Νέο “εργαλείο” ενισχύει την ορατότητα στις σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ ΕΕ – Ουκρανίας

Εφεξής, ένα νέο ηλεκτρονικό εργαλείο θα παρέχει αρχικά δεδομένα για τις κινήσεις των τρένων εντός και εκτός ουκρανικού εδάφους.

Ο «Χάρτης ορατότητας ΕΕ-Ουκρανίας» (EU-Ukraine Visibility Map), που κυκλοφόρησε από την πλατφόρμα διαχείρισης μεταφορών Transporeon, σε συνεργασία με την ένωση διαχειριστών σιδηροδρομικής υποδομής RailNetEurope, εμφανίζει δεδομένα σχετικά με:

-τους χρόνους παραμονής των τρένων

-τις καθυστερήσεις (σε ημέρες, ώρες και λεπτά

-το ποσοστό (%) των καθυστερημένων τρένων ανά σταθμό.

Ενώ αυτά τα αρχικά data

επιτρέπουν μια πρώτη επισκόπηση ορισμένων από τους βασικούς διαδρόμους, απαιτούνται δεδομένα από περισσότερους σιδηροδρομικούς τερματικούς σταθμούς ώστε οι operators και οι αρχές να σχεδιάσουν αποτελεσματικά τις διαδρομές και να εξαλείψουν τα όποια σημεία συμφόρησης.

Οι δημόσιες Αρχές, οι διαχειριστές υποδομής και οι εταιρείες μεταφορών από όλη την Ευρώπη καλούνται να συμμετάσχουν στην Πρωτοβουλία “Solidarity Lanes” και να μοιραστούν τα δεδομένα τους – σε ένδειξη αλληλεγγύης με την Ουκρανία και να αποκτήσουν γνώσεις που θα τις βοηθήσουν να βελτιστοποιήσουν τις δικές τους μεταφορικές λειτουργίες.

Ο χάρτης ενημερώνεται περίπου κάθε 6 ώρες, ενώ οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα ανά τερματικό σταθμό (αριθμό τρένων σε συγκεκριμένο σταθμό) για τις τελευταίες 24 ώρες, την εβδομάδα και τον μήνα.

Β. Βεγιάζη

Το άρθρο Νέο “εργαλείο” ενισχύει την ορατότητα στις σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ ΕΕ – Ουκρανίας εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
neo-ergaleio-enischyei-tin-oratotita-stis-sidirodromikes-metafores-metaxy-ee--oukranias.htm
Τυχαία Θέματα