρά το εν λόγω γεγονός, κανείς δεν περίμενε τα όσα τραγικά επρόκειτο να συμβούν μερικές εβδομάδες αργότερα. Το απόγευμα της 20ής Σεπτεμβρίου του 1999, ο Μεταξάκης πήρε με το αυτοκίνητο τα τέσσερα παιδιά του, για να πάνε βόλτα. Η βόλτα κατέληξε στον ποταμό Αλμυρό. Ο παιδοκτόνος έδεσε τα χέρια της 12χρονης κόρης του στον λεβιέ του αμαξιού και εν συνεχεία πήρε τους τρεις γιους του από το χέρι.

Ο Μεταξάκης πέταξε τα τρία του παιδιά στα ορμητικά νερά του Αλμυρού, όπου έμελλε να βρουν τον θάνατο. Κατόπιν, ο παιδοκτόνος μπήκε στο αυτοκίνητό του και άρχισε να οδηγεί με κατεύθυνση προς το Λασίθι. Ο Μεταξάκης εγκατέλειψε την κόρη του στην περιοχή του Μοχού, ενώ ο ίδιος προσπάθησε να διαφύγει στα Λασιθιώτικα όρη. Τελικά ο παιδοκτόνος έπεσε στα χέρια των Αρχών την επομένη, κοντά στο χωριό Λαγού, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Τον Σεπτέμβριο του 2000, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου επέβαλε στον Μεταξάκη τρις ισόβια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Ας σημειωθεί ότι από την πλευρά της υπεράσπισής του προτάχθηκε ο ισχυρισμός ότι ο Μεταξάκης δεν είχε σώας τας φρένας. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν έγινε δεκτό από την Έδρα.

«Σκότωσε τα μοναδικά πλάσματα στον κόσμο που τον λάτρευαν. Τον αγαπούσαν πιο πολύ κι από τη μητέρα τους», είχε αναφέρει στην κατάθεσή της η πρώην σύζυγος του Μεταξάκη, όπως έγραφε τότε στο σχετικό ρεπορτάζ η “Νέα Κρήτη”. Σύμφωνα με την ίδια, ο πρώην άνδρας της τη ζήλευε παθολογικά, ενώ την καταπίεζε σε τέτοιο σημείο, που δεν την άφηνε να έχει σχέσεις ούτε με τους δικούς της.

«Τον είχαν πρότυπό τους, αλλά κι εκείνος τ’ αγαπούσε πολύ», είχε πει τότε στο δικαστήριο η πρώην σύζυγος του Μεταξάκη. Στην ερώτηση γιατί τα σκότωσε, απάντησε πως ήθελε να της κάνει κακό… «Αν σκότωνε εμένα, τότε τα παιδιά θα τα έπαιρναν οι δικοί μου κι αυτό δεν το ήθελε. Γι’ αυτό και σκότωσε τα παιδιά, παρά το γεγονός ότι τα αγαπούσε, για να με τιμωρήσει όσο πιο πολύ μπορούσε».

Εξάλλου, σύμφωνα με τον παππού των παιδιών και πατέρα της πρώην συζύγου τού Μεταξάκη, ο γαμπρός του «δούλευε, αλλά λεφτά δεν έφερνε στο σπίτι. Κι επειδή συμπαραστεκόμαστε στην κόρη μας και στα εγγόνια μας, μας μισούσε. Είναι κτήνος», είπε, «και ήθελε να τιμωρήσει τη γυναίκα του με το πιο πικρό ποτήρι, για να τη βλέπει να βασανίζεται σε όλη της τη ζωή». Στην ερώτηση του προέδρου αν πιστεύει πως ο γαμπρός του ήταν καλά στα μυαλά του όταν έκανε το έγκλημα, ο ίδιος υποστήριξε ότι το είχε προμελετήσει, αλλά επειδή είναι δειλός και δεν είναι άντρας, δεν είχε τη δύναμη να αυτοκτονήσει.

Τον Νοέμβριο του 2018, 19 χρόνια μετά το αδιανόητο έγκλημα, γίνεται γνωστό ότι ο Μεταξάκης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού, όπου εξέτιε την ποινή του. Ο Μεταξάκης απολύθηκε υφ’ όρων και του απαγορεύτηκε – μεταξύ άλλων – η μετάβαση στο Ηράκλειο και την Κρήτη, όπου ζει μέχρι σήμερα η οικογένεια της πρώην συζύγου του.

neakriti.gr

The post Οι παιδοκτονίες που συγκλόνισαν την Κρήτη – Οι τραγικές υποθέσεις της τελευταίας εικοσαετίας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
κρητη, εν λόγω, καλοκαιρι, εκαβ, σοκ, μμε, αθηνα, ηρακλειο, κινηση στους δρομους, εφημεριδες, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, αστυνομια, αυτοκινητο, γνωμη, γυναικα, δυσκοιλιοτητα, εδρα, εθνικη, εκαβ, ιεραπετρα, μεγα, με το δεξι, μητερα, μμε, νησι, τηλεφωνο, υψος, φυσικη, φωτογραφιες, ωρα, αγκαλια, αγριο, αγωγη, ανθρωπος, ατομο, εβδομαδες, βοηθεια, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γεφυρα, γινει, γινεται, γιατροι, δευτερο, δυναμη, δημοσιο, δικη, δωσει, δωρο, εγινε, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, εμμεσα, εν λόγω, εξελιξη, εξι, ετων, εφετειο αθηνων, ζωη, ιδια, ηλικια, υποθεση, υπνος, κοσμηματα, κρασι, λασιθι, λεφτα, μαμα, ματια, μηδεια, μυθολογια, μηνες, μορφη, μπανιο, νερο, νοημα, ξενοδοχειο, κοιλια, οικογενεια, ορη, παιδι, παιδια, παιδακια, πιο πολυ, πρωι, συγνωμη, συζυγο, συνεχεια, σοκ, σπιτι, τρια, φτανει, χερι, ωρες, αγορια, αρρωστος, δημητρης, εμφαση, ερωτησεις, φυλακες, γαμπρος, χωρα, κομματι, κρεβατι, μια ματια, μπροστα, μυαλα, νοσοκομειο, οργη, πληροφοριες, ποδια, σκηνικα, σκοτωνει, υγειας, χαπια, χερια
Τυχαία Θέματα