Με ψήφους της ακροδεξιάς πέρασε στο Ευροκοινοβούλιο η τροπολογία για τη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο

Υπερψηφίστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η τροπολογία που επιτρέπει τη χρηματοδότηση υποδομών, όπως ο φράχτης του Έβρου, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή της η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σύμφωνα με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, «σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε μια ηχηρή απάντηση, καθώς κατέπεσε η τροπολογία του Δ. Παπαδημούλη για τη μη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο και υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΕΛΚ που επιτρέπει τη χρηματοδότηση σχετικών υποδομών».

Σήμερα το @Europarl_EN έδωσε μία ηχηρή απάντηση,

καθώς κατέπεσε η τροπολογία @papadimoulis για τη μη χρηματοδότηση του #φράκτη στον #Έβρο και υπερψηφίστηκε η τροπολογία του #ΕΛΚ που επιτρέπει τη χρηματοδότηση σχετικών υποδομών. Συνεχίζουμε, για την #Ελλάδα. #AnnaMichelleMEP pic.twitter.com/S3j6TeVwze

Anna Michelle Asimakopoulou MEP (@AnnaAsimakopoul) April 19, 2023

Συγκεκριμένα, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής σήμερα, στην ψηφοφορία για τις «Κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2024 – Τμήμα III» υπερψηφίστηκε η τροπολογία του ΕΛΚ για τη χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα με 322 ψήφους υπέρ, 290 κατά και 20 αποχές.

Η προηγούμενη τροπολογία όριζε τα εξής:

Το τελικό κείμενο της Έκθεσης καταψηφίσθηκε με 210 ψήφους υπέρ, 321 κατά και 105 αποχές και αναμένεται να τεθεί ξανά υπό επεξεργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνοντας υπόψιν το υπάρχον κείμενο της τροπολογίας του ΕΛΚ.

Η τροπολογία 49 αναφέρει που υπερψηφίστηκε: Υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και καταδικάζει απερίφραστα τις απόπειρες εργαλειοποίησης των μεταναστών, ιδίως στο πλαίσιο υβριδικών αποσταθεροποιητικών ενεργειών. Χαιρετίζει τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 9ης Φεβρουαρίου 2023, ιδίως δε την παράγραφο 23, με την οποία η Επιτροπή καλείται να κινητοποιήσει αμέσως σημαντικά κονδύλια και μέσα της ΕΕ για να στηρίξει τα κράτη μέλη στην ενίσχυση των ικανοτήτων και των υποδομών προστασίας των συνόρων, των μέσων επιτήρησης, συμπεριλαμβανομένης της εναέριας επιτήρησης, και του εξοπλισμού υπενθυμίζει ότι πρέπει να γίνονται σεβαστά τα θεμελιώδη δικαιώματα των μεταναστών.

ieidiseis.gr

The post Με ψήφους της ακροδεξιάς πέρασε στο Ευροκοινοβούλιο η τροπολογία για τη χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα