Γυναίκα αναλαμβάνει για πρώτη φορά το “τιμόνι” της Διεθνούς Ένωσης Δημοσίων Μεταφορών (UITP)

Η Renée Amilcar αναλαμβάνει τα “ηνία” της Διεθνούς Ένωσης Δημοσίων Μεταφορών (UITP), καθιστώντας την την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην 138χρονη ιστορία της ένωσης.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Οι εκλογές για την επιλογή του νέου προέδρου του UITP έλαβαν χώρα, στην Βαρκελώνη, το διάστημα 4-7 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι, η Amilcar είναι γενική διευθύντρια στην OC TRANSPO (οργανισμός δημόσιας συγκοινωνίας

στην Οτάβα του Καναδά) από το 2021, με διαθέτει 20χρονη εμπειρία στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στο Μόντρεαλ, απασχολούμενη σχεδόν 20 χρόνια στην Societe de Transport de Montreal. Ακολούθως, μετακόμισε στην Οτάβα για να ηγηθεί των δημοσίων συγκοινωνιών της πόλης.

Με σπουδές στο Polytechnique Montreal και στο Πανεπιστήμιο του Sherbrooke, η Amilcar τιμήθηκε με το Leadership Femme d’exception από το Εμπορικό Επιμελητήριο του Κεμπέκ το 2018.

It’s a special moment for our association… when a new President is voted into office.

Every two years, the candidate(s) for UITP President put themselves forward to face a vote at our association’s General Assembly.

In case you missed it last week, we are thrilled to… pic.twitter.com/Cwqa8KroF1

— UITP (@UITPnews) June 12, 2023

Ενεργό μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του UITP από το 2019, εκπροσωπώντας τα λεωφορεία, η Amilcar θήτευσε επίσης πρόεδρος της Συνέλευσης για τα λεωφορεία της UITP, μοιράζοντας τις γνώσεις της για τον κλάδο στα μέλη της Ένωσης.

«Είμαι χαρούμενη που επιλέχθηκα ως ο επόμενη πρόεδρος του UITP. Πάντα εκτιμούσα τη σύνδεσή μου με την Ένωση και αναλαμβάνω αυτόν τον νέο ρόλο με ενθουσιασμό και επιθυμία να βοηθήσω στην προώθηση του UITP με όποιον τρόπο μπορώ. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να εκπροσωπήσω αξιοκρατικά την Ένωση και να συνεργαστώ με όσο το δυνατόν περισσότερα από τα διεθνή μέλη. Ευχαριστώ το Εκτελεστικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη του σε μένα και ανυπομονώ να ξεκινήσω!», ανέφερε η Amilcar σε δηλώσεις της.

Το άρθρο Γυναίκα αναλαμβάνει για πρώτη φορά το “τιμόνι” της Διεθνούς Ένωσης Δημοσίων Μεταφορών (UITP) εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
gynaika-analamvanei-gia-proti-fora-to-timoni-tis-diethnous-enosis-dimosion-metaforon-uitp.htm
Τυχαία Θέματα