Εθνική Ασφαλιστική: Είμαστε ακόμα διεκδικητές, λέει η Exin

Η Exin είναι “πολύ κοντά” στο να καταθέσει μια πλήρως χρηματοδοτούμενη προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική και εξακολουθεί να έχει μια πρόταση υψηλότερης αξίας από αυτή των Κινέζων επενδυτών, είπε στο Insurance Insider ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Matt Fairfield ο οποίος πρόσθεσε ότι το μόνο που άλλαξε μετά την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας

να τερματίσει την αρχική συμφωνία με την Exin είναι η άρσης της αποκλειστικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία που είχε θέσει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η ΔΕΙΑ για την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης εξέπνευσε την Πέμπτη, 28 Μαρτίου και η ΕΤΕ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να τερματίσει τη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης. Η Τράπεζα θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του calcalistech.com, ο Όμιλος Exin, διαπραγματεύεται την εξαγορά της εταιρίας Clal Insurance Enterprises Holdings Ltd. με έδρα το Ισραήλ. Ύστερα από δύο μήνες συνομιλιών, η Exin έκανε μια ανεπίσημη προσφορά για να αποκτήσει την εταιρία, η αποτίμηση της οποίας ξεπερνά τα 1,3 δισ. δολάρια. Η προσφορά της Exin αφορά την απόκτηση του 90% των μετοχών της Clal, που αντιστοιχεί περίπου στο ποσό των 1,45 δισ. δολαρίων, και μια πριμοδότηση 36% στην χρηματιστηριακή της αξία.

ΠΗΓΗ: nextdeal.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα