Την εξαγορά της Free Now, μητρικής εταιρείας της ΒΕΑΤ, εξετάζει η αμερικανική UBER

Την εξαγορά της Free Now, που αποτελεί κοινοπραξία των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών Daimler και BMW, εξετάζει η αμερικανική Uber, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την παρουσία της στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική.

Οι συζητήσεις επηρεάζουν και την Ελλάδα, αφού στη Free Now ανήκει η ΒΕΑΤ (πρώην ΤΑΧΙΒΕΑΤ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου

Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση των συζητήσεων, η Uber εξέφρασε ενδιαφέρον για πιθανή απόκτηση της Free Now, μετά τις προσπάθειες της τελευταίας να προσελκύσει επενδυτές, εν μέσω πανδημίας.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, η δημιουργία εσόδων μέσα από τις υπηρεσίες μετακίνησης έχει αποδειχθεί πρόκληση για τις εταιρείες τεχνολογίας και τις αυτοκινητοβιομηχανίες, διότι οι κανονισμοί για τις μετακινήσεις διαφέρουν ανά περιοχή. Αυτό αυτομάτως καθιστά δύσκολη την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

Επίσης, η πανδημική κρίση έπληξε σημαντικά τον κλάδο των mobile μεταφορών, με πολλές εταιρείες, μεταξύ άλλων και η Uber, να προχωρούν σε απολύσεις για να μειώσουν το κόστος τους.

The post Την εξαγορά της Free Now, μητρικής εταιρείας της ΒΕΑΤ, εξετάζει η αμερικανική UBER appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα