Στα 70,09 εκατ. ο κύκλος εργασιών του 2021 της Goldair Handling

Σημαντική βελτίωση στα οικονομικά μεγέθη σημείωσε η Goldair Handling το 2021 σε σχέση με το 2020, καθώς το 2021 – σε κάποιο βαθμό – ανακτήθηκε μέρος της αεροπορικής κίνησης.

Επιμέλεια: Φώτης Φωτεινός

Το 2021 ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 70,09 εκατ. έναντι 40,96 εκατ. το 2020, με την εταιρεία να καταγράφει καθαρά κέρδη 17,8 εκατ.

Το 2022, η ανάκτησης των πτήσεων για την εταιρεία παρουσίασε μεικτή εικόνα, όσον αφορά τις 4

αγορές που δραστηριοποιείται (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελβετία).

Η ελληνική αγορά ενισχύθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του 2ου εξαμήνου, όπου σε αρκετούς προορισμούς η ζήτηση ξεπέρασε τα επίπεδα ρεκόρ του 2019, ενώ μεσοσταθμικά, η εταιρεία ανέκτησε το 91% των πτήσεων, καταγράφοντας ωστόσο, σημαντική αύξηση (33%) σε σχέση με το 2021.

Στη Βουλγαρία παρατηρήθηκε μικρότερη ανάκτηση πτήσεων σε σχέση με το 2019 (-32%), ενώ οι 2 εποχικοί προορισμοί της Μαύρης Θάλασσας (Μπουργκάς, Βάρνα) επηρεάστηκαν περαιτέρω αρνητικά, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Συνολικά, η κίνηση παρουσίασε αύξηση (47%) σε σχέση με το 2021.

Αντίστοιχη εικόνα και για την Κύπρο, με ανάκτηση πτήσεων (59%) σε σχέση με το 2021, ωστόσο, συνολικά οι δύο προορισμοί του νησιού (Λάρνακα, Πάφος) ανέκαμψαν στο 70% του 2019, εμφανώς επηρεασμένοι από την ζήτηση της ρωσικής αγοράς.

Στη Ζυρίχη, η εξυπηρέτηση των επιβατών ΑμεΑ, επανήλθε στα επίπεδα του 2019, κυρίως κατά το 2ο εξάμηνο του έτους.

Το 2022 η εταιρεία πέτυχε την ανανέωση της άδειας λειτουργίας της στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλο» για τα επόμενα 7 έτη, κατόπιν διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας, όσον αφορά τις κατηγορίες εξυπηρέτησης αεροσκαφών στην πίστα, διαχείριση αποσκευών, διαχείριση εμπορευμάτων & ταχυδρομείου, καθώς και εξυπηρέτησης επιβατών ΑμεΑ.

Κατόπιν τούτου, η Goldair Handling έχει ενεργοποιήσει το επενδυτικό της πλάνο αναφορικά με την ανανέωση του στόλου της, με έμφαση στην πράσινη ενέργεια, η οποία θα επεκταθεί σταδιακά και στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε και λειτουργεί το νέο lounge διακεκριμένων επιβατών στον 1ο όροφο της περιοχής Extra Schengen στο Δ.Α.Α. «Ελ. Βενιζέλος».

Τέλος, σύμφωνα με το αναπτυξιακό της πλάνο, προέβη στην ίδρυση της Goldair India και σε συνεργασία με την ινδική εταιρεία LAS Ground Force ιδρύεται η Goldair – LAS, η οποία, κατόπιν διαγωνιστικών διαδικασιών ξεκίνησε την δραστηριότητά της σε 2 αεροδρόμια, την Bagdogra & την Udaipur, ενώ ήδη συμμετέχει και σε άλλους διαγωνισμούς για την διεύρυνση του δικτύου της στην Ινδία.

Το άρθρο Στα 70,09 εκατ. ο κύκλος εργασιών του 2021 της Goldair Handling εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα