Χανιά | «Μικρασία ψυχής πατρίδα» – Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

H αδελφότητα Μικρασιατών νομού Χανίων «Ο Άγιος Πολύκαρπος»  σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις Επετειακές Εκδηλώσεις Εθνικής Τιμής και Μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά | Μικρασίατην Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στις 09:00 και στο Μνημείο Μικρασιατικής Καταστροφής στις 19:00.

14 Σεπτεμβρίου 1922  Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς

Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ώρα 09.00 – Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος – Αγίου Ραφαήλ στον Πύργο Περιβολίων Κυδωνίας

Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τους νεκρούς της Μικρασιατικής Καταστροφής και τους νεκρούς αδελφούς μας, που στάθηκαν με τιμή στην προσφυγιά και έφυγαν πλήρεις ημερών

Ώρα 19.00 – Μνημείο Μικρασιατικής Καταστροφής (οδός Κισσάμου & Μ. Μπότσαρη)

Επιμνημόσυνη ΔέησηΚατάθεση στεφάνωνΕνός λεπτού σιγήΑνάκρουση Εθνικού ΎμνουΟλιγόλεπτη αναφορά στα γεγονότα της εποχής από την Πρόεδρο της Αδελφότητας, κα Στέλλα Γκοζάνη-ΧαριτάκηΔρώμενο από την Μουσικοχορευτική Ομάδα της ΑδελφότηταςΣυμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων και ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος Χανίων «ΑΡΟΔΑΜΟΣ»

zarpanews.gr

The post Χανιά | «Μικρασία ψυχής πατρίδα» – Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα