Τρόμος για οικογένεια στην Αγγλία: Αρσενικός ρινόκερος κυνηγούσε θηλυκό για να τεκνοποιήσουν και συγκρούστηκαν με το αυτοκίνητό της

Ένα όχι και τόσο συνηθισμένο ατύχημα συνέβη στην Αγγλία, καθώς μια οικογένεια τράκαρε με δύο ρινόκερους. Το περιστατικό έγινε την Δευτέρα (5/9), όταν μια μητέρα αποφάσισε να πάει με τα δύο παιδιά της, στο ζωολογικό πάρκο στο Bewdley του Worcestershire.

Ο αρσενικός ρινόκερος κυνηγούσε τον θηλυκό και τότε συγκρούστηκε με το μαύρο Nissan της οικογένειας που περνούσε από το σημείο, με τον φύλακα του πάρκου να προσπαθεί να συγκρατήσει τα ζώα.

Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρή ζημιά στο δεξί φτερό, στο

φανάρι και στον προφυλακτήρα, όμως ευτυχώς κανένα μέλος της οικογένειας δεν τραυματίστηκε. «Ένα τζιπ σαφάρι κυνηγούσε τους δύο ρινόκερους. Άρχισα να τους βλέπω να μας πλησιάζουν και ανησύχησα. Προσπάθησα απεγνωσμένα να βάλω όπισθεν για να φύγω από το δρόμο τους, αλλά έπεσαν με ταχύτητα πάνω μας. Ήταν τρομακτικό», διηγήθηκε η μητέρα.

Η εμπειρία που βίωσε της θύμισε σκηνή από την ταινία «Jurassic Park». Μάλιστα, πριν την σύγκρουση έκανε προσπάθεια να απομακρυνθεί αλλά τα λάστιχα της γλιστρούσαν με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει.

«Το επτάχρονο παιδί μου ήταν στο μπροστινό κάθισμα και είδε τα πάντα, με αποτέλεσμα να υποστεί σοκ. Είναι μια τραυματική εμπειρία», συνέχισε να λέει η μητέρα, η οποία πάντως, ήταν ανακουφισμένη καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα.

Μετά το περιστατικό το πάρκο πρόσφερε τέσσερα δωρεάν εισιτήρια στην οικογένεια, όμως η μητέρα δεν φάνηκε να ικανοποιείται με κάτι τέτοιο. «Ο θηλυκός ρινόκερος ήταν στις γόνιμες μέρες του και γι αυτό ο αρσενικός την κυνηγούσε. Δεν έχει το πάρκο ευθύνη, αλλά το τζιπ που κυνηγούσε τους ρινόκερους. Είναι δυνατό ένας ρινόκερος που βρίσκεται στις γόνιμες μέρες του να είναι ελεύθερος σε οικογενειακό πάρκο;», πρόσθεσε η μητέρα.

Εκπρόσωπος του πάρκου ωστόσο, ξεκαθάρισε: «Στο πλαίσιο ενός σαφάρι, πολλά από τα ζώα μας μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα. Οι φύλακες που βρίσκονται σε οχήματα παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των ζώων για την ασφάλεια των επισκεπτών μας. Οι επισκέπτες οδηγούν τα οχήματά τους με δική τους ευθύνη και αυτό υπάρχει μέσα στους όρους και τις προϋποθέσεις των εισιτηρίων. Επίσης, προσφέρουμε μίνι βαν για όσους δεν θέλουν να συμμετέχουν στο σαφάρι με το δικό τους όχημα».

Και συνέχισε: «Στις 5 Σεπτεμβρίου ένας θηλυκός ρινόκερος συγκρούστηκε με ένα όχημα. Κατά την διάρκεια του περιστατικού, η ομάδα μας αποτελούμενη από εκπαιδευμένους φύλακες σε οχήματα περιπολίας, προσπάθησε να οδηγήσει τους ρινόκερους μακριά, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον ρινόκερο να έρθει σε επαφή με το αυτοκίνητο. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, κάτι που αποτελεί την κύρια μας προτεραιότητα».

plus.gr

The post Τρόμος για οικογένεια στην Αγγλία: Αρσενικός ρινόκερος κυνηγούσε θηλυκό για να τεκνοποιήσουν και συγκρούστηκαν με το αυτοκίνητό της appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρόμος, Αγγλία, Αρσενικός,tromos, anglia, arsenikos