Άνθρωπος εναντίον μηχανής: Ποια εικόνα φτιάχτηκε από τεχνητή νοημοσύνη; Κάντε το τεστ

Μια φράση που παλιά ακουγόταν σαν επιστημονική φαντασία, η τεχνητή νοημοσύνη, έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας.

Ήδη με τον ερχομό του πολυσυζητημένου ChatGPT, είδαμε πώς μια μηχανή μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να μας παρουσιάζει πρωτότυπα κείμενα, άρθρα και εργασίες που μοιάζουν σαν να έχουν γραφτεί από άνθρωπο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που έχουν χρησιμοποιήσει τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να γράψουν τις εργασίες τους χωρίς καθόλου κόπο και να περάσουν με πολύ καλό βαθμό.

Οι συζητήσεις σχετικά με τα επαγγέλματα που θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από

τις νέες τεχνολογίες είναι πολλές, ωστόσο επικεντρώνονται κυρίως σε αυτοματοποιημένες εργασίες, καθώς και σε δουλειές που έχουν να κάνουν με τη συγγραφή κειμένου.

Όπως φαίνεται, εντούτοις, ούτε και οι καλλιτέχνες δεν είναι πλήρως ασφαλείς από την επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης, με τα καινούρια εργαλεία να «φιλοτεχνούν» εικόνες που δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς από τα πραγματικά έργα τέχνης.

Παρακάτω θα βρείτε 7 ζευγάρια από ζωγραφιές και φωτογραφίες. Στο κάθε ζευγάρι, η μια εικόνα θα είναι αληθινή (δηλαδή θα έχει ζωγραφιστεί ή απαθανατιστεί από άνθρωπο) και η άλλη θα έχει δημιουργηθεί μέσω της τεχνητής νοημοσύνης. Καλείστε να μαντέψετε ποια είναι η αληθινή και ποια η ψεύτικη, ενώ η απάντηση θα βρίσκεται ακριβώς από κάτω, για να υπολογίσετε το σκορ σας.

Δύο πιάτα με μακαρόνια: Ποιο είναι το αληθινό και ποιο το ψεύτικο;

Απάντηση: Η αληθινή φωτογραφία είναι η δεύτερη (δεξιά)! Τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Miles Burke και προέρχεται από την πλατφόρμα Unsplash. Η δεύτερη εικόνα κατασκευάστηκε από το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Runway AI.

Μόνο ο ένας από αυτούς τους πίνακες είναι έργο του Βαν Γκογκ!

Η δεύτερη (δεξιά) ζωγραφιά έχει φιλοτεχνηθεί από τον διάσημο καλλιτέχνη Βαν Γκογκ και βρίσκεται ακόμα και σήμερα στο μουσείο αφιερωμένο στο ζωγράφο, στο Άμστερνταμ. Η πρώτη (αριστερά) εικόνα έχει κατασκευαστεί από το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Bing AI.

Δύο ιμπρεσιονιστικοί πίνακες, αλλά μόνο ο ένας κατασκευάστηκε το 2023. Ποιος είναι;

Η πραγματική ζωγραφιά είναι η δεξιά (δεύτερη)! Έχει φιλοτεχνηθεί το 1878 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μουσείο του Άμστερνταμ «Rijksmuseum». Τον αριστερό «πίνακα» τον έφτιαξε το Runway AI.

Ποια παλέτα σκιών είναι η πραγματική;

Η πρώτη (αριστερά) παλέτα μακιγιάζ είναι η πραγματική, ενώ η δεύτερη αποτελεί προϊόν της «φαντασίας» της ιστοσελίδας Runway AI. Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε από τη Victoria Kennedy.

Ποιο μάτι έχει φιλοτεχνηθεί από άνθρωπο;

Η δεύτερη (δεξιά) εικόνα έχει κατασκευαστεί από την καλλιτέχνιδα Hannah Daniel, ενώ την πρώτη (αριστερή) έχει «ζωγραφίσει» το Runway AI.

Δυο γκράφιτι που απεικονίζουν σκύλους: Ποιο κατασκευάστηκε από την τεχνητή νοημοσύνη;

Απάντηση: Το πρώτο (αριστερό) γκράφιτι είναι το αληθινό, καθώς έχει απαθανατιστεί από τον φωτογράφο David Clode, στους δρόμους της Ταζμανίας. Το δεύτερο έχει και πάλι δημιουργηθεί από το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Runway AI.

Ποια λουλούδια είναι τα αληθινά και ποια τα ψεύτικα;

Η σωστή απάντηση είναι η πρώτη εικόνα (αριστερά)! Ο όμορφος αυτός κήπος έχει απαθανατιστεί από τον φωτογράφο Ignacio Correia. Η δεξιά εικόνα είναι δημιούργημα του Runway AI.

ieidiseis.gr

The post Άνθρωπος εναντίον μηχανής: Ποια εικόνα φτιάχτηκε από τεχνητή νοημοσύνη; Κάντε το τεστ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα