Χανιά | Μαθήματα ζωής μέσα από καθημερινές ιστορίες του συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη – «Η ζωή έχει και καλά πράγματα αρκεί να τα δεις»

«Μοιράζομαι ιστορίες, σαν ρεπόρτερ δρόμου και μέσα από αυτές τις ιστορίες υπάρχουν πολύ σημαντικά διδάγματα και μαθήματα ζωής.»

Απλές ιστορίες μέσα από την καθημερινότητα καταγράφει ο συγγραφέας των best seller βιβλίων ΔΩΡΟ, ΔΩΡΟ 2 και ΚΑΠΤΑΙΝ, Στέφανος Ξενάκης και τις μοιράζεται με τον κόσμο, προκειμένου να τον παρακινήσει να βλέπει τη ζωή πιο θετικά, πιο αισιόδοξα και να του θυμίσει πως υπάρχουν και καλά πράγματα που είναι πολλά και σημαντικά. Αυτό τόνισε και στο

Zarpa Radio 89,6 μιλώντας στην εκπομπή της Άννας Παπακωνσταντίνου και του Γιώργου Κολομπάκη, με αφορμή τις ομιλίες που θα πραγματοποιήσει στην Κρήτη με τίτλο «Μπορείς να έχει την ζωή που θέλεις».

Ο Στέφανος Ξενάκης είπε πως δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Κρήτη ενώ και αναφέρθηκε στην σχέση του με τα Χανιά.

«Ο μπαμπάς μου έλεγε ότι κάποιους αιώνες πριν, πρέπει να ξεκινήσαμε από ένα χωριό έξω από τα Χανιά, πρόγονοί μας ήταν κάποιοι παπάδες Ξενάκηδες, οπότε νομίζω ότι έχουμε μακρινή καταγωγή από τα Χανιά, γιατί κάθε φορά που έρχομαι εδώ, νιώθω και κάτι.»

Δώρο, Κάπταιν και Δώρο 2 είναι τα τρία βιβλία του συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη, τα οποία έχουν γίνει best seller στην Ελλάδα, ξεπερνώντας τις 280.000 πωλήσεις. Το Δώρο ήδη μεταφράζεται και θα κυκλοφορήσει σε 30 χώρες στο εξωτερικό.

Πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την αυτοβελτίωση

Μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια καριέρας σε διαφημιστική εταιρεία, ο Στέφανος Ξενάκης αποφάσισε να αλλάξει πορεία και να ακολουθήσει αυτό που του έλεγε το ένστικτο και η καρδιά του. Να ασχοληθεί ουσιαστικά με την αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση, βοηθώντας και άλλους ανθρώπους να δουν τη ζωή «με άλλο μάτι». Δηλαδή με πιο αισιόδοξη ματιά, περνώντας σε όλους το μήνυμα πως η ζωή είναι ένα δώρο, εξ ου και το ομότιτλο βιβλίο του ΔΩΡΟ: «Κάποια στιγμή είχα ακούσει μια συνέντευξη του Σπίλμπεργκ, ο οποίος έλεγε ότι ο σκοπός στη ζωή σου θα σε βρει, δεν θα τον βρεις. Οπότε εμένα ο σκοπός της ζωής μου ήταν να κάνω motivation, να παρακινώ ανθρώπους, να κάνω κάποια βασικά πράγματα κι όταν είχα μια μεγάλη διαφημιστική εταιρεία, αυτό το πράγμα έκανα, παρακινούσα και ενέπνεα τους ανθρώπους.»

«Επειδή είχα παρακολουθήσει πάρα πολλά σεμινάρια αυτογνωσίας, προσωπικής εξέλιξης, ψυχοθεραπείας και πάρα πολλά βιβλία, δεν χωρούσε αυτό το πράγμα μέσα μου, οπότε έπρεπε να κάνω κάτι με αυτό. Δεν ήξερα τι θα έκανα όταν ξεκίνησα να γράφω τις πρώτες ιστορίες, απλώς ακούς το μέσα σου και είσαι στη δράση. Άρχισα να γράφω ιστορίες, γύρω από κάποια φαινομενικά ασήμαντα πράγματα που συνέβαιναν τριγύρω μας και μόνο ασήμαντα δεν ήτανε και αυτές οι ιστορίες σιγά σιγά βγήκαν στο Facebook, βγήκαν στην Καθημερινή και μετά έγιναν βιβλίο και βιβλία.»

«Είναι τόσο υπερπροβεβλημένο το κακό, το αρνητικό, το τι δεν πηγαίνει καλά, που νομίζω ότι είναι καιρός να ψάξουμε να βρούμε το τι πηγαίνει καλά, γιατί πολλά πράγματα πηγαίνουν καλά, απλώς έχω εθιστεί να μην τα βλέπω. Ένα βιβλίο από μόνο του δεν μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή, εάν δεν θέλεις να την αλλάξεις εσύ»

Στο μεταξύ, πάνω από 750.000 προβολές μετρά η αφήγηση των ιστοριών του Στέφανου Ξενάκη στο you tube.

«Η ζωή μου δίνει αφορμές για να ανακαλύψω ξανά τον εαυτό μου και τη ζωή μου, απλώς είναι πολύ σημαντικό να είμαι ανοιχτός στις αφορμές αυτές και να δοκιμάσω», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ξενάκης.

Εκτός από τα τρία βιβλία best seller, ο Στέφανος Ξενάκης δουλεύει παράλληλα και το πρόγραμμα ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ, το οποίο φιλοδοξεί να περάσει στους μικρούς μαθητές και όχι μόνο, ότι μπορούν να τα καταφέρουν, αρκεί να θέλουν και να βλέπουν και τα θετικά στοιχεία της ζωής αλλά και του εαυτού τους: «Κάθε Παρασκευή ή μια φορά την εβδομάδα, οι δάσκαλοι ουσιαστικά, ζητάνε από τα παιδιά να συζητήσουν για όλα τα πράγματα τα οποία πήγαν καλά μέσα στην εβδομάδα. Στην αρχή τα παιδιά δεν είχαν τίποτα καλό να πουν, γιατί ότι βλέπουμε σαν γονείς στο σπίτι, αυτό μεταδίδουμε και στα παιδιά μας.»

«Ακόμα και παιδιά από εύπορες οικογένειες και από ιδιωτικά σχολεία, έλεγαν, μα κυρία δεν πήγε τίποτα καλά. Και λέει η δασκάλα:” Το σπίτι σου ήταν στη θέση του όταν ξύπνησες ή είχε πέσει καμία βόμβα και το βομβάρδιζε; Αυτό πριν από 3-4 χρόνια. Ναι κυρία είπε το παιδί, το σπίτι ήταν κανονικά στη θέση του. Το ψυγείο είχε φαγητό μέσα να φας; Λέει ναι. Οπότε το παιδί και όλα τα παιδιά άρχισαν να βλέπουν τα πράγματα αλλιώς. Δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο. Κι όταν αρχίζω από το σχολείο και από το σπίτι να βλέπω όλα αυτά τα καλά πράγματα, τα οποία καθημερινά δεν τα βλέπω, τότε αλλάζει η διάθεσή μου και η ενέργειά μου απέναντι στο καλό.

Οι ομιλίες του Στέφανου Ξενάκη στην Κρήτη

Ο Στέφανος Ξενάκης θα έχει πραγματοποιήσει ομιλίες με τίτλο «Μπορείς να έχει την ζωή που θέλεις» την Τρίτη 8 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο ibis Styles και την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Ο ίδιος λέει:

«Κάθε μέρα είναι ένα δώρο. Να το ανοίγεις, μην το πετάς. Η Ζωή η ίδια έιναι Δώρο. Να την ζεις. Μην την προσπερνάς. Απόλαυσέ την!»

zarpanews.gr

The post Χανιά | Μαθήματα| Μαθήματα ζωής μέσα από καθημερινές ιστορίες του συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη – «Η ζωή έχει και καλά πράγματα αρκεί να τα δεις» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα