Τι σημαίνει για την Ελλάδα η δήλωση Τραμπ ότι οι ΗΠΑ φεύγουν από τη Συρία;

Σημαντική είδηση με μεγάλο γεωπολιτικό ενδιαφέρον και ειδικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα: «Σύντομα, θα αποσυρθούμε από τη Συρία. Ας αναλάβουν άλλοι τώρα», είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ρίτσφιλντ του Οχάιο.

Ποιοί είναι οι …άλλοι που θα αναλάβουν; Η Ρωσία, ΄η σύμμαχος του Προέδρου Άσαντ;

Αποκλείεται να εννοεί αυτό ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Είναι εμφανές, ότι εννοεί την Τουρκία. Αν αυτό αποδειχθεί, οι δεσμοί της γείτονος με τους αμερικανούς και το ΝΑΤΟ ενισχύονται και η βάση του Ιντσιρλίκ παραμένει κορυφαίο προπύργιό τους, γεγονός που ανατρέπει πλήρως κάποια “ανομολόγητα” όνειρα μέρους της ελληνικής πλευράς, που ήθελαν τη συγκεκριμένη βάση να μεταφέρεται σε ελληνικό έδαφος και ειδικά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Ο Τραμπ είπε πως οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει περισσότερα από 7 τρισεκατομμύρια δολάρια στη Μέση Ανατολή, ενώ αναφέρθηκε «στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους και την ανάγκη υπεράσπισης των αμερικανικών συνόρων»

«Πρέπει να επιστρέψουμε στη χώρα που ανήκουμε, όπου θέλουμε να είμαστε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει «να ενισχύσει τη συνεργασία του με την Τουρκία» στο θέμα της Συρίας, ανάφερε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτν Τράμπ μίλησε για αυτήν την πρόθεσή του στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν στη Συρία εναντίον των Κούρδων ανταρτών, των συμμάχων της Ουάσινγκτον…

Keywords
Τυχαία Θέματα