“Τσεκούρι” σε έως και 3.200 θέσεις εργασίας από την Ford

Η Ford Motor Co σχεδιάζει να περικόψει έως και 3.200 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και να μεταφέρει ορισμένες εργασίες ανάπτυξης προϊόντων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το γερμανικό συνδικάτο IG Metall, που προειδοποιεί για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με το Reuters, η αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να καταργήσει έως και 2.500 θέσεις εργασίας στο

κομμάτι της ανάπτυξης προϊόντων και έως και 700 στο διοικητικό κομμάτι, «με τη Γερμανία να επηρεάζεται περισσότερο», σύμφωνα με την IG Metall.

Οι εργαζόμενοι της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κολωνία, που ανέρχονται σε περίπου 14.000 άτομα -συμπεριλαμβανομένων 3.800 σε ένα κέντρο ανάπτυξης στην περιοχή Merkenich- ενημερώθηκαν για τα παραπάνω σχέδια στις συνεδριάσεις των εργαζομένων στις αρχές της εβδομάδας.

Όπως αναφέρει το Reuters, εκπρόσωπος της Ford στη Γερμανία αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, επισημαίνοντας ότι «η στροφή στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων απαιτεί διαρθρωτικές αλλαγές».

Αντίστοιχα, εκπρόσωπος στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μίσιγκαν δήλωσε ότι οι συζητήσεις με τα γερμανικά συνδικάτα εργαζομένων συνεχίζονται και ότι η εταιρεία πρέπει να είναι «πιο ανταγωνιστική» καθώς προχωρά τη μετάβασή της στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Το άρθρο “Τσεκούρι” σε έως και 3.200 θέσεις εργασίας από την Ford εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα