Nτ. Τράμπ κατά Amazon: Πληρώνει λίγους ή καθόλου φόρους και οδηγεί χιλιάδες εμπόρους στην ανεργία

Τα πυρά του κατά της Amazon εξαπέλυσε, για μια φορά ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ, διαμαρτυρόμενος για το ύψος των φόρων που καταβάλλει ο όμιλος του Τζεφ Μπέζος στις ΗΠΑ.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τράμπ κατηγορεί την Amazon ότι ουσιαστικά “εκμεταλλεύεται” το αμερικανικό ταχυδρομικό σύστημα και την USPS, προκαλώντας

τεράστιες ζημιές στο κράτος.

«Είχα αναφέρει τις ανησυχίες μου σχετικά με την Amazon πριν από τις εκλογές. Σε αντίθεση με άλλους, δεν καταβάλλουν καθόλου ή καταβάλλουν χαμηλούς φόρους στις τοπικές κυβερνήσεις ή την ομοσπονδιακή διοίκηση και αντιμετωπίζουν το ταχυδρομικό σύστημά μας ως τον ντελιβερά τους (επιφέροντας τεράστιες ζημίες στις ΗΠΑ) και προκαλώντας το κλείσιμο χιλιάδων εμπορικών καταστημάτων!», αναφέρει το tweet που ανήρτησε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πρόσφατα, ο ιστότοπος Axios δημοσιοποίησε άρθρο όπου γινόταν λόγος για την «εμμονή» Τραμπ κατά της Amazon και την επιθυμία του να καταφερθεί εναντίον της εταιρείας μέσω της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

The post Nτ. Τράμπ κατά Amazon: Πληρώνει λίγους ή καθόλου φόρους και οδηγεί χιλιάδες εμπόρους στην ανεργία appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα