Η Skroutz θα διαθέτει 1.500 «έξυπνες» θυρίδες (Skroutz Point) έως τα τέλη του 2023

Την επέκταση του δικτύου των «έξυπνων» θυρίδων της συνεχίζει η Skroutz. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει περί τις 600 θυρίδες και έως τα τέλη του έτους φιλοδοξεί να φτάσει τις 1.500, σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr.

Του Φώτη Φωτεινού

Σύμφωνα με αναλυτές της εγχώριας αγοράς των ταχυμεταφορών και του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Skroutz, εξαγοράζοντας

την εταιρεία ταχυμεταφορών Sendx και το ίδρυμα πληρωμών Everypay και σε συνδυασμό με την εγκατάσταση περισσότερων θυρίδων, επιδιώκει ουσιαστικά το σύνολο των πωλήσεων να προέρχεται από αγορές απευθείας από το «Skroutz».

Σημειώνεται ότι για τις «έξυπνες» ή αυτοματοποιημένες θυρίδες βρίσκεται σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση της ΕΕΤΤ, με στόχο την εφαρμογή κανονιστικής παρέμβασης.

Οι αυτοματοποιημένες ταχυδρομικές θυρίδες (parcel lockers ή Automated Parcel Machines) αποτελούν μια σύγχρονη εναλλακτική μέθοδο παράδοσης ταχυδρομικών αποστολών, η οποία εμφανίζεται ως απαραίτητη και προτιμητέα λύση στο εξωτερικό και σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, διότι δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να παραλαμβάνουν τις αποστολές τους χωρίς χρονικούς περιορισμούς και ανθρώπινη μεσολάβηση.

Αυτή τη στιγμή παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών ως προς την έκταση των δικτύων που έχουν αναπτυχθεί, με χώρες, όπως η Δανία, η Φινλανδία, η Λετονία, η Εσθονία, η Λιθουανία και η Πολωνία να έχουν εγκαταστήσει πάνω από 3 σημεία με αυτοματοποιημένες ταχυδρομικές θυρίδες ανά 10 χιλ. κατοίκους, ενώ 17 από τις 27 χώρες της ΕΕ διαθέτουν λιγότερα από 1 σημείο ανά 10 χιλ. κατοίκους.

Το άρθρο Η Skroutz θα διαθέτει 1.500 «έξυπνες» θυρίδες (Skroutz Point) έως τα τέλη του 2023 εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα