ΚΕΔΕ: Μη ικανοποιητική η ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση των Κυθήρων

Το γεγονός της μη ικανοποιητικής ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης των Κυθήρων με την υπόλοιπη Ελλάδα εξήρε κατά την επίσκεψή του στο νησί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Η νησιωτικότητα πρέπει να αποτελέσει ένα εθνικό πλεονέκτημα μέσω του οποίου θα μπορέσει να ενισχυθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να ενδυναμωθεί η τοπική ανάπτυξη. Η πολιτεία έχει ουσιαστική υποχρέωση να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων

που αντιμετωπίζουν τα νησιά.

Είναι αδιανόητο το 2017 τα Κύθηρα να μην έχουν ικανοποιητική ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση, με συνέπεια να έχει υποστεί πλήγμα η τοπική οικονομία. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με το Πειραιά δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ουσιαστική ανάγκη.

Αναγκαία επίσης είναι και η επέκταση του αεροδιαδρόμου του νησιού προκειμένου να μπορούν να γίνονται περισσότερες πτήσεις. Οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να λύσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».

Ο κ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Κυθήρων αναφέρθηκε στην ανάγκη χάραξης μιας Εθνικής Νησιωτικής Στρατηγικής προκειμένου ο νησιωτικός χώρος να μπορέσει να αποτελέσει πολλαπλασιαστή ισχύος της ελληνικής οικονομίας και πρόσθεσε πως «βασική προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου, είναι να περάσει η χώρα σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του κράτους με αιχμή την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

The post ΚΕΔΕ: Μη ικανοποιητική η ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση των Κυθήρων appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα